S3N Special – De Sims 3 in de klas: interview met Kyta

Bijna een jaar lang zijn 4 Nederlandse De Sims 3 Custom Content maaksters (Angela, AnoeskaB, Kyta en Mutske) voor EA Nederland en Codename Future bezig geweest met het maken van allerlei objecten voor in De Sims 3.

Leerlingen in leerjaar 2 en 3 van VMBO, HAVO en VWO kunnen vanaf 1 december 2010 een lessenserie volgen over duurzaamheid op basis van De Sims 3. Dit allemaal met het landelijke programma Natuur en Milieu Educatie; in die lessen kom je de objecten die gemaakt zijn dus tegen. Meer informatie over De Sims 3 in de klas vind je op deze informatie pagina.

Een van de Custom Content maaksters is onze eigen Kyta en we hebben haar uitgebreid geïnterviewd, over haarzelf, het project en de downloads die ze heeft gemaakt. De 18 downloads voor De Sims 3 zullen morgen hier op onze site gratis te downloaden zijn.

S3N: Klopt het dat alle spullen door het Amerikaanse Sims 3 team zijn bekeken en goedgekeurd? En hoeveel uur hebben jullie wel niet besteed aan het maken van alle spullen?

Kyta: Ja, we hoorden dat via de mail, ik dacht dat het alleen vanuit Nederland was. Toch wel erg stimulerend een compliment uit Amerika, dat was erg tof om te horen. De tijd.. phoe.. ik heb ook erg veel geleerd in die tijd, daar kan ik echt geen inschatting van maken. Ik heb erg veel plezier gehad met het maken van deze Custom Content. Op mijn eerste object na dan, die wilde echt niet lukken. Nee. moeilijk te zeggen.

S3N: Jullie hebben flink wat spullen gemaakt: jullie mogen er allemaal 1 uitkiezen waar je het meest trots op bent of waarvan je vind dat die het meest geslaagd is.

(Douche couch deluxe en gerecyclde schoenen)

Kyta: Uhh.. jeetje dat heb ik niet echt. Wel vind ik de douche couch deluxe erg grappig, al zeg ik het zelf. Oh ja de gerecyclde schoenen, zoiets kan alleen in De Sims 3 vind ik.

| De Sims 3 in de klas: interview met Kyta |

Morgen hebben we een nieuw interview voor jullie en links naar 2 van de 4 sets voor De Sims 3.

5 reacties

  1. Persoonlijk vind ik dit niet geschikt voor scholen. Lessen over duurzaamheid kunnen ook met andere, meer educatieve programma’s gedaan worden. Vermaakspelletjes zijn niet voor dit doel. Ik hoop dat de minister dit aan banden legt, want dit is duidelijk grotendeels voor ea’s winst.

    1. Domme vragen bestaan niet: alleen domme antwoorden! 😉 Voorzover ik heb begrepen is het alleen decoratief, het heeft geen effecten ingame. Maar Kyta kan daar het beste op antwoorden denk ik.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *