Sims 3: Vertaling chat met Grant Rodiek

Vandaag kon je vragen stellen aan Grant Rodiek tijdens een live chat op Eurogamer. Heel veel nieuws is er niet uitgekomen, toch wilde ik een aantal vragen vertalen die ik zelf leuk vond om te lezen. Er is ook een vraag doorgekomen die Hiki had voorgesteld, helaas kreeg ik daar echter geen antwoord op.

V = Vraag
A = Antwoord

V: Denk je dat De Sims 3 nieuwe elementen kan aanbieden aan hardcore Sims fans, zo ja kan je een voorbeeld geven?

A: Jazeker! We wilden nieuwe en verschillende soorten doel systemen plaatsen om de spelers een betere richting te geven, wat tegelijkertijd hardcore fans meer strategiën en verdieping geeft. Zoals het systeem ‘Wensen’, net als in De Sims 2. Een andere, en nieuwere toepassing is ‘Mogelijkheden’. Dit zijn een soort van taken die je Sims kunnen uitvoeren, voor mensen in de buurt of taken die je van je baas kan krijgen. Een buurman kan bijvoorbeeld vragen of je zijn T.V wilt maken, of je baas vraagt je een feest te geven om zo geld op te halen voor een politieke fonds. Door te helpen kan je Sims een aardig zakcentje verdienen, zijn sociale relaties verbeteren en nog veel meer.

V: Eindelijk kunnen onze Sims uit hun huis en bij andere Sims op bezoek gaan, of joggen door de stad. En dat allemaal zonder laadtijden.
Zal deze verandering ook voortgezet kunnen worden in de uitbreidingspakketten? Zullen de uitbreidingspakketten downloadable content worden of zullen we de uitbreidingspakketten in de winkel kunnen vinden?

A: De Sims 3 team is momenteel geheel gefocust op het maken van De Sims 3, het basisspel. We houden ons niet bezig met de uitbreidingen en hoe we het zullen ondersteunen in de toekomst. We willen ons niet laten afleiden om eerst het basisspel geweldig te maken, voor onze oude en nieuwe fans.

V: Zijn er nieuwe mogelijkheden voor carrières? Kunnen Sim fans verschillende en interessante manieren vinden om geld te verdienen?

A: De carrières hebben een grote update gehad. In De Sims 2 was het van belang om veel vrienden te maken en tot een bepaalde punt te komen met je vaardigheden. Zoals schoonmaken, creativiteit etc.

In De Sims 3 zijn de meeste carrières uniek. In de muziek carrière, denk aan de rockster, moet je concerten geven. Met een baan in het ziekenhuis kan je een laat telefoontje krijgen om te vragen of je later in de avond nog een extra dienst kan draaien. En met een carrière in de ordehandhaving, als agent of advocaat moet je mensen in de stad gaan ondervragen en rapporten over hun schrijven. Misschien is een politieke carrière wel het meest interessante van allemaal. In de politieke carriëre moet je donatie geld binnen halen voor een fonds (wat jij overigens kan stelen!), wat je kan doen door deur aan deur te vragen of door een buurtfeest te geven voor de rijke Sims. Dat kan variërend zijn en leuk uitpakken!

V: Heel veel Simmers zijn nieuwsgierig hoe het zal verlopen als er een baby wordt geboren in een familie die jij niet bespeelt.
Als ze geboren zijn, krijgen ze dan automatisch een naam toegewezen? Zo ja, kan je de naam van de baby later in het spel veranderen? Kunnen we een buggy verwachten in het spel?

A: Leuke vraag! Je kan een andere familie beheersen via Edit Town. Je kan dan de baby Sim naar het gemeentehuis brengen om de naam te laten veranderen.
En nee, er zal geen buggy beschikbaar zijn in het spel. Je kan je baby/peuter lopend ergens mee naartoe nemen.

V: Zitten er huisdieren in De Sims 3?

A: Je kan vissen vangen en bewaren in een aquarium. Er zijn 21 soorten om te verzamelen wat een goede uitdaging is om aan te gaan.

Ik heb nog gevraagd of de mod tools voor iedereen beschikbaar zullen zijn of alleen voor bepaalde fansites. Helaas wilde hij hier geen antwoord opgeven. Hopelijk zal de presentatie op 4 mei meer informatie geven over het spel. Ik word toch wel erg nieuwsgierig naar alle mogelijkheden!

4 reacties

  1. Wel dom dat ze nog steeds geen antwoord geven over de mod tools. Niet dat ik dinegn maak, alleen huizen bouwen, maar het zou dom zijn als alleen bepaalde fansites de mod toools krijgen.

    Of zijn ze bang voor een rel ala Securom?

    En ik weet zeker dat ik erg blij mag zijn met het nieuwe teamlid patricia: echt toppie 🙂

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *