De belangrijkste nieuwtjes over De Sims van week 31

Het is weer zondag dus tijd voor ons S3N Nieuws Overzicht met daarin de belangrijkste nieuwtjes over De Sims 3 van de afgelopen week kort samengevat. En deze week kan ik het gelukkig eens ergens anders over hebben dan De Sims 3 Na Middernacht dat de afgelopen S3N nieuws overzichten wel erg gedomineerd heeft. Want eindelijk was er de officiële aankondiging van De Sims Middeleeuwen, een hele nieuwe game van EA voor de PC en de MAC dat in de lente van 2011 gereleased wordt.

2 weken geleden schreef ik nog in het S3N Nieuws overzicht van week 29 dat het wel tijd werd dat er wat meer informatie kwam over De Sims 3: Supersnelle Accessoires, het tweede accessoires pakket dat vandaag over 32 dagen al in de winkels ligt. En zowaar: afgelopen week kwam er een video interview online waarin het team het een ander vertelde over Supersnelle Accessoires. Het was wel het gebruikelijke verkooppraatje van hoe geweldig het wordt en hoeveel nieuwe spullen erin zitten, etcetera en er werd geen nieuwe informatie gegeven.

Als echte Simfans kennen we deze verkoop praatje natuurlijk wel en waar wij geïnteresseerd in zijn, wat dít accessoires pakket betreft dan, zijn natuurlijk de spullen die we straks in ons spel terug vinden. Naast wat nieuwe spullen voor het huis, kleding en kapsels draait alles natuurlijk om de auto’s: en in de screens van de video zien we toch wel een paar erg mooie auto’s. In de Twitter chat met Grant Rodiek werd al verteld dat er ongeveer 12 nieuwe auto’s in zullen zitten.

Zelf heb ik het niet zo op auto’s, veel van mijn Sims zijn MilieuBewuste Sims, maar de nieuwe vervoermiddelen zien er toch wel erg leuk uit. Geef mij eerlijk gezegd maar de nieuwe fietsen set die op De Sims Store nu te koop is. Of natuurlijk het De Sims 3 Elektrisch Voertuigpakket dat voor iedereen gratis te downloaden is op de officiële De Sims 3 website.

Wat de Sims 3: consoles en handhelds betreft was er de afgelopen week maar 1 nieuwtje: de officiële boxarts / packshots zijn door EA vrijgegeven en over De Sims 3 Na Middernacht was er geen enkel nieuwtje wat echt de moeite waard is nu om te noemen.

De geruchten over een Middeleeuws spel voor De Sims zijn er al maanden, wij konden op 29 mei 2010 als eerste melden dat EA een aantal internet domeinen had geregistreerd met allemaal (The) Sims Medieval in de domein naam. Lang bleef het stil met alleen zo nu en dan een preorder site die met De Sims Realm op de proppen kwam maar alles was lange tijd meer een gerucht dan een feit.

Afgelopen dinsdag was het dan eindelijk zover: een officiële aankondiging van De Sims Middeleeuwen en ook meteen een officiële Nederlandse website erbij. Voor ons als S3N team kwam dit allemaal niet echt als een verrassing: begin juli was Xelles namelijk al afgereisd naar Amerika om daar 2 nieuwe games te bekijken en 1 daarvan was De Sims Middeleeuwen. Op 17 augustus zal er dan ook een exclusieve preview van de game online komen en de dag erop een exclusieve preview van Darkspore: de tweede game die Xelles in de Redwood Shores Studio’s in San Fransisco heeft gezien. Al die weken waren we gebonden aan een strenge Non Disclosure Agreement en mochten niks zeggen of ook maar 1 hint geven.

EA heeft wel zelf 6 foto’s van een Middeleeuws spectakel online gezet dat vooraf ging aan de besloten presentatie van De Sims Middeleeuwen.

De Sims Middeleeuwen word in ieder geval een hele nieuwe game en dus geen uitbreiding voor De Sims 3. We blijven dat nog maar even herhalen omdat dat – denk ik zelf – nog voor veel gamers wat onduidelijk is. Het speelt zich allemaal af in de middeleeuwen (duh) en zal een heel andere manier van spelen krijgen als De Sims die we tot nu toe kennen.

Het Duitse gamesblad Computer Bild had de afgelopen week in ieder geval 2 artikelen met veel nieuwtjes, het eerste artikel geeft een korte beschrijving van het spel, de beroepen, en omschrijft enkele opdrachten die je als speler kan doen. We hebben het Computer Bild artikel vertaald naar het Nederlands zodat je geen detail hoeft te missen.

Het tweede artikel is een interview met EA Producer Rachel Bernstein en ook dit artikel hebben we vertaald en geeft nog meer details over De Sims Middeleeuwen. Uiteraard zijn er ook wat screens & artworks vrijgegeven en dat geeft ook een redelijk beeld van wat er aan gaat komen al wordt er nog volop gewerkt aan de game. Alle kleine nieuwtjes over De Sims Middeleeuwen vind je trouwens onder onze De Sims Middeleeuwen tag.

Al met al gaan we een paar spannende maanden tegemoet met al die releases en natuurlijk De Sims Middeleeuwen waar wij als S3N uitgebreid aandacht aan gaan besteden. Dus genoeg redenen om S3N de komende tijd goed in de gaten te houden!

4 reacties

  1. Leuk stukje weer Hiki 😀 Er is de laatste week behoorlijk wat nieuws geweest, vooral over Middeleeuwen. Goed overzicht dit 🙂

    1. Ik wilde nog veel meer typen maar mensen moeten maar zelf alle info lezen en vooral wachten op jouw preview. 😉

      En ik heb de kop trouwens veranderd: van ‘De belangrijkste nieuwtjes over De Sims 3 van week 31’ naar ‘De belangrijkste nieuwtjes over De Sims van week 31’ en dat bij alle nieuwsoverzichten. Leek me beter. 😛

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *