Backup maken voor je De Sims 3 Supersnelle Accessoires installeert

Donderdag aanstaande (9 september) is de officiële release datum voor De Sims 3 Supersnelle Accessoires en meestal levert het installeren van een accessoires pakket geen problemen op. Maar als je er 100 % zeker van wilt zijn dat er geen opgeslagen buurten, met je families erin, opeens verdwijnen is het misschien goed om nu al een backup te maken.

Ook van je downloads en / of Custom Content is het goed om een backup te maken; ook daar verwachten we geen grote problemen mee, maar je weet het maar nooit.

Voordat je een Update voor De Sims 3, een Uitbreidingspakket of een Accessoirespakket gaat installeren, is het slim om eerst de volgende checklist door te nemen. Zo kun je er voor zorgen dat je game soepel blijft draaien.

Stap 1: Aangepast materiaal uitschakelen

Onder aangepast materiaal verstaan we al het De Sims-materiaal dat niet afkomstig is uit een officiële update voor De Sims 3, De Sims 3 Store, een Uitbreidingspakket of een Accessoirespakket. Aangepast materiaal wordt gecreëerd door externe partijen die niet onder toezicht staan van Electronic Arts of het Team van Ontwikkelaars van De Sims 3. Het kan gebeuren dat dit materiaal niet werkt met nieuwe updates. Door aangepast materiaal kan de game onvoorspelbaar reageren, of niet naar behoren functioneren.

Om het aangepaste materiaal uit te schakelen, moet je de stappen die je genomen hebt om dit materiaal te installeren ongedaan maken, tot je game zich weer in een onaangepaste staat bevindt. Verplaats het materiaal als je het in een Sims 3 directorymap hebt geplaatst naar een nieuwe map, die zich niet in de bestandendirectory van De Sims 3 bevindt. Je De Sims 3 bestandendirectory vind je door de paden hieronder te volgen:

Windows bestandendirectory: C:\Documenten en instellingen\GEBRUIKER\Mijn documenten\Electronic Arts\De Sims 3

Mac bestandendirectory: Gebruiker/Documenten/Electronic Arts/De Sims 3

Na het installeren van de officiële update, kun je het aangepaste materiaal weer instellen. Mochten er hierdoor problemen ontstaan, dan kun je het materiaal het beste uitschakelen tot de externe partij het materiaal bijgewerkt heeft, zodat het weer gebruikt kan worden in combinatie met de officiële Updates, Uitbreidingspakketten of Accessoirespakketten.

Stap 2: Een back-up maken van opgeslagen games

Het is altijd een goede voorzorgsmaatregel om een back-up te maken van je opgeslagen spelgegevens, voor je een nieuw Uitbreidingspakket, Update of Accessoirespakket gaat installeren. Dit doe je door de “.sims3”-mappen naar je Bureaublad of een andere directory met bestanden te kopiëren. Je vindt deze mappen in de map met opgeslagen spelbestanden.

Je map met opgeslagen spelbestanden van De Sims 3 vind je door de paden hieronder te volgen:

Windows bestandendirectory: C:\Documenten en instellingen\GEBRUIKER\Mijn documenten\Electronic Arts\De Sims 3\Opgeslagen spellen

Mac bestandendirectory: Gebruiker/Documenten/Electronic Arts/De Sims 3/Opgeslagen spellen

Nadat de Update geïnstalleerd is, kun je de game laten draaien om te kijken of je opgeslagen spellen nog steeds naar behoren functioneren.

Stap 3: De update volledig uitvoeren

Updates kunnen soms behoorlijk omvangrijk zijn. Hierdoor kan het downloaden en installeren een tijdje duren. Door de update te annuleren voor deze volledig uitgevoerd is, kunnen er onverwachte problemen optreden. Om deze reden is het altijd het beste om af te wachten tot de update volledig uitgevoerd is. Sluit het Startprogramma niet af tot je bevestigd hebt dat de update volledig geïnstalleerd is, anders zal de update geannuleerd worden.

PS: zoals je gelezen hebt gaat het hier eigenlijk over wat je kan doen als er een nieuwe patch is en je wilt eerst een backup maken. Het maken van een backup op een willekeurig moment werkt ook gewoon op deze manier dus vandaar dat we deze tekst nu gewoon gebruiken.

5 reacties

  1. THnx Hiki, voor het uitleggen hoe je het beste een nieuwe update kan installeren en waardoor je andere gegevens of downloads niet verloren gaat! Weet je misschien wanneer er nieuwe patches of updates komen ??

  2. Cool!!!

    Maarja, ik maak bijna nooit een backup omdat mijn computer dat elke week automatisch doet 😀
    En als er iets mis gaat is er een manier om het terug te draaien.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *