Verschillende leuke De Sims Middeleeuwen weetjes

Een paar dagen geleden zijn wij als Sims Nieuws naar EA gegaan om De Sims Middeleeuwen te spelen, dat hebben jullie inmiddels wel vaker gehoord. Hier hebben wij een Queeste gedaan, maar ook wat andere dingen. Die stonden echt nog niet in het verhaal van gisteren. Daarom zetten we andere interessante weetjes nog even op een rijtje:

– In De Sims Middeleeuwen is het mogelijk bondgenootschap te sluiten met omliggende buurlanden. Deze buurlanden kun je niet zien, en je kunt er niet naar toe. Wel brengen de bondgenootschappen voordelen met zich mee. Zo heeft elk land verschillende goederen, die jij weer kan krijgen. Denk hierbij aan zeldzame stenen, metalen of planten. Je kunt ook de omliggende landen aanvallen, maar ook dit zie je niet.

– Een huwelijk sluiten is natuurlijk ook wat veel spelers gaan doen. Onze priester, die overigens als ‘slechte’ eigenschap ‘Losbandig’ had, hebben we laten trouwen met een willekeurige bewoner van het dorp. Een huwelijk gaat anders dan in De Sims 3. In De Sims Middeleeuwen trouw je namelijk in de kerk. In welke van de twee is afhankelijk van je geloof. Onze priester was Peteraans, dus trouwde in de Peteraanse kerk. Er komt een ceremonie, waarbij een priester verschillende verhalen verteld, en aan het einde mag je de bruid kussen.

Typisch Sims is dan wel weer dat de priester uit de lucht komt vliegen, en ook weer na afloop in de lucht verdwijnt. Het is een groot spektakel, geloof ons.

– Wist jij dat ze in De Sims Middeleeuwen ook garages hebben. Wel is waar zijn de garages niet bruikbaar, maar er is in sommige huizen een inham waarin een kar staat geparkeerd.

– Het dorp in De Sims Middeleeuwen is veel kleiner dan de steden in De Sims 3. Dit hebben de makers expres gedaan, om het voller te laten lijken. Dit is ze wel gelukt, want overal waar je held komt, staan al heel wat Sims hun eigen gang te gaan. Ook is het wel handiger dat het dorp kleiner is, want je held moet alles te voet doen, auto’s waren er nog niet in de middeleeuwen…

– Er zijn ook in dit spel, jammer genoeg, weer Rabbit Holes aanwezig. Een paar voorbeelden hiervan zijn, de drukke stad op de achtergrond waar je verschillende spullen kan kopen (denk aan eten, wapens e.d). Het bos waar verschillende Queeste plaats vinden en het schip, waarmee je naar andere landen kan varen (wat je dus niet ziet…).

Door I_mJimmy

Hoihoi! Ik ben Jimmy, vind het leuk om te Simmen e.d. Ook houd ik van tekenen en grafisch ontwerpen.

10 reacties

 1. ^ Nou, als je Sims gaan touwen is er een priester die zeg maar, net als bij ons, wat teksten opleest e.d 😉 En die komt als je Sims gaan trouwens uit de lucht naar benden vliegen, en stijgt ook weer op..

  Het is moeilijk te begrijpen, maar binnenkort kun je het zelf zien ;)!

 2. Over die landen naast je eigen koninkrijk: die zijn erg handig. Ik dacht zelfs te zien dat je soms ook sneller zelf queests kan doen. Verder zagen we ook een soort piraten rijk met een doodskop vlag.

  En, we denken daar natuurlijk altijd aan: ik zelf zat meteen te fantaseren over een uitbreiding: dat je meer met die andere landen kan, zelf bezoeken, etc etc.

  ROFL

 3. En nog een ding: winkels en de markt hebben sluitingstijden. Ze gaan om 700 uur of 800 uur open. We stonden dus soms echt te wachten om spullen te kopen. Ik weet alleen niet meer hoelaat de kroeg open gaat.

 4. ja en dat je straks echt oorlog kan voeren met de omringende landen enzo

  zou tof zijn zon gevecht net als bij die films

 5. oh ik heb juist ergens anders gelezen dat je niet perse een kerk hoeft te hebben om te trouwen….en ik kom er nu dus niet uit =S

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *