De psychologie achter het Simmen

Onder deze titel is een 2 weken geleden een interessant artikel online gekomen van Vrevis, zie ook deze post op onze site, en we hebben het artikel nu vertaald.

“Er is een ongelooflijke gemeenschap, die zich heeft ontwikkeld vanuit dit spel”

Hoewel het spel zelf een eenpersoons-spel is, is men het over één punt eens: de voordelen van de gemeenschap rond het spel. De Sims gemeenschap is enorm, met forums op de officiële sites en vele, kleinere forums en websites over de hele wereld. Mensen ontwikkelen echte vriendschappen, die verder gaan dan de discussie over het spel.

Toen op ‘Simbology’, een site gewijd aan ‘aanpassingen’ van de Sims 2, gevraagd werd ‘wat zorgt er voor dat je blijft terugkomen naar ‘De Sims’?’, gaven velen direct het gemeenschapsaspect aan. “Als je een Sims-speler bent, zijn er zoveel sites om je bij aan te sluiten, aan deel te nemen en veel plezier op te hebben. De geest van de gemeenschap is echt iets bijzonders en ik denk niet dat die door welke andere game ook maar benaderd wordt. We zijn net onze eigen, kleine buurt en iedereen kent elkaar vrij goed.”. Een ander verklaart: “Je kunt deel van een echte gemeenschap worden; er zijn vrienden die je helpen met je problemen – of het nu over het spelen of je pc (of Mac, enz.) gaat of welk deel van je offline leven dat je wilt delen dan ook.”

| De psychologie achter het Simmen |

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuws