Gamescom 2010: persoonlijk dagboek

Als je nieuwtjes wil lezen over bijvoorbeeld kind – vampieren of een leuke rijdende snackbar in De Sims 3 Na Middernacht of dat er ook voor De Sims Middeleeuwen vrijwel zeker uitbreidingen gaan komen dan moet je mijn verslag overslaan en wachten op ons echte verslag.

Dit is mijn persoonlijk dagboek over het bezoek aan de Gamescom 2010 in Keulen: ik was niet van plan die te openbaar te maken maar misschien is het wel leuk te lezen wat er gisteren allemaal nog meer gebeurt is, want het was gewoon een erg gezellige dag met al die ‘prettig gestoorde’ Nederlandse De Sims fansite mensen!

Lief dagboek

Het was gisteren een erg leuke dag want ik ben naar Keulen geweest voor de Gamescom 2010. Om 7.00 uur zat ik al op het Centraal Station van Amsterdam met een kop vieze koffie uit een winkeltje daar en vrij zenuwachtig, niet alleen zenuwachtig voor de Gamescom 2010 maar ook over mijn hond Nana; ze is niet gewend om zo lang alleen te zijn.

De ICE vertrok rond 7.10 en het was vrij druk: van alle fansite leden die naar de Gamescom zouden gaan wist ik al dat we niet bij elkaar zouden zitten maar verspreid over de wagons. Alleen wist ik niet waar iedereen zou opstappen maar ik ken de meeste gezichten wel en een aantal fansite mensen zouden met de auto gaan.

Na Utrecht zag ik een leuke meid plaats nemen schuin tegenover me en gelukkig had ik de avond ervoor de Simsplanet 2 site even gecheckt voor een foto; het was RippedButterfly. Het was leuk haar te ontmoeten en we waren er blij mee omdat het voor ons de allereerste keer was dat we naar de Gamescom zouden gaan. Veel gebabbeld over wat er zou gaan gebeuren, maar meteen ook afgesproken bij elkaar te blijven tijdens de beurs om zo wat leuke dingen te gaan zien en te zorgen dat we ’s avonds de trein niet zouden missen. We hadden geen zin de nacht op de harde bankjes door te brengen van station in Keulen wachten op de volgende ICE naar Nederland.

In Eindhoven stapte ook Rens in van Simlicious en Wouter van Sunset Valley Times, we zaten niet bij elkaar en omdat het zo druk was konden we geen 4 lege stoelen vlak bij elkaar vinden en hebben maar de restauratie wagen opgezocht en daar de hele reis naar Keulen in doorgebracht. Erg veel gepraat over De Sims, onze sites en natuurlijk andere fansites, over de games die we zouden gaan zien bij de presentaties en wat we nog wilde zien aan andere games op de Gamescom. En natuurlijk lekker zitten roddelen over van alles en nog wat LOL.

De reis verliep vlotjes en rond 11.00 waren we in Keulen, meteen uit het station zagen we de Dom van Keulen: wat een joekel is dat zeg: ze hadden De Sims Middeleeuwen daar moeten presenteren! De Gamescom was niet ver weg, we konden de trein nemen voor 1 halte maar besloten te gaan lopen. We moesten wel even zoeken naar de juiste weg en zo hebben we nog een stukje van Keulen gezien.

De Gamescom gebouwen lagen op 20 minuten loopafstand van het station en waren echt enorm. Zelf had ik verwacht dat het veel drukker zou zijn op de weg er naar toe;  maar pas echt in de buurt van de Gamescom gebouwen zelf werd het pas druk, érg druk!. Voor we naar binnen konden moesten we eerst gekleurde armbandjes ophalen, die lieten zien hoe oud we zijn anders konden we bepaalde games misschien niet spelen. Ik werd nogal bot uit de lijn gestuurd “You don’t need a wristband’ …. enfin beetje vaag gedoe dus maar wel een voordeel als gamer op leeftijd.

Het complex waar de Gamescom 2010 was echt enorm en het was even zoeken naar de Community Lounge van EA, we zagen al meteen Jimmy van Smartsim staan met een vriend, Rosana van SimsNetwerk, Cheetah van The Simszone (Rosana en Cheetah hosten ook onze site), En Xelles en Kyta, die met de auto waren gegaan omdat hij bij Kyta thuis had gelogeerd, waren er natuurlijk ook. En natuurlijk Anita de community Manager van EA Benelux, die ik al jaren niet meer had gezien, en het was erg leuk om haar weer te zien en even mee te babbelen.

In een zaaltje zat het vol met mensen van allemaal fansites, ik denk dat er zo een 50 mensen waren inclusief wat pers en mensen van EA. Simtimes herkenden we meteen aan hun T-shirts, Simfans aan de semi professionele camera waarmee ze al die leuke video’s hebben gemaakt, en we maakte kennis met de mensen van Simway en Simexchange. Naast ons zaten 2 dames van Franse fansites: Urbania Sims en L’ Univers Sims. De presentatie liet even op zich wachten want er waren problemen met het opstarten van De Sims 3: Na Middernacht. Ja, ja ook de mensen van EA hebben wel eens problemen met het opstarten van de games. Al weet ik niet zeker of het probleem bij het spel lag, of met de verbinding tussen de laptop en de beamer. Gelukkig werden we verrast door een kleine goodies bag van EA met een Sims 3 notitie blokje, een plumbob haarband en een Sims 3 sleutelhanger of hoe het ook mag heten. EA vroeg om ons allemaal de plumbob op ons hoofd te zetten alleen had ik wat moeite om die plumbob haarband uit het plastic te halen.

Azure Bowie kon uiteindelijk De Sims 3 Na Middernacht presenteren en het zag er allemaal wel erg leuk uit. De grafische kwaliteit was niet best maar dat kwam door de laptop en niet door de game. Azure vertelde veel over de game en om het zo op een groot scherm te zien was toch wel erg leuk en we hebben wat nieuwe details gehoord, maar die komen in ons echte (serieuse) verslag wel ter sprake. Meteen erna kwam Rachel Bernstein (met een leuk De Sims Middeleeuwen tshirt aan) die ons een kleine demonstratie gaf van de geheel nieuwe game De Sims Middeleeuwen. Dit wordt echt een leuke game waaraan alles gaat over het doen van opdrachten (quests) en dus iets heel anders wordt dan De Sims die we kennen. Het spel had wel een probleem met de kleuren: het zag er wat erg rood uit en ook dit lag weer aan de laptop en niet aan de game.

De Sims Middeleeuwen is nog in een pre-alfa dus nog lang niet af en zo wordt er nu onder andere hard gewerkt aan de User Interface: die is nu wel erg als de User Interface van De Sims 3 en dat krijgt dus nog een echt Middeleeuws uiterlijk. Na beide presentatie konden we allemaal nog vragen stellen en ik heb zelf nog even gevraagd of er nog Custum Content mogelijk word voor De Sims Middeleeuwen. Kyta, die naast me zat en erg mooie Custom Content maakt voor De Sims 3 – trok een beetje wit weg. Ze zag de bui natuurlijk al hangen: dat ze ook leuke spullen voor S3N moet gaan maken voor De Sims Middeleeuwen. Waarschijnlijk kunnen we dus Custom Content in De Sims Middeleeuwen gaan maken en toevoegen, maar ik merkte dat Rachel Bernstein niet teveel kwijt wilde daarover.

Na de presentaties had ik nog even met de mensen van alle Duitse fansites willen babbelen: we kennen elkaar van de sites en van Twitter maar niet persoonlijk. Maar Anita had een leuke verrassing: we konden als Nederlandse fansites op de foto met Azure Bowie en Rachel Bernstein en we hopen dat die foto snel ergens online komt.

Na de presentatie gingen we even naar buiten voor frisse lucht, wat te drinken en Kyta en ik moesten echt even een sigaret roken want we kregen afkickverschijnselen. Anita, die er weer erg leuk gekleed rondliep, stelde toen voor naar een besloten presentatie van Darkspore te gaan. Xelles, Kyta en ik waren al uitgenodigd maar ik zelf vond dat de andere fansites ook een kans moesten hebben. Maar alleen Rosana en Cheetah waren geïnteresseerd in Darkspore dus al snel verdwenen zij met Xelles en Anita; de rest heeft niet veel met Darkspore en wilde nog andere dingen bekijken op de gamesbeurs. Ik heb daar achter af een beetje spijt van: ze kregen echt een privé presentatie van de game met een producer erbij en dat was natuurlijk erg leuk! Maar ja, ik heb niet veel met Darkspore en het was goed dat Rosana en Cheetah, die er wel wat mee hebben en vast een Nederlandse Darkspore site gaan maken, er bij konden zijn. Later hoorde ik dus dat ze het spel zelfs ook nog zelf konden spelen, vooral Rosana was erg enthousiast dus als ze nog met een verslag erover komt zou ik die zeker gaan lezen.

Jimmy van Smartsims was al snel verdwenen: hij ging met z’n ouders Keulen in geloof ik en Kyta, Wouter van Sunset Valley News, RippedButterfly van Simsplanet 2, Rens van Simlicious en ik gingen de rest van de Gamescom onveilig maken. De eerste stand die we bezochten was natuurlijk de enorme EA Stand en dan met name De Sims stand. We konden De Sims 3 Consoles daar spelen en dat ziet er toch wel erg mooi uit. Zelf heb ik geen console maar ik zou er bijna 1 gaan kopen alleen al voor hoe het eruit komt te zien. Rens zei wel dat het spel op de ene console veel leuker / beter was dan op de andere, ik weet alleen niet meer welke hij beter vond. Maar misschien was de ene versie al meer af dan de andere? En we hebben allemaal – ik hoop dat Anita van EA dit niet leest – flinke stapels CAS games in onze tassen gestapt. Dat is De Sims 3 Create a Sim standalone en wie weet gaan alle fansites die nog wel eens weggeven als troostprijs voor bij een wedstrijd? Darkspore had ook een stand maar alleen binnen kon je wat zien en er stond een flinke rij voor de ingang.

We wilden ook even de stand opzoeken van dat Duitse Sims magazine maar konden niks vinden, RippedButterfly wilde namelijk een abonnement regelen en ik moest zelf ook wat regelen daar. Ook heb iwe snel even gekeken bij de World of Warcraft stand maar niet te lang: ik ben erg lang een verslaafde WOW speler geweest en zo een mooie stand met beelden van de nieuwe uitbreiding zou wel eens té verleidelijk kunnen zijn. De hele Gamescom bestond uit een groot aantal hallen propvol met echt allerlei games, alleen was het overal druk en we hadden niet echt tijd om in de rij te gaan staan om games te spelen. Scribblenauts hebben we bekeken, de Nintendo DS stand, Kinect natuurlijk en nog wat andere games die ik inmiddels alweer vergeten ben. En tussendoor natuurlijk een heerlijke Bratwurst (schrijf ik dat goed zo?) verorbert. Kyta was naar op jacht naar goodies voor haar dochters maar veel was er niet te scoren.

Rond 16.00 uur kwamen Xelles, Rosana en Cheetah weer uit de presentatie van Darkspore en hebben we verzameld bij de EA Stand. Even buiten gezeten voor wat drinken & eten en babbelen en het was echt gezellig. Voor we de trein of auto naar Nederland moesten nemen even naar de Starbucks aan de voet van de Dom van Keulen geweest (met een gezellige steeldrum muzikant in de buurt) en naar de Pizzahut om wat te eten. RippedButterfly en Rens hebben de hele dag met hun Plumbob haarband opgelopen en werden vaak aangesproken: iedereen wilde die wel hebben natuurlijk of kopen, maar ze wilde de plumbob haarbanden niet kwijt! De mijne heb ik voor de deur van de Pizzahut weggeven: 2 meiden in Star Trek outfit vroegen ook waar we ze vandaan hadden en ik vond het wel leuk om die er 1 te geven: erg vreemd gezicht zo een Star Trek fan in volle Star Trek outfit, een laser-beam zwaard en dan een Sims plumbob op haar hoofd.

Enfin: om 19.10 ging onze trein en we waren blij dat we lekker konden zitten: iedereen was zo moe dat we hoopte even een dutje te kunnen doen, maar we moesten opeens ergens midden in Duitsland overstappen op een andere trein dus dat ging niet door. Rond 23.00 uur was ik zelf weer in Amsterdam en daar midden in de drukte van Sail 2010 en ik moest snel naar huis om Nana uit te laten. Die lag diep te slapen en was blij me weer te zien (en ik haar natuurlijk ook) en Nana was vooral blij even naar buiten te kunnen.

In het ’serieuse’ verslag dat we nog gaan maken zullen we EA nog bedanken voor deze informatieve dag maar ik wil even alle fansites bedanken voor deze super gezellige dag.

Volgend jaar gaan we zeker weer want het was reuze gezellig!!!!

10 reacties

  1. Het was inderdaad een erg leuke dag en reuze gezellig en we hebben veel lol gehad. En we hebben ons Duits kunnen oefenen: geen Duitser die ons begreep maar ja ROFl

  2. Dat van die stad was het eerlijk gezegd niet, ik werd gebeld en kreeg een akelig telefoontje waardoor we met spoed terug moesten naar Nederland, anders had ik heel erg graag mee gegaan over de Gamebeurs en dergelijke. Daarom kon ik ook geen afscheid nemen… 🙁 Sorry nogmaals.

  3. Ik hoop dat er niks echt ernstigs was gebeurd Jimmy en je hoeft geen sorry te zeggen hoor: was verder geen probleem. Volgend jaar doen we het gewoon nog een keer over! 🙂

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *