Sims Nieuws

Je kunt gewoon niet zonder!

Geplaatst onder De Sims 3 Levensweg

Belangrijke nieuwe weetjes over De Sims 3 Levensweg – deel 2

Deel 1 nog niet gelezen? Waar wacht je op!?

De afgelopen dagen zijn we overspoelt met informatie over De Sims 3 Levensweg, met als hoogtepunt toch wel dinsdag. Omdat sommige waarschijnlijk door de bomen het bos niet meer kunnen zien, om het zo maar te zeggen, hebben wij besloten een lijst te maken met alle belangrijke en leuke weetjes die de afgelopen dagen zijn gepubliceerd online te zetten.

Om alle weetjes te lezen moet je klikken op ‘klik hier om verder te lezen’, want als we de hele lijst op de home page zouden zetten zou het een beetje lang worden. Tevens willen we er even bij vermelden dat deze lijst niet gekopieerd mag worden, aangezien hier erg veel tijd in zit.

WEETJES OVER VERSCHILLENDE NIEUWE FUNCTIES:

De CAS (Create A Sim)

 • In de CAS is een nieuwe functie toegevoegd, het is nu mogelijk om je Sims lichaamshaar te geven op de gewenste plek.
 • Je kunt outfits, kapsels e.d nu op uitbreiding filteren. Zo kun je er dus voor kiezen alleen outfits e.d van Levensweg te laten zien.
 • Er zijn nieuwe kapsels en kledingstukken bijgekomen voor alle leeftijden, mannelijk en vrouwelijk.
 • Er zijn nieuwe eigenschappen voor je Sims; Verzorgen en Rebels.
 • Er zijn 8 nieuwe levenswensen bijgekomen.

De bouwmodus

 • In de bouwmodus zijn heel veel nieuwe objecten toegevoegd waaronder een waterslide, stapelbedden, kinderwagens, boomhutten, speeltoestellen voor in de speeltuin, decoratieve kinderobjecten, wenteltrappen, nieuwe auto’s, trouwbogen, wandelstokken en de chemie tafel.
 • De nieuwe speeltoestellen in de speeltuin zijn de wip, boomhut, hinkelbaan, zandbak, klautertoestellen en een wipkip (ook voor peuters).
 • Je hebt twee soorten stapelbedden, een met twee bedden en een met één bed (een hoogslaper) waaronder je een bureau of bank kan plaatsen.
 • Ook in de bouwmodus kan je er voor kiezen om de objecten de filteren op uitbreidingspakket.

Nieuwe beroep; de kinderopvang

 • Je Sim kan nu beginnen als werknemer van de kinderopvang, de kinderopvang is een beroep zoals je deze kent uit De Sims 3 Ambities.
 • Dit beroep bestaat uit 5 niveau’s, naarmate je hoger komt zal de moeilijkheidsgraad toenemen. Zo zul je op het hoogste niveau ook van tijd tot tijd ‘verwaande’ of ‘vervelende’ kinderen krijgen. Op het hoogste niveau zul je de kinderen ook thuis moeten brengen met een speciale auto.
 • Je zult zo nu en dan ook een cadeautje van de ouders krijgen.

Nieuwe interacties met Sims

 • Er zijn veel nieuwe interacties met andere Sims bijgekomen in De Sims 3 Levensweg, meer dan in voorgaande uitbreidingen.
 • Je Sims kunnen elkaar nu een cadeautje geven als ze dat willen.
 • Het daten met andere Sims komt ook weer terug in De Sims 3 Levensweg.
 • Volwassen Sims kunnen elkaar ook bloemen geven of samen de sterren bekijken, erg romantisch dus.
 • Er zijn twee nieuwe ‘O Jaa!’ plekken, in de boomhut van de kinderen en onder de douche.
 • Ook peuters, kinderen en tieners kunnen onderling nieuwe interacties met elkaar doen.

Het nieuwe herinneringen systeem

 • Het bekende herinneringen systeem uit De Sims 2 komt weer terug in De Sims 3 Levensweg, op een uitgebreidere manier.
 • Het spel maakt automatisch foto’s van een belangrijk moment uit het leven van je Sim en plaatst deze, samen met een herinnering natuurlijk, in een soort fotoboek.
 • Je kan ook zelf herinneringen toevoegen met een bijbehorende foto.
 • Met een druk op de knop kan je de herinneringen online delen op Facebook of DeSims3.nl

De videocamera

 • Je Sims kunnen hun eigen video’s vastleggen met de nieuwe videocamera uit De Sims 3 Levensweg, deze kan door meerdere leeftijden (kind, tiener, (jong)volwassene en oudere) gebruikt worden.
 • De video’s zijn ook herinneringen voor je Sims.
 • Als speler maak je de video’s door het eerste persoons-perspectief van je Sim, je kijkt door zijn of haar ogen.
 • Het is niet mogelijk tijdens het filmen door deuren of hekken heen te lopen, wel door bogen.
 • De opgenomen video’s worden in een cassettehouder bewaard en kunnen je Sims op elk gewenst moment terug kijken op hun eigen televisie.
 • De video’s kan je niet op YouTube o.i.d. plaatsen, en deze worden ook niet opgeslagen op de harde schijf van je computer. Ze zijn puur voor in het spel.

Voor deze lijst is gebruik gemaakt van de informatie van alle previews van de fansites die aanwezig waren bij het fanevent in Londen over De Sims 3 Levensweg.

Heb jij eventuele aanvullingen? Meld deze dan a.u.b. in een reactie bij dit bericht, dan zetten wij dit weetje erbij!

36 gedachtes over “Belangrijke nieuwe weetjes over De Sims 3 Levensweg – deel 2”

 1. Cindy

  kinder thuis brengen met de auto?

  is dit een teken dat je straks ook je peuters met je mee kan nemen in de auto als je bijv naar het park wil gaan ofzo

  en kan je dan ook je peuters mee nemen op vakantie
  want tot nu toe kon dit niet????

 2. Bakie

  Er staat dat je je video’s niet op kan slaan, maar als je nou tijdens het filmen met de videocamera op ‘v’ drukt, wordt dan je video niet alsnog ook op je harde schijf opgeslagen? OF kan dat niet vanwege de besturing die je hebt als je aan het filmen bent?

 3. Cassandra

  Nog steeds wil hebben!!Die Cameraa,dat je alles uit de ogen van de Sims kan zienn<3!!Deuren-Ramen-Auto's-Nieuwe Kleding-Nieuwe Kapsels-Kinderopvang-Boomhutten-Klimrekken-Kinderwagens!!!I wanttt….Ti's allemaal teleuk om nog zzzzooooo lang tewachten ZesenTwintigDagenn……………………………………….MWaaaaaaahhh Stom…Ga gelijk kopen 3Juni!!

 4. Lizzie

  Oooooo… ik kan echt niet meer wachten !

  Ik wil die game gwn nu hebben ik ben echtt verslaafd aan de sims ik hou van die game en ik ben altijd op de hoogte van de uitbereidingspaketten en als er op simsnieuws een nieuw filmpje over levensweg staat MOET ik hem zien …
  OOOOOOEH ZIN IN JUNII

 5. Maxx

  Ik wil kleding kopen in de sims3 alleen ik kan nergens een kledingwinkel zien? Ook niet bij stafpd bewerken of bouwen…..

  En hoe kan je peuters in buggies doen en waar koop je die want diestaan bij mij nietbij gewoon kopen en dan kinderenofzo….

 6. Annemijn

  Ik heb nog wat aanvullingen op deze weetjes.

  Je kan met de handcam echt NIET door deuren.
  Als je O jaa in de boomhut doet, kan je de negatieve gemoedstoestand Splinter krijgen, door O jaa in de buitenlucht te doen..
  Als je O jaa op het Zwevende Zweefbed (Levenslange Blijdschap Beloning) doet, zal je de positieve gemoedstoestand Mile High Club krijgen (ge-weldig xD)
  Met je denkbeeldige vriend kan je een theekransje houden.
  Met de scheikunde-set kan je bijvoorbeeld een Stinkbombrouwsel, Ninja-verdwijnbrouwsel (teleportatie), Slaapbrouwsel, Denkbeeldige vriend transformium, Radicale Reparatie brouwsel, Spookbrouwsel en vastn og wel meer maken 🙂

  Wat ik me nu alleen afvraag is of je je kind nu ook naar een kinderopvang kan BRENGEN ipv dat je alleen zelf een kinderopvang op kan starten…?

 7. Annet

  Ik heb al een tijdje niveau 5 van kinderopvang en ook in het bezit van de auto broem broem. Maar vanaf wanneer en hoe geven ze het aan dat ik de kinderen naar huis moet brengen, want die melding krijg ik maar niet 🙁

 8. Annet

  Ik heb al een tijdje niveau 5 van kinderopvang en ook in het bezit van de auto broem broem. Maar vanaf wanneer en hoe geven ze het aan dat ik de kinderen naar huis moet brengen, want die melding krijg ik maar niet

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt ook inloggen om een reactie te plaatsen.

Je kunt de volgende HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>