Sims Team: gebruik De Sims 3 Exchange / Uitwisseling even niet!!

Simprograms heeft gisteren een post op hun site gezet over een Custom Content pop die problemen in het spel veroorzaakt en soms onzichtbaar aan allerlei downloads vastzit die je via De Sims Uitwisselaar in je spel kunt krijgen.

Er staat bij dat het Sims Team iedereen voor nu aanraad GEEN gebruik meer te maken van De Sims 3 Exchange / Uitwisseling!!

Meer informatie over deze ‘killer doll’ en hoe je hem uit je spel moet halen vind je op Simprograms.

It appears that the official Exchange is under attack by a custom-created doll from TSR (go figure). The creator’s first version of the doll had some sort of glitch – it attached itself to every house, household, patterns, objects, clothes, tattoos and anything else that you upload to the exchange. You can easily get this by downloading from the exchange to – acting just like a virus. If you’ve been downloading from the exchange, you may want to check the Kids toys section to see if you may have it.

By attaching itself, it is causing game problems for a number of players. The Sims Team is encouraging everyone to NOT download or upload to the exchange until they can weed out this doll from all of the files that it attached itself to. If you have this doll, a kind member from the official Sims 3 forum by the name of glitzyangel posted a walkthrough on how to remove the doll from your game:

1. make backup of your game just in case if something will go wrong. For most of the people this doll is removed successfully without problems.
2. check if this doll is not in your houses as a toy or it’s not in your kids inventory
3. go to install content in your launcher (not downloads) and look for the doll and uninstall it
4. check in DCBackups (my documents/Electronic Arts/The Sims 3/DCBackup) for this file 0×038a68fe04da61a6aa65f939d77fbc37.package and delete it too.
5. check also your downloads because there was the place from where doll was installed (if it was originally downloaded from tsr or from the exchange with some file)
6. also go to your Export folder (my documents/Electronic Arts/The Sims 3/Exports) if you sent something recently to exchange or to other sim pages. Because this doll is attaching to the files. It will be in your uploads too. Remove files or clean it with Custard tool. (untick the doll)
7. check all your creations that’s are in your studio on exchange or on other pages that you sent something too.

| Sims 3 Exchange – killer doll on the loose and it’s not Chucky |

De originele post van het Sims Team waarin afgeraden wordt gebruik te maken van De Sims 3 Exchange / Uitwisseling:

We are currently experiencing issues with the Exchange and we advise that you DO NOT UPLOAD AND DOWNLOAD content from the Exchange until further notice.

We apologize for the inconvenience.

Thanks everyone. SimGuruHydra

| Currently Experiencing Issues with the Exchange *URGENT* |

Zodra het Sims Team de Exchange / Uitwisseling heeft ‘opgeruimd’ en deze ‘killer doll’ helemaal weg is melden we dat uiteraard meteen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuws Getagged

46 reacties

 1. Jeetje, dat is best heftig. Gelukkig zit ik niet zo vaak meer op de exchange.
  Maar ja, aan de andere kant, het moest toch een keer gebeuren, zo’n soort virus. Niet iedereen gebruikt de sims met dezelfde doeleinden.

 2. Ja inderdaad heftig vandaar dat ik even op zoek ben geweest naar de post van het Sims Team omdat die niet gegeven werd op Simprograms en ik niet zomaar zo een waarschuwing hier op S3N zet. Ik heb de pop nergens gevonden in mijn spel maar gebruik de Uitwisseling ook eigenlijk nooit (afkloppen).

  Wel vind ik dat als het allemaal zo erg is de officiële Sims 3 sites er wel wat meer aandacht aan mogen besteden: gelukkig hebben we fansites die er wel op een goede manier aandacht aan besteden zodat Simmers er van af weten. 😛

 3. Ik snap alleen niet waarom de exchange nu pas last heeft van de pop, als hij al maanden oud is (de pop). Je zou de persoon maar zijn die hem gemaakt hebt, dan schaam je je ook rot.

 4. Misschien lag de pop rustig te slapen wachtend op een moment om actief te worden 😛 Of er is al eerder een probleem geconstateerd maar er is niks mee gedaan?

 5. Inderdaad wel redelijk heftig. Volgens mij heb ik hem niet dus dat is mooi 🙂

  Vraag me alleen af hoe het Sims team dit wilt gaan oplossen. Ze kunnen namelijk de exchange wel schoonmaken maar ik durf erop te wedden dat er ook heel wat items op bijv TSR ‘besmet’ zijn.

 6. Niet dat ik weet.. Maar mijn spel valt af en toe uit. Eerst wat dat niet zo bij mij.. Weetniet of dat door die pop komt.

 7. Ik zou het risico niet nemen om die pop in je spel te houden: ook al denk je dat die geen problemen geeft. Die pop kan, als je iets oplaad naar de Uitwisseling, bij andere wel problemen veroorzaken dus er is iets goed mis mee lijkt mij. Er is niet voor niks nu een waarschuwing en het Sims Team zet die andere waarschuwing er ook niet voor niks. Deleten dus die pop 😛

 8. Wat voor symtomen tgeeft die glitchdoll? Foute graphics? Vastlopende spellen? Sims die verdwijnemn/ of zich raar gedragen?

 9. Nu weet ik hoe die pop opeens in m’n spel is gekomen. Maar die had ik volgens mij niet via de exchange. Ik had niet door dat dat ding fouten veroorzaakt. Ik bedoel ik heb wel eens fouten in m’n spel, maar dat had ik geloof ik voor die pop er was ook al.
  Wel erg irri dan…

 10. *binnensmondse scheldwoorden*
  Ik heb die pop dus. Dacht dat ik hem van een of andere site had gedownload, maar is dus meegekomen via de uitwisseling. Ik ben hem meteen uit het spel aan het halen, maar ik heb hem al in een huis geplaatst voor de BMD wedstrijd op desims3.nl Zou de pop er meteen uitgaan als ik hem verwijder uit de launcher?

  Ik durf het spel serieus niet meer op te starten door die pop. Had ik maar nooit dat afgeprijste pakket gedownload >.<

  Help? ;D

 11. Zo ik heb net dat !@$#^% pop uit m’n spel verwijdert en hoop dat het niet meer terug komt.
  Laatste tijd had ik namelijk gehad dat m’n spel uitviel, het geluid opeens was verdwenen enzovoort
  Zou heel goed kunnen dat dat door die pop kwam.

 12. Pop meteen verwijderd, bestandje verwijderd. Alleen heb ik de pop niet kunnen vinden bij ‘downloads’ Wel bij geïnstalleerd materiaal en die hele reeks getallen bij die backupmap. Is hij nu wel helemaal uit mijn spel?

  Jeetje, ik start het spel niet meer op voordat het helemaal is opgelost. Ik had namelijk dat de plaatjes op mijn laptop heel raar werden weergegeven en ik hoop niet dat dat dus die pop was.

 13. oh shit… ik heb iets van de store gedownload. Daar zit hij toch niet bij in?

  Is dat toevallig dan ook de reden waarom hij zo ontiegelijk sloom wordt?

 14. Voor de duidelijkheid [zover ik het snap]

  die pop kan alleen bij de dingen van de uitwisseling komen.

  dus niet bij de store artikelen [dingen die je met simpoints koopt]

 15. Als dit al kan gebeuren, wat zal er dan kunnen gebeuren als er echt mensen zijn die kwaadwillig virussen willen versturen via de Sims 3?

  EA moet een beetje beter opletten op dit soort acties het kan een voorbode zijn.. 😮

 16. En een paar opmerkingen: deze pop KAN problemen veroorzaken maar hoeft niet DE oorzaal te zijn van de problemen die spelers hebben: dat kan aan van alles en nog wat liggen.

  Verder zou ik de nieuwe versie van die pop NIET downloaden tenzij je zeker weet dat die geen problemen geeft en ik ben er niet van overtuigd dat dat het geval is. Als ik zo de commentaren lees op TSR bij die nieuwe versie zou ik de adviezen opvolgen: download de nieuwe versie niet! 1 pop minder in het spel is geen ramp.

  En we hebben het hier over de pop die verborgen KAN zitten bij spullen van De Sims 3 Exchange / Uitwisseling en NIET over spullen van De Sims 3 Store.

  🙂

 17. En wanneer je de pop hebt verwijderd uit de DCBackup (dat bestandje) en uit het geïnstalleerde materiaal (launcher) klopt het dan dat hij niet meer bij de downloads staat en dus helemaal uit je spel is?

  Ik heb de pop namelijk geplaatst in een van mijn huizen en dat huis vervolgens opgeslagen, gaat die pop dan automatisch uit dat huis?

  Heb verder nog geen problemen ondervonden *knock knock knock*

 18. Ja volgens mij wel en kijk voor de zekerheid ook nog in deze map en haal hem daar ook weg: (my documents/Electronic Arts/The Sims 3/DCBackup)

  edit: o dat heb je al gedaan: ja dan is ie als het goed is weg.

 19. Daar heb ik dus dat bestandje met die lange naam gevonden (0x038a68 enzoverder) Daar heb ik dat bestandje dus weggehaald. Verder daar geen namen als Dressed Doll tegengekomen.

 20. Ik ga er vanuit dat ik de pop niet heb, maar ik heb al weer in geen eeuwen meer de sims gespeeld 😛
  Maar dat programma van Delphy haal;t m er dus niet uit als zijnde ‘conflict’?

 21. @Bakie Het is een .sims3package dus volgens mij niet. Maar misschien zou hij het niet zien als een conflict in je BCBackup map.

  Maar mocht je een huis van de Exchange willen downloaden of ernaar uploaden, kan je hem nog door Delphy’s CUSTARD gebruiken. Dan kan je zien welke extra items ermee komen in de .sims3package .

  Hier een linkje waar je het kan vinden: http://www.modthesims.info/showthread.php?t=390235

 22. “Wel vind ik dat als het allemaal zo erg is de officiële Sims 3 sites er wel wat meer aandacht aan mogen besteden”
  Dat was het eerste wat ik dacht: dat wordt eens tijd.
  Ze waren al langer op de hoogte van dit probleem, maar wat deden ze? Ze verwijderden de topics die over dit onderwerp gingen.
  Het is natuurlijk niet de bedoeling dat er 100 topics over hetzelfde onderwerp worden geopend, maar het is vreemd als je dan het originele en grootste topic(s) gaat verwijderen.

  De maker van de pop heeft vrijwel direct na de ontdekking een nieuwe, goede versie van de pop gemaakt. Alleen de eerste versie is dus corrupt.

  Voor de rest heeft het gewoon te lang geduurd voordat dit nieuws werd verspreid. Daardoor is het zo’n groot probleem geworden. Een aantal mensen wijzen hierbij naar de TSR downloadmaakster, aangezien zij niet de intentie had om mensen er eerder op attent te maken.

  Hoe dan ook, het is fijn dat nu eindelijk een aantal fansites dit hebben opgepakt en het is te hopen dat de uitwisseling binnenkort weer doll vrij is.

 23. Even een correctie op mijn voorgaande post:
  “aangezien zij niet de intentie had om mensen er eerder op attent te maken.”

  moet zijn

  “aangezien zij niet de intentie zou hebben gehad”

  oftewel; het zijn ook maar een paar mensen die dat roepen. Ik weet verder niet in hoeverre dit gefundeerd is.

 24. Da’s ook toeval. Vroeger had ik die. Toen ambities kwam heb ik heel me spel eraf gegooit en nu is ie weg ;3

 25. Ik kan dat package bestand (0×038a68fe04da61a6aa65f939.package) niet vinden in mijn DCBackup map, maar ik heb wel de doll gehad, en vlak daarna ook flinke graphics problemen. Ik heb de doll via dat sims startprogramma verwijderd, maar kan dat backup bestand niet vinden….

  Weet iemand raad? Is de doll nu wel of niet?

  Groetjes
  Shirley

 26. Nouja, ik heb gedaan wat er staat, en nog steeds doet de Sims 3 het bij mij niet. o.o Ik ga dus nooit meer wat downloaden ofzo…

  De Sims 3 zegt steeds dat ik nieuwe update moet doen, doe ik dat, pakt ie hem niet, begint ie steeds opnieuw met die nieuwe update instaleren…echt raar…ik heb zelfs alle uitbreidingssets verwijderd en opnieuw geïnstaleerd en nog steeds doet ie zo raar. o.o Help?

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *