S3N Special – De Sims 3 in de klas: informatie pagina

De Sims 3 in de klas – inleiding

Bijna een jaar lang zijn 4 Nederlandse De Sims 3 Custom Content maaksters (Angela, AnoeskaB, Kyta en Mutske) voor EA Nederland en Codename Future bezig geweest met het maken van allerlei objecten voor in De Sims 3.

En het resultaat mag er zijn: vanaf 1 december 2010 kunnen leerlingen in leerjaar 2 en 3 van VMBO, HAVO en VWO een lessenserie volgen over duurzaamheid op basis van De Sims 3. Dit allemaal met het landelijke programma Natuur en Milieu Educatie; in die lessen kom je de objecten die gemaakt zijn dus tegen. Het is voor de eerste keer dat in Nederland een bekende videogame wordt gebruikt in het onderwijs.

De grote set objecten die Angela, AnoeskaB, Kyta en Mutske hebben gemaakt zullen gratis te downloaden zijn. In totaal zijn het ongeveer 65 downloads: een deel ervan zal hier op Sims 3 Nieuws te downloaden zijn en een ander deel op The Sims Resource. Net als in de lessen op de scholen zullen de thema’s (water, energie, groen, afval, CO2 en de samenhang daartussen) terug te vinden zijn in de gemaakte downloads.

Dus ook als je niet meer op school zit is dit wel interessant genoeg om eens allemaal te lezen en natuurlijk je De Sims 3 game een ‘groener’ tintje te geven.

Op onze ‘De Sims 3 in de klas: alles op een rijtje’ pagina vind je een overzicht van alles wat jullie de komende dagen kunnen verwachten. Vanavond rond 20.00 uur gaan we beginnen met het interview met Kyta maar tot dan hebben we dus al een sneak peak; ook op de ruim 65 voorwerpen die op The Sims Resource en hier op Sims 3 Nieuws te downloaden zullen zijn.

| De Sims 3 in de klas: alles op een rijtje |

5 reacties

    1. Op 1 december is de proef op 5 scholen afgelopen en dan zal er wel meer bekend worden gemaakt. Geen idee of dit op ‘alle’ scholen komt 😕

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *