Je kunt gewoon niet zonder!

Online petitie tegen verbod op verkoop geweldadige games

Control, een vakblad voor de gamesindustrie, is een online petitie gestart tegen een verbod op de verkoop van gewelddadige games hier in Nederland. Meer informatie over dit verbod en de acties ertegen vindt je op deze pagina van Control.

Stop de Boekverbranding 2.0

Minister Hirsch Ballin heeft in een brief aan de Tweede Kamer gepleit voor een verbod op de verkoop van gewelddadige games. Wij vinden ook dat dergelijke games niet geschikt zijn voor jongeren, maar een verbod op verkoop gaat ons te ver.

| Stop de boekverbranding 2.0 – petitie |

17 gedachtes over “Online petitie tegen verbod op verkoop geweldadige games”

 1. Revolutionart

  Echt dom, First person shooters zijn geweldige games laten iets zien over hoe terroristen te werk gaan hoe de 2e wereld oorlog bijvoorbeeld ging zo leert men de geschiedenis (brothers in arms games) als er jongeren zijn die helemaal flippen en zielig gaan huilen en hun toetsenbord kapot slaan en gewoon niet tegen hun zielige verlies kunnen heb ik 5 woorden voor namelijk: RIJP VOOR EEN TBS INSTELLING. en buiten dat verbied het maar dan moedig je illegale downloads alleen maar aan, je stopt het illegale download netwerk niet het is te groot en men vind altijd een weg (newsservers) die zijn legaal maar wat je ermee binnen haalt is niet legaal maar weinig tegen te doen. dus Politiek doe lekker dom ga zo door maar je moedigt de illegale handel alleen maar aan en het word steeds erger.

  Alles kan gekraakt worden altijd wat gemaakt is door een mens kan verbroken worden door een mens.

  genoeg getypt xD

  Gutenabend BREIN.

 2. freaksims

  ik vind ook zeer overdreven ik weet niet waarom er zo’n mesen zijn

  als of ze niets beters te doen hebben zoals elke dag de les zitten te spellen

  en dan nog er staat een leeftijd op die games dus als er ouders zijn die ontevreden zijn moeten ze maar meer naar hun kinderen kijken wat ze kopen

 3. Erik

  Tja, zo’n verbod slaat nergens op. Maar dat is nou typische Nederlandse politiek. Er zijn volop nutteloze wetten.
  Het kan mij niks schelen. Als ik zo’n game wil hebben, fiets ik in 10 minuten even naar België en terug.

 4. lija2

  ahjoh, maakt mij niks uit. Ik vind er toch niks aan xD Mijn broertje van 11 wordt er ook agressief van, dusja… Maar ik ben het er wel mee eens dat het echt verboden moet zijn dat kinderen die games spelen. Ik had al gehoord in een winkel dat ze 200.000 euro boete moeten betalen als ze een spel van 18+ aan een 17-jarige verkopen xD

 5. Rudy

  Nouja wat het probleem is met de mens is dat het op iedereen een andere uitwerking heeft. Sommige mensen worden inderdaad agressief van geweldadige spelletjes, terwijl anderen hier juist helemaal geen last van hebben. Een algeheel verbod zou veel te ver gaan. De verantwoordelijkheid ligt in deze bij de ouders/verzorgers van de minderjarige kinderen.

 6. Rudy

  Even een toevoeging: met het internet van tegenwoordig komen kinderen sowieso wel aan de spelletjes. Dan wel legaal of illegaal. Verbieden is dus symbolische wetgeving en bevorderd het illegaal verkrijgen van deze games.

 7. simsfan1988

  Ik speel zelf ook geweldadige games! Maar om ze te verbieden vind ik wel te vergaan. Dan gaan mensen ze toch illegaal via internet downloaden. De ouders van de kinderen zijn verantwoordelijk als ze aan hun kind geweldadige games geven. Dat hun kind agressief worden. Ze moeten nog strenger worden met het verkopen van games aan kinderen. Ze moeten gewoon de games verkopen aan mensen die de games ook werkelijk mogen kopen. En ouders moeten er ook voor zorgen dat hun eigen kinderen of mensen die deze games kopen niet agressief worden Kom op zeg het is maar een game.

 8. Bezoeker

  Ik vind het echt nergens op slaan…
  Wat bereik je ermee, dat mensen games gaan downloaden en het inderdaad juist willen hebben.
  En die leeftijd die erop staat is volgens mij niks meer dan een leeftijdsrichtlijn voor wie het wel en niet geschikt is.
  Volgens mij is dat alleen bedoeld om aan te geven dat het niet ‘geschikt’ is voor kinderen onder de (bijv.) 16 jaar.
  En dit geld echt niet voor iedereen en dan nog, wouden ze het volwassenen gaan verbieden?
  Als je echt agresief wordt van elke door de regering zogenaamde ‘extreme’ game dan kun je of de game gewoon niet aan of je hebt waarschijnlijk nog een anders psychisch probleem.
  En ik wordt een stuk aggresiever van FIFA07 dan een goede shooter met goed verhaal en gameplay.
  In een game kun je tenminste zelf je rol spelen en kun je je agressie in de game afreageren of gewoon lekker gamen.
  En waar denken ze dat games op worden gebaseerd? Op de realiteit, waarom doen ze daar niet eerst is wat aan.
  Ze zouden is moeten weten, het begint hier een beetje op dictatuur te lijken, de regering wat bepaalt wat wel en niet mag.
  Ik bedoel ze zeggen games lokken geweld uit.
  Kijk is naar de realiteit wat echt geweld uitlokt: voetbal en geert wilders, die vent kan niet eens meer normaal over straat lopen.
  Misschien moeten we geert wilders dan ook wel niet ‘verbannen’ of alles wat ons agresief maakt, alle kleine dingetjes.
  Een schietpartij of geweld komt echt niet puur door games, nog eerder door het nieuws.

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt ook inloggen om een reactie te plaatsen.

Je kunt de volgende HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>