Valentijns dagboek: ‘Ongedwongen liefde’ van Fransor

‘Duf je op, steek je haar op, trek je jurk aan, meer make-up en doe je haar hoger.’ Ik zette een hoog stemmetje op en deed mijn moeder na. Als je denkt dat ik er altijd zo uit zie, heb je het mis. Romana houdt helemaal niet van sjieke jurken en veel make-up. Het liefst schilder ik de hele dag en stiekem zou ik zelfs motor willen rijden. Maar dat gaat niet, mijn moeder vindt het veel belangrijker dat ik een jongen vind om mee te trouwen.

Begrijp haar niet verkeerd, ze is nog van de oude stempel. Toen zij net 18 was geworden is zij door haar moeder voorgesteld aan mijn vader en nu is het mijn beurt. Ze heeft hier zo naar uitgekeken, ik ben nog geen week 18 en nu al moet ik ‘de man van mijn dromen’ ontmoeten. Vreselijk.

Het verhaal over Romana en Juul, dat Fransor geschreven heeft voor deze Valentijnsdag, kun je lezen op ons forum:

| Valentijn 2011: Ongedwongen liefde |