‘Speel god vanuit je luie zetel’ door GameScores

GameScores, een Nederlandstalige website, heeft een review online gezet waarin ze De Sims 3 voor Consoles kritisch beoordelen. Het meest kritische punt vinden hun toch wel de besturing, daar had EA wel wat meer tijd in mogen steken. Al met al krijgt het spel toch nog een 7,4.

Electronic Arts heeft heel wat moeite gestoken om de besturing zo natuurlijk mogelijk te maken. Met een druk op één button ontvouwen alle tabbladen zich en geven ze alle uitgebreide informatie over je Sim. Je pijltjestoetsen worden gebruikt om de tijd te versnellen, vertragen of te pauzeren, maar in combinatie met je L2-knop krijg je de mogelijkheid om je muren te laten verdwijnen of om naar je eerste of tweede verdieping te gaan. In plaats van een cursor maak je gebruik van een groene, cirkelvormige lichtstraal waarmee je dingen kunt selecteren. De grote cursor waarmee je moet spelen zorgt er ook vaak voor de je verschillende dingen tegelijk selecteert, waardoor de game pauzeert en je eerst moet aanduiden welk object of personage je een opdracht wilt geven. Weer een aspect dat geen goede eerste indruk geeft, maar al spelende krijg je uiteindelijk toch een goede controle over je twee controllersticks en beweeg je heel wat vlotter door je omgeving.

| ‘Speel god vanuit je luie zetel’ door GameScores |

Door I_mJimmy

Hoihoi! Ik ben Jimmy, vind het leuk om te Simmen e.d. Ook houd ik van tekenen en grafisch ontwerpen.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *