Persbericht EA: De Sims Middeleeuwen ligt in de winkels

Stuur helden aan tijdens legendarische queesten met De Sims Middeleeuwen die vandaag in de winkels ligt

Deze nieuwe op zichzelf staande serie van De Sims Studio laat spelers een koninkrijk opbouwen, queesten ondernemen en in de huid van een vorst kruipen

SCHIPHOL-RIJK, 24 maart 2011 – Heers over je koninkrijk! Electronic Arts Inc. heeft vandaag aangekondigd dat De Sims Middeleeuwen over de hele wereld in de winkels ligt. Het nieuwe op zichzelf staande deel binnen de gamereeks voor PC/Mac geeft spelers de middelen om helden te creëren, queesten te volbrengen, een koninkrijk op te bouwen en legendarische verhalen vol drama, romantiek en humor te vertellen.

“Onze community droomt er al jaren van om de Sims in een ander tijdperk te zetten en nu komt die droom uit met De Sims Middeleeuwen,” aldus Scott Evans, overkoepelend manager van The Sims Studio. “De Sims Middeleeuwen is een op zichzelf staande game, waarin de basisprincipes van De Sims overeind blijven, maar waarin fans ook nieuwe elementen kunnen gebruiken om op ontdekking te gaan en legendarische middeleeuwse verhalen te creëren.”

Spelers krijgen door de middeleeuwse sfeer te maken met nieuwe manieren waarop ze zoals nooit tevoren met het leven kunnen spelen. Terwijl ze het koninkrijk steeds verder ontwikkelen, kunnen spelers HeldenSims creëren met allerlei verschillende beroepen. Zo kun je een ridder, bard, tovenaar, priester, smid en spion maken. Iedere HeldenSim is anders. Spelers moeten in de rol van HeldenSim de juiste taken volbrengen en allerlei avonturen, die deel uitmaken van queesten, tot een goed einde zien te brengen. Andere nieuwe elementen zijn het onderhouden van diplomatieke banden met aangrenzende gebieden en natuurlijk de middeleeuwse strafmethoden.

Het spelverloop hangt samen met queesten. In iedere queeste wordt er een nieuwe situatie gepresenteerd. Spelers mogen zelf kiezen met welke HeldenSim ze zich in het avontuur willen storten. Spelers kunnen nadat ze een queeste hebben gekozen de juiste benadering kiezen voor het afronden van de queeste. Ook mogen ze zelf bepalen welke HeldenSim tijdens de queeste als leider op zal treden. Tijdens de queeste ‘De heks is terug’ kunnen spelers er bijvoorbeeld voor kiezen dat hun vorst trouwt met de heks die in het koninkrijk op bezoek is. Maar als ze de heks liever willen doden, moeten ze voor de tovenaar, spion of ridder kiezen. En als ze de heks alleen maar onschadelijk willen maken, dan moeten ze kiezen om als priester, arts of tovenaar te spelen. Door de tientallen queesten en meerdere benaderingen, zullen spelers telkens weer nieuwe manieren vinden om hun favoriete middeleeuwse legendes te vertellen, op een manier zoals alleen zij dat kunnen.

Alles in De Sims Middeleeuwen is vormgegeven om een uitgebreide middeleeuwse wereld te creëren, van de op queesten gebaseerde gameplay tot de middeleeuwse voorwerpen, zoals zwaarden, martelwerktuigen en tronen, maar ook het hartelijke uiterlijk van de personages en de schilderachtige wereld zelf. Spelers kunnen iedere nieuwe HeldenSim die naar het koninkrijk komt aanpassen, als ze dat willen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld hun karaktereigenschappen en zwakke plek uitkiezen. De personages zullen dicht bij de speler liggen. Zo worden de personages niet alleen op legendarische queesten gestuurd, maar krijgen ze ook met de daagse beslommeringen te maken. Zieken moeten verzorgd worden, exotische goederen kunnen verhandeld worden en er moeten harnassen gesmeed worden.

De Sims Middeleeuwen is ontwikkeld door The Sims Studio en heeft pegi-rating 12. Bezoek www.info.ea.com om materiaal te downloaden. Voor meer informatie over De Sims Middeleeuwen ga je naar www.electronicarts.nl of naar de officiële website van de game: www.desimsmiddeleeuwen.nl.

Over De Sims

In februari 2010 werd de 10e verjaardag van de De Sims™-gamereeks gevierd, de game waarin spelers virtuele levens kunnen simuleren op een computer. Sinds de lancering in februari 2000 zijn er meer dan 125 miljoen exemplaren verkocht. De Sims is in 22 talen vertaald en verkrijgbaar in 60 verschillende landen. De reeks werd in korte tijd over de hele wereld populair en groeide zelfs uit tot een cultureel fenomeen. Sinds de lancering in juni 2009, zijn er wereldwijd van De Sims 3 meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht tot nu toe, op verschillende platformen. Daarmee is dit de best verkochte PC-game van 2009 in Noord-Amerika en Europa. Dat er veel fans zijn, valt af te leiden uit de 250 miljoen downloads van materiaal dat door spelers gecreëerd is, zoals Sims, huizen, verhalen en meer. De communitysite van De Sims 3, www.desims3.nl en .be, verwelkomt maandelijks tot wel zeven miljoen unieke bezoekers. Iedere minuut wordt er 240 maal materiaal gedownload en tot op heden zijn er 3,5 miljoen uploads uitgevoerd, waaronder 11 films per uur. Het YouTube-kanaal van De Sims 3 staat in de top 10 van meest bekeken gesponsorde kanalen aller tijden. In totaal zijn de filmpjes die hier op staan al meer dan 45 miljoen keer bekeken. Bezoek de officiële website van De Sims 3 om te zien wat de spelers allemaal gecreëerd hebben op www.desims3.nl of .be of neem een kijkje op het officiële YouTube-kanaal van De Sims op https://www.youtube.com/user/TheSims. De Sims 3 is op dit moment verkrijgbaar voor PC, Mac, iPhone®, iPod touch® en mobiele apparaten. De Sims 3 is ook verkrijgbaar voor het PlayStation®3 computer entertainment systeem, het Xbox 360® videogame and entertainment system, de Nintendo DS™ en Wii™ en in maart 2011 ook op de Nintendo 3DS.

Over Electronic Arts

Electronic Arts Inc. (EA), dat haar hoofdkantoor in Redwood City in Californië heeft, is een van de grootste ontwikkelaars en uitgevers ter wereld op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het in 1982 opgerichte bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling, uitgifte en wereldwijde verspreiding van interactieve software voor videogamesystemen, personal computers, draadloze systemen en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS™, EA™, EA Mobile™ en POGO™. In het boekjaar 2010 registreerde EA 3,7 miljard dollar aan opbrengsten en bezat het bedrijf 27 titels waarvan meer dan één miljoen exemplaren zijn verkocht. EA’s homepage en online gamesite zijn te vinden op www.ea.com. Ga voor meer informatie over de producten van EA en de volledige teksten van persberichten naar http://info.ea.com.

EA, EA SPORTS, EA Mobile, POGO, and The Sims are trademarks of Electronic Arts Inc. Mac, iPhone, and iPod touch are trademarks of Apple Inc., registered in the U.S. and other countries. Wii, Nintendo DS and Nintendo 3DS are trademarks of Nintendo. “PlayStation” is a registered trademark of Sony Computer Entertainment Inc. Xbox and Xbox 360 are registered trademarks of the Microsoft group of companies. All other trademarks are the property of their respective owners.

Door I_mJimmy

Hoihoi! Ik ben Jimmy, vind het leuk om te Simmen e.d. Ook houd ik van tekenen en grafisch ontwerpen.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *