Patch voor De Sims 3 en De Sims 3: Creëer een Wereld

UPDATE: we krijgen aardig wat foutmeldingen binnen over de patch en CAW: we raden iedereen aan even te wachten met het updaten van de game. Ook op Twitter komen deze meldingen binnen.

Naast dat CAW helemaal niet gepatched wordt kunnen steeds meer Simmers de game na de patch helemaal niet meer spelen!

EA heeft een nieuwe patch beschikbaar gesteld, naast wat fouten in De Sims 3 werkt na deze patch ook De Sims 3: Creëer een Wereld als het goed is weer.

Voordat je een Update voor De Sims 3, een Uitbreidingspakket of een Accessoirespakket gaat downloaden, is het slim om eerst de volgende checklist door te nemen. Zo kun je er voor zorgen dat je game soepel blijft draaien.

Deze checklist vindt je ook in deze post onder de patch notes.

Nieuwste update voor: 1.14/2.9/3.5/4.2

Voordat je deze game-update installeert, moet je eerst kijken of er geen beschadigde inhoud is die de game vertraagt. Volg deze stappen om beschadigde inhoud te verwijderen voordat je de update installeert:

* Als je “Girl Doll Dressed” in het geïnstalleerde materiaal in het opstartprogramma hebt staan, verwijder dat voorwerp dan.

* Om het bestand te wissen: 0x038a68fe04da61a6aa65f939d77fbc37.package, ga naar je DCBackups (C:\Documenten en instellingen\jouw naam\Mijn documenten\Electronic Arts\The Sims 3\DCBackup), zoek het bestand en verwijder het.

* Als je dat bestand had staan in de C:\Documenten en instellingen\jouw naam\Mijn documenten\Electronic Arts\The Sims 3\DCBackup-map, kan het zijn dat dit bestand zich aan één van je exportbestanden heeft gekoppeld. Als je het bestand had en kortgeleden materiaal naar het opstartprogramma hebt geëxporteerd, verwijder dat materiaal dan uit je exportmap en het opstartprogramma.

Om deze update te installeren, moet je je game opstarten en het tabblad ‘Updates’ in het Startprogramma gebruiken.

Deze update voor de game bevat:

* Dode familieleden zullen niet meer levend in de stambomen van je Sims verschijnen terwijl die door Egypte, China of Frankrijk aan het reizen zijn.

* Schetsen die je Sim op de tekentafel maakt, hebben nu wel de juiste waarde, die afhankelijk is van de schildervaardigheid van je Sim en diens werkniveau.

* Sims zullen niet meer over het water lopen om schilderijen te bekijken die aan zwembadmuren hangen.

* Er is een probleem met ‘Fout 13’ opgelost, dat ontstond als de game onmiddellijk opgeslagen werd voor je Sim een andere Sim een makeover gaf.

* Sims die het beroep van spokenjager uitoefenen, kunnen kinderen niet meer de ‘SpokenBanner laten zien’.

* Er is een probleem opgelost waardoor spelers niet het actieve huishouden konden veranderen terwijl ze zich in ‘Stad bewerken’ bevonden.

* Er is een probleem opgelost waarbij Sims niet konden vissen terwijl er bepaalde zaden in de persoonlijke inventaris van de Sim zaten.

* Het gebruik van het geheugen is geoptimaliseerd tijdens het verwijderen van kavels in ‘Stad bewerken’.

* Het gebruik van het geheugen is geoptimaliseerd voor complexe woningen van Sims, die gecreëerd zijn met behulp van ‘Kopen’.

* Sims zullen nu het politiebureau verlaten wanneer ze ‘Algemeen politiewerk verrichten’, terwijl ze te gestrest zijn.

* De game zal niet meer tijdelijk blijven hangen als je een route kiest die over thuiskavels leidt, die daar geplaatst zijn door spelers met behulp van de ‘Wereldbewerker’ in ‘Stad bewerken’.

* Beeldhouwwerken die met behulp van de Beeldhouwwerkbank zijn gemaakt, zullen hun functionaliteit niet verliezen nadat een interactie om het beeldhouwwerk te verslepen geannuleerd is in ‘Kopen’.

* Het Stylingstation zal functioneel blijven nadat je naar het Hoofdmenu gaat terwijl je een Sim een makeover geeft.

* Sims die kleptomaan zijn, zullen de gaten die door de uitgevonden Delver geboord zijn niet meer kunnen stelen.

* Gebruikers kunnen geen kavels meer bovenop trottoirs plaatsen wanneer ze de ‘Wereldbewerker’ gebruiken in ‘Stad bewerken’.

* Beeldhouwwerken die door Sims zijn afgerond op de beeldhouwwerkbank, zullen naar behoren functioneren als spelers de game opslaan en weer laden.

* Brandweermotoren zullen nu functioneel blijven, nadat Sims er in Egypte, China of Frankrijk op rond gereden hebben.

* Er is een probleem opgelost waardoor voorkomen werd dat Sims die het beroep van privédetective uitoefenden door bepaalde stappen uit te voeren, de zaken niet op konden lossen.

* Sims met een carrière als lid van de brandweer of spokenjager, kunnen nu doorgaan met hun werk nadat het huishouden opgeslagen is in de Bibliotheek en daarna weer in de buurt is geplaatst

* Er is een probleem opgelost waarbij Sims onzichtbaar werden nadat een opgeslagen game werd geladen.

* Om de Levenswens ‘Bezit is ook maar relatief’ te vervullen, moet je Sim nu voorwerpen stelen die het juiste bedrag in Simdollars waard zijn.

* Schroothopen kunnen niet meer aangeschaft worden als onroerend goed.

* Materiaal uit De Sims 3 dat geüpload is via het Startprogramma van De Sims 3 Ambities, zal nu naar behoren werken.

* Er is een kapotte animatie gerepareerd uit de interactie ‘Begin te verzamelen!’ met de uitgevonden ‘Oogster’ (63294).

* Een verbeterde brandblusser zal nu verbeterd blijven nadat de game opgeslagen, afgesloten en weer geladen is.

* Er is een probleem opgelost waarbij leden van het huishouden verdwenen, wanneer een opgeslagen bestand opnieuw geladen werd.

* Er is nu een icoontje voor de gemoedstoestand ‘Onder de indruk van geweldige lezing’.

* Sims uit de buurt die niet bij het actieve huishouden horen, zullen nu op de juiste manier ophouden met het spel Sim Gnoep.

* Sims die in brand vliegen achter de uitvinderswerkbank, kunnen nu geblust worden wanneer de brandweer gebeld wordt.

* Er is een probleem opgelost waarbij relaties tussen Sims verbroken werden tijdens reizen naar Egypte, China of Frankrijk.

* De magische wasbeer Abracadabra zal Sims niet meer blokkeren nadat ze verdwenen zijn.

* Er is een situatie verholpen waarbij de game vastliep nadat zelfstandige Sims de wekker hadden gezet.

* ‘Creëer een Wereld’ zal nu naar behoren functioneren nadat De Sims 3 Ambities geïnstalleerd is.

* Grote en gemiddelde digitale fotolijsten zullen niet meer in de lucht blijven hangen, nadat een opgeslagen game is geladen.

* Sims zullen niet meer oneindig lang bij het Gemeentehuis blijven juichen nadat de actieve huishoudens na een viering verwisseld zijn.

* Gaten die door de uitgevonden Delver geboord zijn, kunnen door uitvinders niet meer opgeblazen of gered worden.

* Magische kabouters uit De Sims 3 Ambities zullen zich nu op de juiste manier gedragen.

* Er is een probleem verholpen waarbij Sims na het ouder worden een kapot of verkeerd kapsel kregen.

* Uitvindingen die bij de kringloopwinkel verkocht worden, zullen nu meewegen bij de promotie van zelfstandige uitvinders.

* Animaties van Sims zullen niet meer kapot gaan nadat de interactie ‘Tatoeage aanbieden aan…’ is gebruikt.

* Alleen voor de Mac: Er is een probleem opgelost waarbij teksten in de Tsjechische versie van het Startprogramma niet goed weergegeven werden.

* Alleen voor de Mac: Een crash van het Startprogramma bij de Mac Digitale Download is verholpen.

* Alleen voor de Mac: Er zijn verschillende problemen opgelost waarbij icoontjes in het Startprogramma niet op de juiste manier gingen branden.

* Alleen voor de Mac: Een crash die zich voordeed wanneer gebruikers een kavel plaatsten in de ‘Wereldbewerker’ via ‘Stad bewerken’ is verholpen.

Voordat je een Update voor De Sims 3, een Uitbreidingspakket of een Accessoirespakket gaat downloaden, is het slim om eerst de volgende checklist door te nemen. Zo kun je er voor zorgen dat je game soepel blijft draaien.

Stap 1: Aangepast materiaal uitschakelen

Onder aangepast materiaal verstaan we al het De Sims-materiaal dat niet afkomstig is uit een officiële update voor De Sims 3, De Sims 3 Store, een Uitbreidingspakket of een Accessoirespakket. Aangepast materiaal wordt gecreëerd door externe partijen die niet onder toezicht staan van Electronic Arts of het Team van Ontwikkelaars van De Sims 3. Het kan gebeuren dat dit materiaal niet werkt met nieuwe updates. Door aangepast materiaal kan de game onvoorspelbaar reageren, of niet naar behoren functioneren.

Om het aangepaste materiaal uit te schakelen, moet je de stappen die je genomen hebt om dit materiaal te installeren ongedaan maken, tot je game zich weer in een onaangepaste staat bevindt. Verplaats het materiaal als je het in een Sims 3 directorymap hebt geplaatst naar een nieuwe map, die zich niet in de bestandendirectory van De Sims 3 bevindt. Je De Sims 3 bestandendirectory vind je door de paden hieronder te volgen:

Windows bestandendirectory: C:\Documenten en instellingen\GEBRUIKER\Mijn documenten\Electronic Arts\De Sims 3

Mac bestandendirectory: Gebruiker/Documenten/Electronic Arts/De Sims 3

Na het installeren van de officiële update, kun je het aangepaste materiaal weer instellen. Mochten er hierdoor problemen ontstaan, dan kun je het materiaal het beste uitschakelen tot de externe partij het materiaal bijgewerkt heeft, zodat het weer gebruikt kan worden in combinatie met de officiële Updates, Uitbreidingspakketten of Accessoirespakketten.

Stap 2: Een back-up maken van opgeslagen games

Het is altijd een goede voorzorgsmaatregel om een back-up te maken van je opgeslagen spelgegevens, voor je een nieuw Uitbreidingspakket, Update of Accessoirespakket gaat installeren. Dit doe je door de “.sims3”-mappen naar je Bureaublad of een andere directory met bestanden te kopiëren. Je vindt deze mappen in de map met opgeslagen spelbestanden.

Je map met opgeslagen spelbestanden van De Sims 3 vind je door de paden hieronder te volgen:

Windows bestandendirectory: C:\Documenten en instellingen\GEBRUIKER\Mijn documenten\Electronic Arts\De Sims 3\Opgeslagen spellen

Mac bestandendirectory: Gebruiker/Documenten/Electronic Arts/De Sims 3/Opgeslagen spellen

Nadat de Update geïnstalleerd is, kun je de game laten draaien om te kijken of je opgeslagen spellen nog steeds naar behoren functioneren.

Stap 3: De update volledig uitvoeren

Updates kunnen soms behoorlijk omvangrijk zijn. Hierdoor kan het downloaden en installeren een tijdje duren. Door de update te annuleren voor deze volledig uitgevoerd is, kunnen er onverwachte problemen optreden. Om deze reden is het altijd het beste om af te wachten tot de update volledig uitgevoerd is. Sluit het Startprogramma niet af tot je bevestigd hebt dat de update volledig geïnstalleerd is, anders zal de update geannuleerd worden.

28 reacties

 1. Ik heb onder het updaten prongelijk op: (Algemeen:) geklikt waardoor het updaten was gestopt. Als ik nu het sims 3 startprochramma opstart krijg ik de melding:

  Je Basisspel van De Sims 3 is niet compatibel met het huidige Sims 3 Uitbrijdingspakket. Update je spel via het Startprogramma.

  Maar als ik dan op oke klik blijft het startprogramma grijs dus dan kan ik nergens op klikken en dan kan ik dus ook niet opnieuw update!!!
  Kan iemand mij helpen?

 2. Nou creat een wereld werkt nog nieet.

  Krijg het laad scherm en dan daat ie wel voorbij maar start de tool zelf helmaal niet op.

 3. Ik lees op Twitter dat je CAW een aparte patch heeft: die moet je dus apart opstarten. Maar het is wel meer gebeurt dat de NL patch niet beschikbaar is ook al melden ze dat op de officiële staat en staat die in de Opstarter. Hopelijk is die er morgen wel. Wat er aan de hand is weet ik verder ook niet.

 4. Geen oplossing voor de steedsmaarblijvende-alarm op mijn brandweerkazerne?
  Kan bij brandweer ook geen opdrachten meer goed voltooien.

 5. Na het installeren van de patch krijg ik een andere fout bij CAW. Hij kan de spelgegevens niet vinden waardoor CAW niet kan opstarten.

 6. Bericht geupdate:

  UPDATE: we krijgen aardig wat foutmeldingen binnen over de patch en CAW: we raden iedereen aan even te wachten met het updaten van de game. Ook op Twitter komen deze meldingen binnen.

 7. (Ik heb onder het updaten prongelijk op: (Algemeen:) geklikt waardoor het updaten was gestopt. Als ik nu het sims 3 startprochramma opstart krijg ik de melding:

  Je Basisspel van De Sims 3 is niet compatibel met het huidige Sims 3 Uitbrijdingspakket. Update je spel via het Startprogramma.

  Maar als ik dan op oke klik blijft het startprogramma grijs dus dan kan ik nergens op klikken en dan kan ik dus ook niet opnieuw update!!!
  Kan iemand mij helpen?)

  Nu kan ik het spel ook niet meer spelen!!!!!!!!

 8. ik kan gewoon spelen alleen kan ik creata a world tool niet openen
  trouwens mijn ontzicht baaren poppetjes zijn zichbaar
  jee kan ik eindelijk detective doen

 9. Uit ervaring weten we dat een nieuwe patch grote problemen kan bezorgen, daarom is sowieso aan te raden eerst een paar dagen te wachten totdat ja……helaas anderen ons vertellen dat ze problemen hebben gekregen.

 10. Ik heb werkelijk nooit problemen met patchen. Ik kan ook nu gewoon mijn game spelen. Heb het net na patchen gewoon gespeeld en nu las ik dat er bij veel mensen problemen op doen. hm? Het is inderdaad wel vervelend dat erg veel mensen wel steeds problemen hebben.

 11. Ik wilde creëer een wereld tool installeren, maar hij gaf aan dat het geen geregisteerd veilig programma is, dus durfde deze niet te downloaden en dit geld ook voor de creëer een patroon!! kan ik deze gewoon downloaden zonder virussen of andere risco’s die alleenm maar problemen kunnen veroorzaken voor mijn sims 3 game en pc???

 12. nou moet zeggen dat dit de eerste keer is dat ik geen problemen met de patch heb gehad
  alles werkt nog goed
  ik hield me hart er al voor vast

  creeer een wereld werkt nog steeds niet

 13. Ik heb nog nooit problemen gehad met patches. Toen die kelder-patch kwam waren er bij mij geen opslagproblemen

 14. Ik wacht nog wel een paar dagen: ben met wat dingen bezig en wil die afronden. Geen zin in gedoe dit weekend met De Sims 3. 😛

 15. Ja ja ea heeft het weer eens voor elkaar.
  Een update met veel beloften die ze NIET WAAR maken!!!!!
  Het is maar goed dat ze hiervoor niet weer 20 euro hebben gevraagd!!!!
  Maar de Wereld tool werkt NOG STEEDS NIET!

 16. Tweepersoonsbedden werken volgens mijn niet meer. Er kan nu maar een persoon in. Althans dat denk ik. Hebben anderen dit ook?

 17. Ik heb de patch geïnstaleert en het werkt niet op de Wereld-tool dus ik heb het van mijn computer verwijdert en opnieuw geïnstaleerd en het werkt nog niet! + wat er dan bij de vorige patch mijn sims3 luxe zeer traag ging dus heb ik ambities gekocht en dat blijft traag werken als ik een van mijn sims in de auto ergens naartoe laat gaan dan kan ik hen niet fatsoenlijk volgen ik bedoel als ik ze ergens laat rijden dan zijn ze er al voor ik ze zie rijden en het duurt ook heel lang als een savegame opent

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *