SimGuru over problemen met laatste patch (1.5 / 1.6) [UPDATED]

De laatste patch heeft flink wat problemen veroorzaakt bij mensen, niet alleen onze homepage en forum staan er vol van maar ook op andere fansites en de officiële forums wordt er flink geklaagd.

Het blijkt dat na de installatie van de nieuwe patch (en Wereldavonturen) je games op een andere manier opgeslagen worden en dat dat de oorzaak van de problemen is. Het beste wat je kunt doen is je bestaande buurten op te slaan met ‘Opslaan als …’ dan schijnt het probleem niet meer voor te komen. Bij het bewaren van een hele nieuwe game of nieuwe buurt kun je wel gewoon ‘Opslaan’ gebruiken.

Verder werkt het Sims Team aan een oplossing van de vele andere problemen die er zijn na het installeren van de patch. Het probleem wat ik en vele anderen hebben, helemaal Sims 3 niet meer kunnen opstarten, daar is is nog geen oplossing voor.

Voorlopig blijven wij iedereen aanraden de patch niet te installeren. Of de problemen na het installeren van Wereldavonturen over zijn is de grote vraag: als ik het zo overal lees dus niet.

Hello,

We have been made aware of an issue you may encounter while trying to save your game after installing The Sims 3 World Adventures or updating your game. The Sims 3 World Adventures and the Game Update have changed the way your save files are created, which can lead to an error during your gameplay when you save your game.

If you encounter an error that says ‘Error Code 16’ please use ‘Save As’ to save your game instead. This will allow you to create a new save file and circumvent this error.

If you are beginning an entirely new game or starting in a new neighborhood, you will NOT encounter this issue.

We are working to address this and will update you as soon as possible.

Thanks, SimGuru BGY 11

[UPDATE]

Hallo allemaal,

Deze foutmelding 16 wordt inderdaad veroorzaakt door de nieuwe game update (patch) of de installatie van De Sims 3 Wereldavonturen, beide zorgen er namelijk voor dat je spel voortaan anders wordt opgeslagen.

De studio is hard naar een oplossing aan het zoeken, tot die tijd is er een manier om de error te omzeilen en je spel gewoon op te slaan. Dit doe je door de optie Opslaan als te gebruiken.

SimGuruNita

24 reacties

  1. Het is een blijft een enorme kater dit hele gedoe: iedereen verheugt zich enorm op Wereldavonturen en nu dit …. een enorme flater voor EA … en ik baal ongelofelijk dat dit allemaal gebeurt. Als ik straks bv de families kwijt ben met wie ik al vanaf juni speel …… Verder zit ik erg te twijfelen of ik Wereldavonturen nog wel ga installeren. Denk dat ik maar even wacht tot er een goede oplossing is, ben alleen bang dat dat dagen kan duren … misschien wel langer 🙁

  2. Natuurlijk niet om fans te pesten. Ook EA beseft dat je door zoiets als dit enorm veel moeite moet doen om het vertrouwen van je fans weer terug te winnen. Dan doe je zoiets niet met opzet. Wat ik wel heel vreemd vind, is dat dit niet naar voren is gekomen tijdens al die presentaties en review-speldagen van alle fansites. Zouden die dan allemaal met een nieuwe buurt getest hebben? Want de manier van opslaan is niet iets dat nog in de laatste paar dagen gewijzigd is lijkt mij.

    1. Tijdens het SIMposium waren er ook wel wat problemen meen ik gelezen te hebben, misschien kan Patricia dit beter beantwoorden: die was er bij 😛 En inderdaad: op EA zal de pleuris wel uitgebroken zijn na de eerste klachten en zal het tech team zich wel uit de naad werken nu. Maar het blijven mensen die de game maken en mensen maken fouten. Ik hoop echt dat het snel opgelost is. Anders wordt het weer Sims 2 spelen een poos? Of terug naar WOW? snik – huil – snotter –

  3. Aanvulling: ik dacht dat tijdens het spelen van WA afgelopen weekend er ook wat problemen waren. In ieder geval had / heeft Kyta die problemen maar die zijn niet openbaar besproken op ons forum omdat we niet wisten wat de oorzaak was. kan ook de comp zelf zijn. En toen was de patch er uiteraard ook nog niet: ook niet tijdens het SIMposium.

  4. Wat de oorzaak ook is, men heeft het bij EA in elk geval opgepakt en bericht gedaan aan de mensen. Ik hoop dat ze snel met een oplossing komen. En anders … nee, geen WOW voor mij, ik vind Lord Of The Rings Online leuker. Ga ik dat weer doen 🙂

  5. Heel fijn dat EA het opgepakt heeft, maar het feit dat ze een patch op voorhand uitgeven met een fix erin voor WA geeft toch te denken.
    Als dan ook nog blijkt dat na de patch instal, je savedgame in het basicgame corrupt is door een andere wijze van opslaan, vindt ik toch dat ze hier een ongelooflijke misser hebben gemaakt.
    Voor sommigen is er een oplossing zoals in het bericht is aangegeven, maar er zijn ook veel spelers die nu met een onspeelbaar spel zitten dat voorheen perfect liep.
    De kwaliteit heeft het hier moeten afleggen ten opzichte van de kwantiteit, zo komt het op mij over.
    Controleren zou bij EA toch een gemeengoed moeten zijn, jammer dat dat niet zo blijkt te zijn.

  6. bel ea op heb ik ook gedaan. ze zeggen dat je het opnieuw moet installeren. helpt het dan niet. bel je ze gewoon weer op ….blijven klagen bij ea.
    het nummer staat in je boekje van het spel

    1. EA NL bellen heeft weinig zin denk ik nog: het Sims Team moet eerst achter de oorzaak komen. Ik zelf zit er erg aan te denken om morgen WA helemaal niet te installeren. Mijn gewone Sims 3 werkt nu niet eens meer dus of WA installeren dan helpt betwijfel ik. En ik heb geen zin in nog meer gedoe: ik denk dat ik wacht op een goede oplossing. Ik hoop alleen dat die er wel binnen 2 weken is!!!!!!! 🙁

  7. Leuk van die EA NL Community manager, maar zou het misschien niet slimmer zijn om die patch tijdelijk offline te halen.
    Zodat spelers zonder WA die problemen niet krijgen, en voor degene die WA wel hebben zit de patch erin en dan met een nieuwe buurt starten zouden deze het probleem niet krijgen,als ik het goed begrijp.

  8. Vreemd genoeg werkt dit voor mij ook niet,
    ik ben in een nieuwe buurt begonnen maar krijg nog steeds Foutcode 16.
    Kan natuurlijk wel Save as gebruiken,
    maar de nieuwe buurt heeft het probleem niet opgelost voor mij …

  9. ik heb die update geïnstaleerd en ik kan helemaal
    niet meer opslaan
    ik weet dat er een oplossing komt maar ik moet wel wachten!!!!
    en wat moet ik nu doen nu ik niet meer kan opslaan?????????

  10. Ik heb een mail gestuurd naar ea en dit kreeg ik als reactie terug..

    EA is op de hoogte van een mogelijk probleem dat veroorzaakt wordt door het installeren van De Sims 3 Wereldavonturen of het updaten van je game met de nieuwste game update. De Sims 3 Wereldavonturen en de game update zorgen ervoor dat je spel voortaan anders wordt opgeslagen, dit kan voor een error zorgen als je de game probeert op te slaan.

    Als je een error met het bericht “Error Code 16” tegen komt, gebruik dan de optie “Opslaan als” om je game op te slaan. Dit zorgt ervoor dat er een nieuwe savegame wordt aangemaakt en omzeilt het probleem.

    Als je een geheel nieuwe game begint of begint in een nieuwe buurt dan krijg je deze error NIET.

    De studio werkt hard aan dit probleem en zal zo snel mogelijk een update geven.

    Het is ook mogelijk dat de error bij de installatie van Wereldavonturen verschijnt, dan kun je de volgende troubleshooting gebruiken (doe dit echter alleen als het daadwerkelijk om een installatie error code 16 gaat):

    For the error 16 on install:

    We worked around the issues with consumers and solved them doing the following:

    – disabling the antivirus.

    – then putting the My Documents/Electronic Arts/The Sims 3 or Documents/Electronic Arts/The Sims 3 in the antivirus folder white list.

    – finally putting Sims3launcher.exe and TS3.exe in the in the antivirus .exe white list.

    – relaunching the game

    Het is te proberen(kijkt nadenkend), maar of het ook werkt is vraag 2

  11. Hallo Ik heb patch update 1.4.6.00002 geinstelleerd, maar kan niet updaten naar versie 1.7…..Tijdens de update krijg ik de foutmelding “kan het bestand niet vinden” en sluit vervolgens het programma af. Dat betekent dat ik mijn zojuist gekochte wereldavonturen hierdoor niet kan installeren, dat is op zijn netst gezegd goed waardeloos.Heeft iemand een oplossing

  12. Ik heb opslaan als gebruikt, ik heb een nieuw gezin aangemaakt en toch ben ik al twee keer alles kwijt als ik opsla. Ik zie alleen nog een wit huis en gezin (omgeven door stippel lijntjes).
    Als ik foutmelding 16 krijg probeer ik opslaan als te gebruiken maar het mag niet baten. Voorlopig speel ik even niet meer. Tenzij iemand voor mij een oplossing heeft.

    1. Heb je wel alle patches geinstalleerd? Als je het spel opstart via de Sims 3 Opstarter zie je vanzelf links onderin of er updates zijn 🙂

  13. Deze patch is niet meteen geupdate en nu wil hij meteen 1.7 maar die doet het niet, daar voor heb je eerst 1.5 nodig maar die kan ik niet vinden wie kan mij helpen? ps. nu kan ik wereld avonturen niet instaleren =(

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *