De Sims 3 voor Nintendo 3DS vandaag wereldwijd gelanceerd

DE SIMS 3 VOOR HET DRAAGBARE NINTENDO 3DS-SYSTEEM WORDT VANDAAG WERELDWIJD GELANCEERD

De best verkochte gamereeks voor de PC* komt ook naar het nieuwe Nintendo 3DS-systeem en vormt de allereerste complete levenssimulatie in 3D voor een draagbaar systeem

SCHIPHOL-RIJK, 24 maart 2011 – Bereid je voor om in 3D te gaan spelen! Het EA Play Label van Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) kondigde vandaag aan dat De Sims™ 3 voor 3DS vanaf vandaag verkrijgbaar zal zijn voor op de Nintendo 3DS™. De Sims 3 zal als lanceringstitel voor het Nintendo 3DS-systeem vanaf 25 maart overal in Europa in Australië in de winkels liggen en vanaf 27 maart in Noord-Amerika.

“We hebben een game gemaakt voor het Nintendo 3DS-systeem, waarin alle elementen voorbij komen die spelers zo leuk vinden aan De Sims, zoals Bouwen en Kopen, Sim creëren en meer onderdelen waarmee ze een zo rijk mogelijke ervaring zullen krijgen in een driedimensionale omgeving,” aldus Scott Evans, Overkoepelend Manager van The Sims Studio. “Het Nintendo 3DS-systeem is een handheld waar spelers over de hele wereld reikhalzend naar uit hebben gekeken en wij zijn door het dolle heen dat De Sims 3 tot een van de eerste games behoort, die mensen op dit nieuwe platform kunnen spelen.”

De veel bejubelde studio achter De Sims 3 komt nu met De Sims 3 voor de 3DS. Deze game heeft onderdelen die speciaal ontwikkeld zijn voor het Nintendo 3DS-systeem. Fans van De Sims zullen zich ongetwijfeld urenlang kunnen vermaken in een driedimensionale wereld. Onderdelen zoals de technologie voor gezichtsherkenning stellen spelers in staat om een 3D-versie van zichzelf en vrienden te maken. Deze gelijkenissen kunnen vervolgens in de game getransformeerd worden tot speelbare Sims, de personages die uniek zijn voor De Sims. Uiterlijke kenmerken zoals verschillende kapsels, gelaatstrekken en kleding kunnen met behulp van de Nintendo 3DS-stylus aangepast worden. Bovendien zal De Sims 3 gebruik maken van StreetPass, een systeem van Nintendo waarmee iedereen personages binnen bereik kan delen**. Spelers kunnen voor de eerste keer op een draagbaar systeem in De Sims 3 nieuwe gebieden verkennen en hun kavel verlaten. De gebieden zijn locaties waar spelers allerlei dingen kunnen ervaren en ontdekken. Zo zijn er een sportschool, bibliotheek en museum. Bij iedere locatie horen een kavel met bouwmogelijkheden en bepaalde sociale interacties.

Karmakrachten worden voor het eerst in De Sims 3 gebruikt. Ze stellen spelers in staat om mooie dingen te maken, of de levens van hun Sims onderuit te halen. Door het Nintendo 3DS-systeem scheef te houden, kan de speler het de Sims moeilijk maken, maar spelers kunnen ook toekijken hoe er zakken geld uit de lucht vallen, waarmee alle materiële dromen van hun Sims uit kunnen komen. Spelers kunnen met behulp van het Nintendo 3DS-systeem een stinkbom tot ontploffing brengen of een groepje vlinders los laten, door alleen maar even te blazen.

De Sims 3 is ook verkrijgbaar voor PC, Mac, het PlayStation®3 computer entertainment systeem, het Xbox 360® videogame and entertainment system, de Nintendo DS™, Wii™, iPhone®, iPod touch® en mobiele apparaten.

De Sims 3 voor het Nintendo 3DS-systeem werd ontwikkeld door The Sims Studio en heeft een 12+ leeftijdsrating. Bezoekwww.desims3.nl voor meer informatie over De Sims 3. Bezoek  www.info.ea.com om materiaal te downloaden. Volg De Sims ook via desims.hyves.nl.

* Volgens gegevens van NPD, Chart-track Verenigd Koninkrijk, Gfk Frankrijk, Gfk Spanje, Gfk-MCC Duitsland en de interne benadering van EA.

** De eigenaar van het Nintendo 3DS-systeem moet een in-/uitbox geïnstalleerd hebben en De Sims 3 minstens één keer gespeeld hebben.

Over De Sims

In februari 2010 werd de 10e verjaardag van de De Sims™-gamereeks gevierd, de game waarin spelers virtuele levens kunnen simuleren op een computer. Sinds de lancering in februari 2000 zijn er meer dan 125 miljoen exemplaren verkocht. De Sims is in 22 talen vertaald en verkrijgbaar in 60 verschillende landen. De reeks werd in korte tijd over de hele wereld populair en groeide zelfs uit tot een cultureel fenomeen. Sinds de lancering in juni 2009, zijn er wereldwijd van De Sims 3 meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht tot nu toe, op verschillende platformen. Daarmee is dit de best verkochte PC-game van 2009 in Noord-Amerika en Europa. Dat er veel fans zijn, valt af te leiden uit de 250 miljoen downloads van materiaal dat door spelers gecreëerd is, zoals Sims, huizen, verhalen en meer. De communitysites van De Sims 3www.desims3.nl en .be, verwelkomen maandelijks tot wel zeven miljoen unieke bezoekers. Iedere minuut wordt er 240 maal materiaal gedownload en tot op heden zijn er 3,5 miljoen uploads uitgevoerd, waaronder 11 films per uur. Het YouTube-kanaal van De Sims 3 staat in de top 10 van meest bekeken gesponsorde kanalen aller tijden. In totaal zijn de filmpjes die hier op staan al meer dan 45 miljoen keer bekeken. Bezoek de officiële website van De Sims 3 om te zien wat de spelers allemaal gecreëerd hebben op www.desims3.nl of .be of neem een kijkje op het officiële YouTube-kanaal van De Sims ophttps://www.youtube.com/user/TheSims. Meld je aan bij de communities van De Sims 3 op Facebook of Twitter via www.facebook.com/thesims3 enwww.twitter.com/thesims3.

Over Electronic Arts

Electronic Arts Inc. (EA), dat haar hoofdkantoor in Redwood City in Californië heeft, is een van de grootste ontwikkelaars en uitgevers ter wereld op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het in 1982 opgerichte bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, uitgifte en wereldwijde verspreiding van interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, draadloze systemen en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS™, EA™, EA Mobile™ en POGO™. In het boekjaar 2010 registreerde EA 3,7 miljard dollar aan opbrengsten en bezat het bedrijf 27 titels waarvan meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht. EA’s homepage en online gamesite zijn te vinden op www.electronicarts.nl en .be. Ga voor meer informatie over de producten van EA en de volledige teksten van persberichten naar http://info.ea.com.

EA, EA SPORTS, EA Mobile, POGO, and The Sims are trademarks of Electronic Arts Inc. “PlayStation” is a registered trademark of Sony Computer Entertainment Inc. Microsoft, Xbox, and Xbox 360 are trademarks of the Microsoft group of companies. Wii, Nintendo DS and Nintendo 3DS are trademarks of Nintendo. Mac, iPhone, and iPod touch are trademarks of Apple Inc., registered in the U.S. and other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

Door I_mJimmy

Hoihoi! Ik ben Jimmy, vind het leuk om te Simmen e.d. Ook houd ik van tekenen en grafisch ontwerpen.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *