De Sims 3 commercial bijna verboden

Iedereen kent deze commercial denk ik wel, in Engeland is deze commercial bijna verboden omdat er een klacht was binnengekomen. De klager vond dat de beeldkwaliteit van de commercial veel beter is dan de beeldkwaliteit in het spel zelf.

De klacht is afgewezen omdat de kwaliteit van de commercial door EA sterk verbeterd is omdat het vaak in HD en in bioscopen getoond wordt. Dus van misleiding is verder geen sprake.

The viewer challenged whether the ad’s claim “Graphics representative of game” misleadingly implied that the quality of the graphics and animation shown in the ad would be the same in the game. Electronic Arts, which created the game, said that, due to the ad being broadcast in HD and shown in some cinemas, the resolution of the images had to be increased for the purposes of TV broadcast. The Advertising Standards Authority said it understood that EA had altered the pixellation for broadcast purposes; therefore, the graphics featured would differ in quality from those in the game.

However, the on-screen text noted the graphics were representative of the game. The watchdog considered viewers would understand this to mean that the ad did not show actual gameplay images or graphics. No further action was deemed necessary.

Bron: Infinite Sims

6 reacties

  1. Ze hadden beter een klacht kunnen indienen dat EA in video’s en screens vaak spullen en outfits laat zien die we later NIET terug vinden in de game(s). Dan hadden ze gewonnen ROFL

  2. Ja, vind ik ook Hiki. Deze klacht slaat echt nergens op. Dan mogen we wel alle reclames e.d. aan klagen om die reden. Ondanks dat het niet mag laten reclames toch altijd mooiere en betere kwaliteit zien dan in werkelijkheid. Lekker belangrijk, dan moet je maar geen TV kijken. x-D

  3. Maar het is wel leuk deze commercial weer eens te zien: er is een parodie op maar die kan ik even niet vinden (snik). Gemaakt door IGN of Gamespot volgens mij.

  4. Oh ik dacht even dat er een klacht is van preutse Amerikanen omdat ik zie dat er een jongen in onderbroek voorkomt (en later een meisje in slips), hahaha (LOL).

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *