Nieuwe Sims 3 Patch: 1.10/2.5/3.1

Als je Sims 3 opstart zul je zien dat er een nieuwe patch beschikbaar is: het is een kleine patch. Hier vindt je de patchnotes, alleen de * punten zijn de patch: de rest van de tekst is een standaard tekst die voortaan bij alle patchnotes komt te staan.

Nieuwste update voor: 1.10/2.5/3.1

Om deze update te installeren, moet je je game opstarten en het tabblad ‘Updates’ in het Startprogramma gebruiken.

* Lost problemen op met betrekking tot de Invoer Methode Bewerking voor spelers van de Japanse versie. Tegelijkertijd worden ook enkele functionaliteitproblemen in het Startprogramma opgelost.

* Lost een bug op die voorkwam dat verzamelbare Kevers in de game weergegeven werden.

* Lost een bug op die ervoor zorgde dat Sims van sommige nieuwe bedden in het eerste Accessoirespakket af geteleporteerd werden.

* Lost crashes en haperingen op wanneer meerdere patches tegelijkertijd geïnstalleerd worden.

Voordat je een Update voor De Sims 3, een Uitbreidingspakket of een Accessoirespakket gaat downloaden, is het slim om eerst de volgende checklist door te nemen. Zo kun je er voor zorgen dat je game soepel blijft draaien.

Stap 1: Aangepast materiaal uitschakelen

Onder aangepast materiaal verstaan we al het De Sims-materiaal dat niet afkomstig is uit een officiële update voor De Sims 3, De Sims 3 Store, een Uitbreidingspakket of een Accessoirespakket. Aangepast materiaal wordt gecreëerd door externe partijen die niet onder toezicht staan van Electronic Arts of het Team van Ontwikkelaars van De Sims 3. Het kan gebeuren dat dit materiaal niet werkt met nieuwe updates. Door aangepast materiaal kan de game onvoorspelbaar reageren, of niet naar behoren functioneren.

Om het aangepaste materiaal uit te schakelen, moet je de stappen die je genomen hebt om dit materiaal te installeren ongedaan maken, tot je game zich weer in een onaangepaste staat bevindt. Verplaats het materiaal als je het in een Sims 3 directorymap hebt geplaatst naar een nieuwe map, die zich niet in de bestandendirectory van De Sims 3 bevindt. Je De Sims 3 bestandendirectory vind je door de paden hieronder te volgen:

Windows bestandendirectory: C:\Documenten en instellingen\GEBRUIKER\Mijn documenten\Electronic Arts\De Sims 3

Mac bestandendirectory: Gebruiker/Documenten/Electronic Arts/De Sims 3

Na het installeren van de officiële update, kun je het aangepaste materiaal weer instellen. Mochten er hierdoor problemen ontstaan, dan kun je het materiaal het beste uitschakelen tot de externe partij het materiaal bijgewerkt heeft, zodat het weer gebruikt kan worden in combinatie met de officiële Updates, Uitbreidingspakketten of Accessoirespakketten.

Stap 2: Een back-up maken van opgeslagen games

Het is altijd een goede voorzorgsmaatregel om een back-up te maken van je opgeslagen spelgegevens, voor je een nieuw Uitbreidingspakket, Update of Accessoirespakket gaat installeren. Dit doe je door de “.sims3”-mappen naar je Bureaublad of een andere directory met bestanden te kopiëren. Je vindt deze mappen in de map met opgeslagen spelbestanden.

Je map met opgeslagen spelbestanden van De Sims 3 vind je door de paden hieronder te volgen:

Windows bestandendirectory: C:\Documenten en instellingen\GEBRUIKER\Mijn documenten\Electronic Arts\De Sims 3\Opgeslagen spellen

Mac bestandendirectory: Gebruiker/Documenten/Electronic Arts/De Sims 3/Opgeslagen spellen

Nadat de Update geïnstalleerd is, kun je de game laten draaien om te kijken of je opgeslagen spellen nog steeds naar behoren functioneren.

Stap 3: De update volledig uitvoeren

Updates kunnen soms behoorlijk omvangrijk zijn. Hierdoor kan het downloaden en installeren een tijdje duren. Door de update te annuleren voor deze volledig uitgevoerd is, kunnen er onverwachte problemen optreden. Om deze reden is het altijd het beste om af te wachten tot de update volledig uitgevoerd is. Sluit het Startprogramma niet af tot je bevestigd hebt dat de update volledig geïnstalleerd is, anders zal de update geannuleerd worden.

57 reacties

 1. Ole! *ehum* Weer een nieuwe patch. Ik wacht nog wel ff met installeren, eerst even de reacties afwachten (:

  && Dat je met Patches ook je downloads weg moet zetten, nooit gedaan..

  1. Net gekeken: al mijn bewaarde spelen zijn er nog, ook zo te zien ook de Sims 3 Store spullen. Custom Content weet ik niet: die heb ik niet in mijn spel 😉

 2. Heb de patch geinstalleerd en daarna meteen gespeeld. Geen problemen gevonden, wel rond mn huis kevers gevonden die er eerst niet waren 🙂

 3. heb de vorige nog niet eens geïnstalleerd….:-d….alhoewel ik het keverprobleem ook had, tot vandaag…. ineens waren daar de beestjes (kevers + vlinders + (zelfs) zaden)die ik er neergegooid had en dat dus zonder te patchen(?), vreemd toch?.
  N.b.: dit was reeds voordat ik dit bericht las en mijn spel geeft nog steeds aan met versie 2.0.86..enz bezig te zijn. Er was wel een verschil met het laden van het huis van mijn sims. Dat duurde een eeuwigheid! Vond het al raar.

 4. tsk, tsk..heb het gelezen, dank knipgek. In plaats van dat ze eerst de “oude” spellen in orde maken/stabieler maken, gaan ze gewoon door met het creëren van nieuwe uitbreidingen…ach ja, money makes the world go around…maar de ontevredenheid van veel spelers wordt naar mijn mening gewoon in de doofpot gestopt.

 5. Het wil niet veel zeggen. Ik had het vanmiddag al gelezen, geen uitbreiding van De Sims 3 te bekennen op die releaselijst trouwens. Het enige wat er staat is: Nieuwe Sims game TBA (PC). Wie weet is dat gewoon een aanduiding van de uitbreiding. En als dat dus nog een jaar duurt, wie weet wat we dan mogen verwachten 😀 Om het overpositief te bekijken, want we kennen EA natuurlijk allemaal.

 6. hehehe…ja we zullen weer gewoon rustig moeten afwachten 😉 Ga voorlopig nog gewoon door met m’n “oude” patch. Die nieuwen komen er bij mij vooralsnog niet in. TBA..hmmm..we kunnen nog altijd gaan gokken waar dat voor staat 😉

 7. ‘TochBeterAlsdeze’ lijkt mij een redelijke gok 🙂 Maar alle gekheid op een stokje. De regelmaat was ongeveer 1 uitbreiding per half jaar. Ik zou niet kunnen bedenken waarom dat nu anders zou zijn.

 8. Zou het idd normaal gevonden hebben, als het spel tot nu toe ook normaal had gefunctioneert, maar nu blijf je uitbreiden en nog meer problemen veroorzaken, tja , wie ben ik, een dame die gek is op spinnen en de sims 😉
  Toch blijf ik WA een super uitbreiding vinden hoor, ondanks alle bugs, die ik ook helaas ondervind. gisteren nog het probleem met de blauwe kavels…kon helemaal niets meer, was blij dat ik nog een kopie van de familie in de bieb had opgeslagen.

 9. That’s the spirit, Spiderlady, altijd de positieve kant proberen te bekijken. De Sims blijft super, ondanks de bugs voor velen. En ja, WA is super.

 10. Always look on the bright side of life 😉
  hehe, blijf idd kirren over WA tegenover mensen 🙂 heb gelukkig een supergoeie computer, wat al een heel stuk helpt.

 11. Op dit moment doet mijn spel het goed, ik wil geen risico’s nemen dat door deze patch die geen togevoegde waarde heeft wat inhoud betreft (voor mij niet dan), mijn spel misgaat, dus ik wacht lekker tot er daarna weer een patch komt met meer, belangrijkere aanpassingen.

 12. De patch zonder problemen geïnstalleerd.Dat kever probleem was bij de vorige patch bij mij al opgelost.En nu zag ik dat ik eindelijk weer mijn stamboom kan zien.Dat probleem deed zich voornamelijk voor als ik een kindje maakte in een vakantie land.Gister even uitgeprobeerd en nu kan ik alles gewoon zien.En ook zijn mijn kinderen weer gewoon de leeftijd die zij horen te zijn als ik in het vakantieland in mijn stamboom kijk.
  Nu hoop ik dat ze nog wat vinden op mijn downloads.Ik heb ooit een scroll gedownload die iemand van Bart Smit gekregen had.Helaas doet die die niks meer.Ik heb nog meer oudere downloads (o.a huizen) van de EA site en die doen het jammer genoeg ook niet meer.

 13. tot nu toe geen problemen gehad met die patch
  alles werkt nog goed
  op de foute die ervoor al waren na dan
  en nog steeds werken veel spullen uit de store niet

 14. zo ff een paar uur gespeelt
  en helaas weer meer bugs ontdekt
  zoals bijv. planten die tesnel groeien
  en het inhoud van de rugzak
  als je naar beneden scrolt
  gaat hij weer snel omhoog
  erg vervelend allemaal weer

 15. ik heb ondertussen ook weer problemen bed vibreerd niet ook al heb ik geen nudepatch
  als je op naar huis gaan drukt blijft het poppetje staan
  iedereen die je uitnodigt via de telefoon heeft het te druk
  en werktijden staan niet goed aangegeven

 16. werktijden had ik ook: pas na een halve dag in Sim tijd gaf die aan wat de juiste werktijden waren voor de volgende werkdag (was wel na promotie)

 17. @Hiki, en, was het eten lekker? hehe
  heb overigens nog een paar extra gedichtjes gemaakt, kon er niet meer mee stoppen lol! 😉

 18. ga de uitbreiding definitief niet kopen, heb al genoeg aan alle daily finds 😉 en nu met de sims dashboard tool heb ik ook geen last meer van vertragingen door evt. downloads yeah!

 19. Ik word er knettergek van!
  Heb nooit problemen gehad met het spel, tot de laatste patch. Mijn Sim die al een doodsvis heeft gevangen kan niet meer vissen (Sims die dat niet hebben gedaan kunnen dat nog wel) en ze blijven hangen in de verhuismode! Ik ben verhuisd, maar mijn Sims kunnen niets doen, ze staan daar maar… Bedankt, EA! Er wordt ook nergens gereageerd op de Sims 3 website. Dat was bij 2 wel anders. Al die problemen steeds …!

 20. ik heb ea een mailtje gestuurd over de problemen (niet dat ik verwacht dat ze een zinnig antwoord geven) maar weet iemand mischien wanner je dan een mailtje terug krijgt

 21. ach laat maar ik heb ze gister een berichtje gestuurd over wanneer de nieuwe patch komt en kreeg dit antwoord 🙁
  Helaas hebben wij momenteel nog geen plaatsingsdatum voor de volgende patch van Sims3

 22. Is hiervoor niet een aparte link waarmee ik ‘m kan intalleren? Ik heb nog last van de vorige update, de 2.3 als ik het goed heb. Hij geeft iig aan dat hij niet compatibel is.. Erg irritant en ik wil alle opties even doorgaan voordat ik Wereldavonturen de-installeer 😛

 23. hoe kan ik dit instaleren want mijn sims geeft steeds aan dat de launce ofzo het niet meer doet 🙁 wie kan mij helpen want weet niet hoe ik dus dit moet instaleren

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *