De Sims 3 Wereldavonturen – Tombe creatie 101 (vertaling)

Vrijdag is er een e-mail binnen gekomen met een nieuwe gids over tombes bouwen in De Sims 3 Wereldavonturen. In de gids staat wat voor objecten je kan gebruiken, wat voor opties er beschikbaar zijn, wat je zoal met kelders kan doen en nog meer. Er staat zelfs alvast een handige tip in voor wanneer het spel uitkomt!

Onthoud dat dit een ruwe vertaling is, aangezien een aantal functies nog niet officieel naar Nederlands vertaald zijn. De officiele vertaling komt aankomende week tevoorschijn.

Veel lees plezier! 😀

Tombe creatie 101 – De Sims 3 Wereldavonturen

Je ‘hoe te maken’ gids om tombes met of zonder 4 levels van vuur, stoom, lonkende schatten en verstopte trappen te creëren. En nog veel meer.

Het bouwen van tombes geeft een nieuwe en leuke draai aan de bouw en koop modus, waarnaast het ook een geheel nieuwe manier van spelen aanbiedt als nooit tevoren in De Sims. In deze tombe creatie 101 update zullen we bepaalde items beschrijven en tips geven. De volgende keer zullen we een andere voorwerpen bespreken, voorbeelden geven over het menu van trekkers, over geactiveerde gedrag en nog veel meer. Laten we beginnen!

Tombe creaties in De Sims 3 Wereldavonturen

Het spel biedt gevarieerde gereedschappen, unieke objecten en updates van de bestaande objecten in De Sims 3. Hiermee kan je dodelijke catacomben mee ontwerpen, prachtige begraaf plaatsen/heuvels en wonderbaarlijke grotten gevuld met schatten. Een paar van de nieuwe gereedschappen zijn o.a. de kelder gereedschap, de speciale koop objecten menu en de koop menu interacties.

We beginnen op de bodem, kelders geven toegang voor Sims om tot 4 levels onder de grond te bouwen, zo groot als het lot zelf is. Bij slim gebouwde kelders en geplaatste trappen kan je een hele netwerk aan elkaar maken waar je Sims doorheen kunnen lopen.

Dit zijn een paar van de nieuwe tombe objecten en updates:

Tombe object (mist object): Deze tombe object is een hoeksteen van een tombe gebouw, het zal waarschijnlijk in elke kamer gebouwd worden. Het creëert mist  die nog niet gevonden kamers moet bedekken voor de speler. Het motiveert je avontuurlijke zintuigen en creëert spanning tijdens het begeleiden van je Sims door de tombe heen. De mist zal zich optrekken als je Sim door een deur in de kamer komt. Het kan zich echter ook optrekken als je Sim de kamer in komt via een trap, via een andere kamer met een boog of als je Sim door een raam kijkt. ‘Mist verwijderen’ is een potentiële ‘geactiveerde gedrag’.

Vloer schakelaar: De vloer schakelaar is een klassiek avontuurlijk object. Het is klein, 1 tegel groot, waarop je Sim kan staan of ertegen aan kan drukken. Erop staat om het te activeren/deactiveren is een trekker dat relateert naar ‘geactiveerde gedrag’. Vloer schakelaars kunnen ook worden gezet op ‘verschijn’  of ‘verdwijn’.

Muur en vloer val: De vallen zijn twee verschillende objecten, waarvan je er 1 op de muur kan plaatsen en 1 op de grond. De vallen kunnen worden ingesteld op vuur schieten, stoom, elektriciteit of dart pijlen. Ze kunnen verschillende statussen hebben, waaronder verstopt en slapende, gewapend en zichtbaar of verstopt en klaar voor een schietpartij. Elke van deze statussen kunnen geactiveerd worden wanneer er een Sim overheen loopt, of als een geactiveerde gedrag. De vallen kunnen je Sims in vuur en vlam zetten of ze zelfs buiten bewustzijn krijgen. Er zijn echter manieren om de vallen te overleven zonder een krasje. Sims kunnen de vallen onschadelijk maken door ermee te “knutselen” of om er aan beeld over heen te schuiven. Water zal ervoor zorgen dat je door vuur vallen heen kan lopen, wat ook weer een leuk puzzel element geeft voor de stoom val, die juist water aanmaakt! Experimenteer en kom eruit met je eigen puzzels!

Duik put: Duik putten zijn 1 van de meest opwindendste tombe objecten. Sims kunnen ze gebruiken om doorweekt te raken (denk hierbij aan de oplossing voor de vuur vallen), of om zichzelf van vuur te ontdoen als ze in vuur en vlam zijn gezet. Er kan een geheime schakelaar gevonden worden op de bodem van zo een put . Hierdoor kan je altijd geheime schatten plaatsen onder de put zelf. Een ander grappig element is dat je de kleur van het water in een duik put kan zetten hoe jij het wil. Dus vuur tombes kunnen rode bloed water hebben in hun put, of een tombe met het gif thema kan  gif groen water in een put hebben drijven. Duik putten zijn het leukste wanneer ze zijn neer gezet als portaal. De putten die als portalen werken zullen met elkaar in verbinding staan. Wanneer een Sim naar de bodem van een put gaat, zal hij/zij eindigen in een put die het dichtste bij de eerste put staat op dezelfde level. Het is ook mogelijk om de duik put een andere titel te geven, zoals de super duper duik put. Je kan zo een put dus een andere titel geven om zo aan te geven waar er misschien een exit in de buurt te vinden is – zelfs in meerdere en verschillende kavels in de wereld. Deze optie geeft je de kans om een unieke ingang te creëren naar tombes en andere geheime plekken.

Schatkisten: De grootste reden om alles te doorzoeken is om schatkisten te vinden aan het einde van je trip. Schatkisten geven je de kans om de tombes volledig te versieren met schatten, sleutels, hoopjes vuil of met wat er ook in je opkomt. Het openen en invoegen van een sleutelsteen zijn ook sporen dat je kan activeren met geactiveerde gedrag.

Sarcofaag: De sarcofaag kan gebruikt worden als een langwerpig en sierlijke schatkist, een plek waarin je je kan verstoppen, waar je in kan slapen en zelfs een plek om ‘ojaa!’ in te doen. Het meest spannende is toch echt het vermogen om er een mummie in te ontwaken. Mummies zullen rond patrouilleren in de hoop tegen een onverwachte Sim aan te lopen. Ze zullen de Sim aanvallen en er een vloek over uit spreken! Mummies voegen een spannend en onverwachte element toe.

Fakkel trekker: De fakkel trekker is, net als de vloer schakelaar, een object waarbij de Sim eraan kan trekken om vervolgens de geactiveerde gedrag te ontkenen. Sommige kunnen worden geactiveerd, terwijl sommige trekkers als ‘dommig’ kan worden beschouwd. Dwingend om spelers voorzichtig de ruimte te onderzoeken om het te ontdekken. Het is mogelijk om de kleuren van het fakkel licht zelf te bepalen, net als het water in de duik put, wat ervoor zorgt dat de makers van tombes aanwijzingen kunnen achter laten voor de onderzoekers. Of om een sfeertje te zetten in de tombe!

Verzetbare beelden: Verzetbare beelden zijn ook klassieke objecten voor avontuur elementen. Ze kunnen verzet worden om vervolgens een val uit te schakelen, of slim verzet worden in een doolhof om de toegang vrij te krijgen. Het meeste wordt het gebruikt om een eenheid te vormen met een schakelaar. Vloer schakelaren kunnen worden ingeduwd om bijvoorbeeld een deur te openen, je kan een beeld op de schakelaar schuiven zodat je Sim vrij door de deur heen kan lopen. Geheime verzetbare beelden moeten worden onderzocht voordat je ze kan verschuiven, terwijl zichtbare beelden geen onderzoek nodig hebben. Sommige beelden kan je helemaal niet verzetten.

Verstopte trappen: De trappen van De Sims 3 kunnen worden geactiveerd als ‘onzichtbaar’. Dit is een geactiveerde gedrag, zodat een schakelaar iets zichtbaar kan maken of juist onzichtbaar. De verstopte trappen zijn een geweldige manier om spelers te verrassen. Juist als het lijkt alsof er geen uitweg meer is kan een schakelaar omzetten de manier naar vrijheid zijn!

Blijf opletten voor meer details over tombe creaties in De Sims 3 Wereldavonturen. Inclusief uitleg over meer objecten, schakelaars en nog veel meer. Voor nu hebben we alvast 1 tip voor je vanuit het development team. Het avontuur is dichtbij… het spel zal worden uitgebracht op 19 november, 2009.

Tip 1: Kelders kunnen niet direct onder een zwembad of vijver worden gebouwd. Als je boven de grond bouwt helpt het om van te voren goed te bekijken waar je je trappen neerzet voor als je een kelder wil maken. Dat scheelt veel extra gebouw voor als je er niet goed naar gekeken hebt! Je kan in de speciale items koop menu komen via de normale koop modus. Open het cheat balkje (SHIFT + CTRL+C) en schrijf “buydebug”. Deze nieuwe cheat geeft je toegang om nieuwe spullen te selecteren die speciaal voor tombes zijn, zoals vloer vallen, vloer schakelaars, duik putten en veel meer!

11 reacties

  1. Dank u. ^_^ Al heb ik behoorlijk wat twijfels over bepaalde vertalingen. Maar ja, beter iets dan niets in het Nederlands, haha. Ik noem het ook niet voor niets een ‘ruwe’ vertaling. :-p

  2. Ik hoop zo dat het op papier net zo is als in het spel. Het lijkt me allemaal erg tof, maar sims 2, die natuurlijk ook wel tof was, was toch vaak tegenvallend qua beloftes enzo. Het werkte niet zoals het klonk.

  3. Ja, dat idee heb ik ook wel, Adoror. Met Sims 2 hadden ze ook bijv. plaatjes die dingen lieten zien wat wij uiteindelijk helemaal niet konden in het spel. Best misleidend. Ik zal het wel zien in Amerika I guess. ^_^

  4. Er staan allemaal dingen dat je dat kunt instellen (zoals waar een put naartoe leid)maar ik weet nie hoe je dat doet. Maar ik wil het graag kunnen want ik heb een tombe gemaakt en hij is daardoor niet haalbaar.
    Ik zou graag een antwoord terug krijgen(in het Nederlands).
    Groetjes!!

  5. hallo ik ben al even aan het proberen voor een eigen geheime kelder te maken maar dat lukt me niet ik tik in de chaets in buydebug maar dat is onbekend zeggen ze en als ik dan testingcheatsenable true pak ook is ook onbekend ik weet nu niet wat ik nog kan doen ik zit vast kan iemand mij helpen aub

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *