Games in Concert op 4 April op TV

We hebben een leuke TV tip voor je: in de nacht van zaterdag 3 April op zondag 4 April wordt op Nederland 3 om 00.25 uur een Games In Concert uitgezonden. Deze concerten worden al jaren gegeven en sinds 2006 ook in Nederland.

Een groot orkest speelt dan muziek uit allerlei games vaak met speciale gasten erbij. Gamesmuziek die onder andere voorbij komt zijn uit Red Alert 3, Final Fantasy VI en Super Mario. En er worden ook beelden getoond van eerdere Games in Concert’s.

Het Metropole Orkest heeft als gasten de metalband After Forever, rapper Brainpower, pianist Wibi Soerjadi en mezzo-sopraan Tania Kross. Verder zijn er interviews te zien met gamecomposers, artiesten en gamers over de muziek en de invloed ervan op de beleving van de games.

Na de ‘meer lezen …’ heb ik 2 video’s embed zodat je een beetje een indruk hebt. Meer informatie vindt je op de Games in Concert site. En nee: muziek uit De Sims zul je er, denk ik, niet horen wat natuurlijk erg jammer is!

| Tv-uitzending Games in Concert op 4 april |

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Offtopic

7 reacties

  1. Weet niet of ik het dan ook echt ga kijken, maar weet wel iemand anders die dit wel leuk vind denk ik.

    Die Tetris kan ik trouwens ook op keyboard 😛

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *