Wat zijn de standpunten van politieke partijen over games?

Zo nu en dan brengen wij berichten die niets te maken hebben met De Sims 3 of EA maar die wel leuk zijn om even te melden.

9 Juni zijn er in Nederland verkiezingen en Control – het vakblad voor de Gamesindustrie – heeft de meningen van allerlei politieke partijen over games op een rijtje gezet.

Games krijgen steeds meer aandacht in de politiek. Zowel positief als negatief. Het is goed te zien dat de meeste partijen een mening over het onderwerp beginnen te vormen, ook al is die soms wel erg negatief. Het staat in elk geval op de kaart.

| Politieke walkthrough |

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Offtopic

24 reacties

 1. Ja ze moeten nu denken hoe ze mensen kunnen paaien om op hun partij te stemmen.Na 9 juni kunnen ze weer gamen 😛

 2. Is er ook een party die gamen compleet wil verbieden omdat het zo zielig voor de kinderen is en leid tot agressie? LOL denk het niet he?

 3. Nieuwe partij … PVDG … Partij voor de Games .. Eerste punt: stemrecht voor alle games-karakters. :ROFL

 4. En dan ga ik me samen met Marianne Thieme (Partij voor de dieren) hardmaken voor een uitbreiding Huisdieren 🙂

 5. party voor de dieren is beetje eng clubje met geen openbare bijeenkomsten. Hopelijk de PVDG wel ….. ik typte bijna PGVD RFOL

 6. Klopt Hiki, maar als ze kunne bijdragen aan het geluk van onze Sims in de vorm van huisdieren vind ik dat voor een keer wel goed .. maar het moet niet vaker gebeuren:)

 7. Maar er kunnen ook problemen ontstaan natuurlijk. Wanneer een 12+game zich vertoont aan iemand van, zeg 10 jaar, is dat dan strafbaar voor de game?

 8. maar de pvdg zou dan geleid moeten worden door mesnen van 12 16 18 en of ouder want kindere houde het meest van games en weten meestal wel of die game goed is of slecht enzo

 9. Nee dus het is dus ook zo dat PvdG er voor is dat iedereen mag stemmen leeftijds discriminatie werkt 2 kanten op

 10. Wat voor een ideeën ontstaan er toch in 19 berichten. Sorry jongen, ik stem dan op een andere partij! Buiten de Sims game ik niet.

 11. nee ,want dat is onze jonge vogel wimhuiskamp al die weet preies waar een 12 jarige aan denkt en wat leuk en goed voor hen is

 12. Alle leeftijdsgroepen moeten natuurlijk vertegenwoordigd worden. Anders vertekend het beeld. Dus stemmen voor jongeren, ik denk het wel. Iemand die de 12-jarigen vertegenwoordigd, prima idee.

  En inderdaad Jeroentje, niemand heeft de wijsheid in pacht, dus ook een 12-jarige zal anders denken dan bijvoorbeeld iemand van midden 30 of ouder 😀

 13. en dan nog er zou eerder een test panel bij elkaar worden geschraapt om tests uit te voeren, zoals de bedrijven als pegi al uit voeren waar dus alleen geld aan verspilt wordt. nee dat hoeft van mij niet. Politeik en games moeten gescheiden blijven (behalve de politieke carrier in de Sims)

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *