Modding The Sims and the Culture of Gaming geschreven door Tanja Sihvonen

Dit is de titel van een Engelstalig boek geschreven door Tanja Sihvonen en dat sinds kort in de winkels te koop is of via de Amsterdam University Press.

Tanja Sihvonen is gepromoveerd in Media studies en doet onderzoek naar computerspellen, spelers en de participatiecultuur. Het boek is een zeer theoretisch boek (academische studie) en je zult er geen tips en tricks in vinden die je zelf kunt gebruiken in een van De Sims games.

Tanja Sihvonen: Players Unleashed! – Modding The Sims and the Culture of Gaming

Players Unleashed! onderzoekt wat er gebeurt wanneer computercode, ideologieën, spelen en modden samenkomen in het bestverkochte computerspel aller tijden, The Sims.

Tanja Sihvonen gaat in op de technische en materiële kenmerken van de Sim mods – die zij beschouwt als uitingen van de participatiecultuur – en laat zien in welke culturele context ze ontstaan.

Dit boek richt zich op uiteenlopende speleractiviteiten, tot en met het creëren van content en het veranderen van de broncode. Players Unleashed! vergroot het begrip van het modden en maakt duidelijk dat deze activiteiten niet los gezien kunnen worden van de context waarin de gamers opereren.

Recensies:

Players Unleashed is a thought provoking and well-argued reconstruction of the history of digital games and the role of player modifications to such artifacts. Focusing on the wide-ranging universe of mods for the best selling game The Sims, Sihvonen presents a cogent and persuasive argument for the importance of such activities, and in doing so helps us understand the vital role that players have claimed in the development and evolution of digital games.

Mia Consalvo, Visiting Associate Professor of Comparative Media Studies at MIT

| Amsterdam University Press: Tanja Sihvonen: Modding The Sims and the Culture of Gaming |

We hebben heen en weer gemaild met Tanja Sihvonen en binnenkort hoor je meer over dit boek en de schrijfster.

Op vrijdag 11 maart 2011 zal het boek namelijk gepresenteerd worden bij Mediametic in Amsterdam. Voor de boekpresentatie zoekt Tanja nog wat Simmers die tijdens de presentatie wat uit de game willen laten zien of hun De Sims Machinima’s willen laten zien en wat vragen willen beantwoorden. Binnenkort komt er daarover een aparte oproep online.

En we willen Tanja binnenkort ook gaan interviewen over het boek: we zijn namelijk erg nieuwsgierig geworden naar dit boek en hebben best wel wat vragen voor haar.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Overige

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *