Sneak preview De Sims Middeleeuwen Amsterdam: het overzicht

Dinsdag 22 februari 2011 waren een groot aantal fansites en fans in Amsterdam voor een sneak preview van De Sims Middeleeuwen in Amsterdam georganiseerd door EA Nederland.

Het was een erg geslaagde én gezellige avond maar jullie zijn vast meer geïnteresseerd in de previews die fansites en fans van deze totaal nieuwe game hebben gemaakt. Links naar deze previews vind je in deze post en we gaan alles zo goed als mogelijk is up-to-date houden.

We gaan alleen de Nederlandstalige previews melden; maar dat spreekt eigenlijk wel voor zich.

– ~ – ~ – ~ –

De verplichtingen zijn per held uniek, zo moet de tovenaar speciale drankjes maken of een nieuwe toverspreuk leren. En de priester zal zo nu en dan een preek moeten houden in de kerk. Deze verplichtingen wisselen per dag. Na een paar dagen kan je weleens dezelfde verplichting tegen komen, maar naar mijn idee is dat niet zo heel erg. Sowieso komen er 2 opdrachten vaak terug, namelijk belasting betalen en het voeren van het monster in de put.

Zelf vind ik deze dagelijkse verplichtingen erg leuk om te doen. Ze leiden je af van je opdracht en brengen je meer in het contact met het echte leven in de Middeleeuwen. Het zou namelijk, naar mijn idee, erg snel vervelend worden als je alleen maar opdrachten zou doen. Nu houd je je tenminste nog een beetje bezig met het leven van je Sims. Daarbij krijgen je helden ook ervaringspunten door het doen van deze verplichtingen en dat is altijd mooi meegenomen.

| Sims Nieuws: De Sims Middeleeuwen preview 2 |

– ~ – ~ – ~ –

Conclusie: De Sims Middeleeuwen is een heel erg leuk spel dat een nieuwe manier van spelen aanbiedt, en de omgeving is helemaal geweldig, zeker als je een hoge interesse hebt in de middeleeuwen. Het spel concentreert zich meer op het volbrengen van missies dan op het bouwen van een familie en je zal echt meer bezig zijn met het spelen van het spel dan opletten op de behoeften van je sims.

Het enige nadeel vind ik is dat er niet de mogelijkheid is om zelf dingen te bouwen, maar wie weet veranderd dat wel met een uitbreiding.
Ik weet zeker dat ik het moeilijk zal hebben om te moeten wachten tot 25 maart, want dan komt de Sims Middeleeuwen uit!

| DMS2C: Sims Middeleeuwen Preview |

– ~ – ~ – ~ –

Eindelijk kon ik gaan spelen. Ik koos voor de First Steps Quest en begon hem te spelen. Hier kwam ik in de tutorial ook was bugs tegen. maar het is niet lastig te spelen. Je krijgt alles goed uitgelegd en rechts langs je sims waarmee je de quest doet staat de stap die je moet uitvoeren. Uiteindelijk verdien je punten en kun je daarmee weer een 2de gebouw plaatsen. Ik koos voor de tovennaars toren. Tijdens het spelen kwam ik erachter dat er 3 rabbit holes zijn: Sommige acties in het bos, Shopping Vill (Engelse naam) en het schip.

Kwa bouw-opties is er ook niet zo heel veel. Je kunt GEEN muren plaatsen en geen vijvers enz. Er zijn wel veel koop items.

| Simlicious: Preview de Sims Middeleeuwen |

– ~ – ~ – ~ –

Als opening kreeg SimguruNita het woord en gaf een kleine introductie aan de man die ons alles zou gaan vertellen over de game en ons een snelle indruk zou geven over de game: Aaron Cohen. Als eerst zei hij dat wij de borst vooruit moesten steken en met een krachtige hand naar voren ; The Sims Middeleeuwen moesten zeggen (maar dan op zijn Amerikaans natuurlijk, want daar komt Meneer Aaron Cohen vandaan) hij liet alles duidelijk zien en legde uit hoe de game in zijn werk ging. Je krijg bijvoorbeeld Quests die je moet vervullen om op een hoger ‘level’ te komen in je machtspositie (als ik het goed formuleer.

| Stealingxlove Weebly:  De Sims Middeleeuwen |

– ~ – ~ – ~ –

Sims Middeleeuwen is een spel met veel opdrachten en uitdagingen. Het spel is misschien even wennen, maar zal veel Sims-fans zeker aanspreken. Veel lijkt op Sims 3, maar toch is het een heel ander spel waarbij het niet gaat om bouwen of gezinnen stichten. Je begint aan het spel en hebt als doel om alle opdrachten op te lossen. Als je alles hebt opgelost, heb je het spel uitgespeeld. Voordat dat zo ver is, ben je echt heel wat dagen verder in het echte leven.

| SimsPlanet2: Sims Middeleeuwen preview 2 |

– ~ – ~ – ~ –

Linda: Ik vond het spel er zeker heel leuk uitzien! Het is toch weer een iets ander soort ervaring dan de Sims 3, omdat je hele andere middelen en doelen hebt! Toch is de besturing weer hetzelfde, wat het ook wel heel vertrouwd maakt. De quests zien er veelbelovend uit en het lijkt me heel gaaf om daarmee bezig te zijn en zo een zo groot mogelijk koninkrijk te krijgen! Ik vind alleen wel jammer dat je per se moet beginnen met een vorst en ik bang ben dat als je vaker een nieuw spel maakt, dat je dan steeds weer veel hetzelfde soort dingen gaat doen.

| Sim Universe: Sims Middeleeuwen preview |

– ~ – ~ – ~ –

We gaan op bezoek bij de EA ShowCase 2011 waar de nieuwste games worden getoond aan de Nederlandse gamepers. In deze aflevering bekijken we onder andere Dragon Age 2, Darkspore hebben we een gesprek met GameKing J.J. en gaan we met een grote groep fans kijken naar De Sims: Middeleeuwen!

| EA ShowCase Amsterdam 2011 – Episode 2 (video) |

– ~ – ~ – ~ –

Eurogamer.nl: We hebben net een stukje gespeeld en vergeleken met de vorige Sims-games komt er vrij veel op je af. Je heb het doel van het koninkrijk, opdrachten, dagelijks twee verantwoordelijkheden, de eigenschappen van je Sims en natuurlijk de verzorging nog. Kan dat voor sommigen niet teveel zijn?

Aaron Cohen: Ja dat klopt, maar je hebt nu nog maar even gespeeld en de tutorial is er voor bedoeld om je aan deze systemen gewend te raken. Het is hetzelfde als dat De Sims 3 je introduceert in bijvoorbeeld het gaan naar de wc of dat je naar je werk moet. Zodra je Middeleeuwen verder speelt zul je er echter achter komen dat er genoeg vrije tijd is tussen de verantwoordelijkheden en queesten door. Je kunt elk moment stoppen met wat je doet en iets anders gaan doen, maar je moet je wel aan je verantwoordelijkheden houden. De opdrachten zullen je naar richtingen duwen waar je anders misschien niet zo snel mee experimenteert. Het is een balanstruc met open zandbakgameplay en geregisseerde gameplay.

| Eurogamer: Interview Aaron Cohen |

– ~ – ~ – ~ –

POSTS OP VERSCHILLENDE FORUMS:

En er zijn nu ook maar 2 balkjes, honger en energie. Dus van de rest heb je geen last meer, en dat scheelt wel met de opdrachten. Mijn koningin kon alleen niet zo goed koken de gameplay vond ik ook niet zo heel veel verschillen van De Sims 3, er zaten best herkenningspunten in. Zoals de gemoedstoestand die goed of slecht kan zijn.

| MissyEefje op officieel De Sims 3 forum |

Maar het allerleukste was toch wel het straffen van sims. Je kon kiezen om ze in zo een blok te zetten waar ze hun handen en armen in moesten doen en dan zaten ze vast. En dan kon je eieren of tomaten naar ze gooien xD (Kelsey’s koning gooide een ei naar zijn gevangenen, dat had ik toch echt niet van Kelsey verwacht ) En je had ook *dumdumdum* …. De Put! Zoek zelf maar uit wat dat inhoudt

| Eefie op officieel De Sims 3 forum |

De dood…

Jullie kennen de standaard magere hein in de andere game`s – zwarte kap en een stok met een mes.
In de sims middeleeuwen is hij anders, hij is heel grappig: Rode kap met een toverstok en het grappigste: vleugels!!!

| simbot009 op ons forum |

– ~ – ~ – ~ –

– ~ – ~ – ~ –

Weet jij nog een preview of verslag laat het ons dan weten.

Door I_mJimmy

Hoihoi! Ik ben Jimmy, vind het leuk om te Simmen e.d. Ook houd ik van tekenen en grafisch ontwerpen.

9 reacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *