De belangrijkste nieuwtjes over De Sims van week 30

Het is weer zondag dus tijd voor ons S3N Nieuws Overzicht met daarin de belangrijkste nieuwtjes over De Sims 3 van de afgelopen week kort samengevat. Net als week 29 werd de afgelopen week ook weer gedomineerd door De Sims 3: Na middernacht waarover erg veel details bekend zijn geworden. Was ik zelf vorige week nog erg enthousiast, deze week begin ik toch een paar grote vraagtekens te zetten bij deze derde uitbreiding voor De Sims 3, maar daarover later meer.

Door al het nieuws over De Sims 3: Na Middernacht zouden we bijna vergeten dat het nog maar 6 weken tot De Sims 3: Supersnelle Accessoires release is. Tijdens de chat afgelopen donderdagnacht met De Sims 3 producer Grant Rodiek zijn er wel 2 nieuwe details bekend geworden over dit tweede accessoirespakket.

Er zitten 12 nieuwe auto’s in en waarschijnlijk 1 nieuwe karaktereigenschap, welke is niet bekend. Opvallend is wel dat er nog maar erg weinig bekend is: er is nauwelijks informatie, maar een paar screens en artworks en een leuke promo video is er zelfs nog helemaal niet. Laten we hopen dat dat snel veranderd ook al is het vakantie tijd.

Verder zijn er weer wat nieuwe games en accessoirespakketen opgedoken zoals De Sims Realm én een 3e accessoires pakket voor De Sims 3. En er was natuurlijk dat bericht over een game waarvan we de naam maar even niet meer zullen noemen. EA heeft menig fansite gevraagd die berichten offline te halen en dat hebben we dan ook gedaan. Mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn dan kunnen jullie dat uiteraard snel hier op S3N lezen.

Ook was er ook wat De Sims 3: consoles en handhelds nieuws maar dat was niet meer dan 3 nieuwe screens al zijn die screens wel erg leuk. Zoals ik al zei: het nieuws van de afgelopen week werd weer gedomineerd door De Sims 3: Na Middernacht.

De Sims 3 producer Grant Rodiek zat afgelopen donderdag nacht 90 minuten lang op de officiële Sims 3 Twitter om vragen te beantwoorden (thanks again Grant for the great chat and all the details) en vragen kreeg hij zeker. Een paar duizend in ieder geval en Grant had grote moeite om alles een beetje bij te houden. Het laatste half uur was echter wel een beetje saai: zoals met elke chat was er duidelijk afgesproken wat niet en wat wel naar buiten kon worden gebracht.

Was ik vorige week nog erg enthousiast over deze nieuwe uitbreiding, sinds die chat begin ik toch een beetje mijn twijfels te krijgen. Schreef ik vorige week nog ‘het Sims Team heeft ons met Wereldavonturen al verrast met allerlei nieuwe mogelijkheden en ik weet zeker dat ze ons weer gaan verrassen met De Sims 3: Na Middernacht.‘ nu moet ik daar het woord hopelijk aan toevoegen. Hopelijk gaan ze ons verrassen want wie al iets echt nieuws ontdekt heeft in de informatie tot nu toe dat niet in De Sims 1 of De Sims 2 zat mag dat zeggen.

Ook het nieuws van SimGuru’s over appartementen in De Sims 3: Na Middernacht was wat teleurstellend omdat interacties met buren zoals in De Sims 2: Appartmentenleven niet mogelijk is in Na Middernacht. En dat is natuurlijk wel een gemiste kans.

En zo is er een hele rij mogelijkheden en spullen die we uit eerdere De Sims games kennen: uiteraard de vampieren (die niet eens een doodskist hebben om in te slapen), maar ook veel muziek instrumenten en de mogelijkheid om in een band te spelen en de mogelijkheid om weer vriendengroepen samentestellen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ook het uitgaan heeft tot nu toe weinig nieuws opgeleverd al komen er wel een hele rij nieuwe sociale interacties die handig zijn als je aan de bar hangt of zittend aan een tafeltje cocktails nuttigt.

Natuurlijk zijn er straks ook nieuwe dingen te ontdekken als de metro (rabbithole), wat nieuwe bouwmogelijkheden als de nieuwe tool om fonteinen te bouwen waar het Sims team erg enthousiast over is, halve muren, zwembaden maken met allerlei bochten, enzovoorts maar het blijft tot nu toe een beetje mager. De paar nieuwe banen, gebouwen en CAS sliders die tot nu toe bekend zijn geworden stemmen ook niet hoopvol.

Al met al moeten jullie alle nieuwtjes uit de Twitter chat met Grant misschien zelf even doornemen: we hebben er 2 grote post over. Het eerste deel is online gezet op donderdagnacht meteen de chat en het tweede deel op vrijdagmiddag.

Maar misschien zit ik er wel helemaal naast maar ik zie nog steeds de belofte voor me van het Sims Team voor De Sims 3 uitkwam dat er geen klonen van De Sims 2 en De Sims 2 voor De Sims zouden komen. Laten we hopen dat in de komende weken we echt te weten komen wat er zo vernieuwend aan De Sims 3: Na middernacht gaat worden.

Ook weet ik dat er een groot aantal Simspelers is die De Sims 2 (laat staan De Sims 1) nooit gespeeld hebben: voor hun zal De Sims 3: Na middernacht een echt feest worden.

Het is eigenlijk niet de bedoeling dat ik hier site nieuws neer zet maar voor 1 ding wil ik toch even aandacht vragen: we zijn als S3N nu ruim een jaar online en er moet het een en ander verbouwd en verbeterd gaan worden en daarvoor hebben we jullie feedback nodig.

13 reacties

 1. Goed stukje Hiki 😀

  Alhoewel ik best wel blij ben eigenlijk dat ze wel dingen klonen. Want er waren gewoon hele goede uitbreidingen voor De Sims 2. Nachtleven was één van mijn favorieten en die mogen ze best klonen 😉

 2. Ja maar bouw er dan van alles omheem: vernieuwende dingen zeg maar. Daar zit ik op te wachten. Niet dat ik Sims 1 of Sims 2 nog speel (zou dat wel weer willen maar een dag heeft maar 24 uur jammergenoeg) maar echte clonen zit ik niet echt op te wachten. Maar wat ik hoop is dat ik het mis heb: we weten misschien nog lang niet alles. Ik heb wel meer ongelijk en hopelijk deze keer ook 😀

 3. Goed stuk Hiki. En met een kritisch oog. Al moet ik wel zeggen, dat die dingen, die ik nu gezien heb wel stuk voor stuk dingen zijn, waar vanaf de release van Sims 3 door de spelers om is gevraagd: de bubbelbaden, meer instrumenten, de halve muurtjes, de podia, etc. . Maar ik ben het met je eens, dat dat de extra’s moeten zijn en er nog wel echt nieuwe dingen in moeten komen.

 4. Ik vind t wel leuk dat er wat klonen van sims 2 in komen. nu ik veel met 3 speel kan ik niet echt meer overweg met 2, dus na een mislukte poging heb ik dat maar weer van mn pc verwijderd. ik vind t nachtleven (vooral acteurs, vampieren en meer instrumenten) hartstikke leuk in t spel. wel vind ik t jammer dat de meeste mannenkapsels kort zijn op een enkel lanhgkapsel na die dan weer meteen erg stijl is. ik wilde mn broertje namaken en dat is een metalfan met lang golvend haar en die heb ik uit wanhoop maar lang stijl haar gegeven. dus meer variaties in lange mannenkapsels is ook wel leuk

 5. Hoi hoi,

  vond het stuk over “na middernacht” goed. Ook de kritiek vind ik terecht. Wat ik nog wil toevoegen is dat ik helemaal geen fan ben van vampiers e.d. in het spel. Ik heb in de sims 2 ook meteen een hack/mod gezocht om alle vampiers in mijn spel te “genezen”. Ook makin’ magic vind ik onzin. Maar dat is dus mijn persoonlijke mening.
  Dat de metro zgn. rabbitholes zijn vind ik jammer maar ben wel blij dat er iets van openbaar vervoer is. Het wachten is nu op jaargetijden en de mogelijkheid om je sim-kinderen te volgen op school.
  Ik hoop ook dat er echt iets nieuws/exclusiefs achtergehouden wordt zodat wij simmers goed verrast worden wanneer deze uitbreiding in de winkel ligt.

 6. Goed stukje Hiki! Zoals je zegt over mensen die 1 en 2 niet gespeeld hebben of weinig is dit wel een leuke uitbreiding. Tenminste toen ik de lijsten las, had ik zoiets van..okeee dannn cool! Vooral dat met die liften en zwembaden met bogen bouwen enzo.
  Ik ben sowieso heel benieuwd wat dat ‘zelf fonteinen bouwen’ inhoud.
  Maar dat het een clone is, voor de mensen die dat leuk vonden is het wel goed dat het weer mogelijk gemaakt wordt allemaal.
  Hoop dat er ook nog een huisdieren ofzo komt. Maargoed, we zullen het allemaal wel zien in de toekomst. Ze kunnen natuurlijk niet alle uitbreidingen vol gooien met nieuwe dingen want er moeten ook nog méér uitbreidingen mogelijk zijn. 😉
  Maar al met al: Goed stukje, zo blijf je toch goed op de hoogte van alles.

 7. Ik vind het wel leuk dat er een paar clonn komen. Ik ben namelijk helemaal weg van het bovennatuurlijke. Daarom vind ik het zo gaaf dat er vampiers in komen. Ik hoop ook dat ze een soort making magic gaan maken voor de sims 3 of gewoon ergens in een uitbreiding heksen gaan stoppen. Ik vind het wel jammer dat er geen doodskisten zijn, maar dat bloed drinken maakt het dan weer goed. ^^

 8. Ik denk dat het maar een korte tijd duurt als ie eenmaal uit is voordat er mensen zelf doodskisten gaan maken, dus denk niet dat we ons daar zorgen over hoeven te maken. 😉

 9. Er is wel een vampieren bed hoor: een soort altaar maar als ik het goed begrepen heb is dat ‘bed/ altaar’ niet alleen voor vampiers.

 10. de leukste uibreidingen die ik ooit heb gespeeld zijn en blijven nog altijd nachtleven en super stars dus voor mij maakt het niet veel uit als deze uitbreiding een kloon is ik vond super stars gewoon grappig
  hoe je op de catwalk kon lopen

 11. Op zich vind ik van uitbreiding clones dat het lijkt alsof EA
  Niets nieuws meer kan bedenken. Alleen in sommige gevallen zou dat niets uit moeten maken. Aangezien je niet om bepaalde uitbreidingen heen kan. Het Zou zonde zijn als je Sims niet van het nachtleven kunnen genieten. Ik ben benieuwd. Maar na het lezen dat de utbreiding hierna The Sims 3 Realm gaat heten wat wijst op een soort van konikrijk, begin ik toch meer te verlangen naar een gouden oude uitbreiding clone ‘huisdieren’ wat wat is nou een leven zonder dieren om ons heen Ik laat me verassen.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *