Sims Nieuws

Je kunt gewoon niet zonder!

Geplaatst onder De Sims 3 Levensweg

Factsheet: tieners in De Sims 3 Levensweg

Deze factsheet over tieners in De Sims 3 Levensweg was er al een poosje in het Engels maar EA Nederland heeft de factsheet nu ook in het Nederlands online gezet:

Tieners in De Sims 3 Levensweg

De tienerbeleving in De Sims 3 Levensweg concentreert zich op de puberale en rebelse tijd uit het leven van een Sim voor ze zich tot jongvolwassenen ontwikkelen. Hieronder volgt een kort overzicht van de gloednieuwe functies en het nieuwe materiaal waarmee je Sims de beruchte stemmingswisselingen van een tiener kunnen beleven!

Grappen en boobytraps

Grappen en boobytraps zijn een geweldige manier voor Sims om uitdrukking te geven aan hun gierende hormonen!

– Tieners kunnen verschillende boobytraps in hun huishouden plaatsen en dan rustig afwachten tot een onschuldig familielid de schrik van zijn of haar leven krijgt. Voorwerpen waarmee je een boobytrap kunt uithalen zijn douches, toiletten, aanrechten, computers en banken. Tieners kunnen zelfs bellen en dan ophangen!
– Je kunt de interactie ‘Een boobytrap plaatsen voor…’ ook gebruiken om een specifieke Sim in de val te laten lopen door hem of haar te bellen en te overtuigen een bepaald voorwerp te gebruiken!
– Naast boobytraps kun je ook puberale grappen uithalen met nietsvermoedende buren en andere leden uit de gemeenschap. Om een grap uit te halen moet je een buurman of buurvrouw kiezen die thuis is en op zijn of haar huis klikken. Als je op het huis hebt geklikt, krijgt je tiener de optie om verschillende grappen uit te halen zoals belletje trekken, een rokende tas plaatsen of zelfs eieren naar de voordeur gooien!

– Heb je altijd al een andere Sim misselijk willen maken of zelfs over willen laten geven? Tieners die handig zijn met de gloednieuwe scheikundeset kunnen het stinkdrankje ontdekken die ze in huizen of zelfs in de stad kunnen plaatsen!
– Sims die uitblinken in het maken van drankjes met de gloednieuwe scheikundeset kunnen op een dag een krachtig drankje brouwen waarmee ze hun denkbeeldige vriend in een echte bestuurbare Sim kunnen veranderen die onderdeel is van je huishouden!
– Als een boobytrap of grap succesvol wordt uitgevoerd, ontvangt je Sim de gemoedstoestand Succesvolle grap. Tieners die een aantal succesvolle grappen weten uit te halen zonder te worden betrapt, ontvang de gemoedstoestand Grappenmaker eersteklas!
– Afhankelijk van het karakter van de gefopte Sim, vindt hij of zij de grappen van je Sim dolkomisch en ontvangt hij of zij een positieve Gefopt! gemoedstoestand. Of, als je te maken hebt met een wat humeurige Sim, kan hij of zij een negatieve Gefopt! gemoedstoestand krijgen.
– Maar kijk uit, het uithalen van grappen en het plaatsen van boobytraps is niet zonder gevaar. Sims kunnen door volwassenen of door de politie worden betrapt en kunnen zelfs door andere tieners of kinderen worden verraden en een flinke straf ontvangen!

Bestraffing

In plaats van alleen een standje te krijgen, kunnen tieners nu op verschillende manieren worden gestraft!

– Afhankelijk van de ernst van het vergrijp (betrapt op het uithalen van grappen, ruziemaken met broertjes of zusjes, te laat thuiskomen, enz.) en andere problemen, kan je tiener in de hoek worden gezet, verboden worden bepaalde huishoudelijke voorwerpen te gebruiken of zelfs huisarrest krijgen!
– Als Sims in de hoek worden gezet, ontvangen ze de negatieve In de hoek gezet gemoedstoestand en worden ze gedwongen om in de hoek over hun acties na te denken. Als je de interactie annuleert en je Sim wordt betrapt, zit hij of zij in nog grotere problemen!
– Volwassenen bewaren huisarrest voor de ergste vergrijpen of voor Sims die maar niet uit de problemen kunnen blijven (door de politie naar huis te worden gebracht is bijvoorbeeld dé manier om huisarrest te krijgen). Als tieners huisarrest hebben gekregen, ontvangen ze een negatieve Huisarrest! gemoedstoestand voor een periode die gelijk staat aan de hoeveelheid problemen waarin ze verzeild zijn geraakt.
– Wegsluipen van je thuiskavel terwijl je huisarrest hebt is mogelijk voor de dapperste Sims en als het ze lukt, ontvangen ze de Weggeslopen! gemoedstoestand. Maar als het ze niet lukt, wordt het huisarrest verlengd!
– Als je tieners worden bestraft, kunnen ze Smeken om vergeving om de straf proberen op te heffen. Het opknappen van huishoudelijke karweitjes zoals koken en schoonmaken is ook een manier om weer een wit voetje bij ouders of verzorgers te halen!

Opstandigheid

Sims kunnen nu de eigenschap Rebels worden toegewezen!

– Een tiener met deze eigenschap wordt minder vaak betrapt op het uithalen van grappen en het plaatsen van boobytraps en wordt daarnaast minder vaak betrapt op te laat thuiskomen.
– Rebelse tieners ontvangen ook de gemoedstoestand De macht weerstaan wanneer ze afwijkende activiteiten uitvoeren zoals het zetten van een tatoeage, het kopiëren van huiswerk of zelfs het slopen van een poppenhuis!

Stemmingswisselingen

Sims kunnen tijdens hun tienerjaren met stemmingswisselingen te maken krijgen die hun persoonlijkheid veranderen.

– Als je ’s ochtends wakker wordt, kun je de melding krijgen dat een van je tieners met een stemmingswisseling te maken heeft! Als dat het geval is, zal je Sim de gemoedstoestand Stemmingswisselingen krijgen.
– Gedurende de dag krijgt je Sim de aandrang om valse of rebelse activiteiten te ondernemen zoals spijbelen en het pesten van bepaalde Sims en zal hij of zij nogal onaardig zijn tegen andere Sims!

Tienerfeesten

Tieners kunnen wilde feesten geven als volwassenen niet thuis zijn!

Gedurende de tienerjaren van een Sim krijgen volwassenen op zijn of haar kavel de kans om weg te gaan op een gratis vakantie alleen voor volwassenen.
– Als de volwassenen dat aanbod aannemen, blijft de tiener alleen thuis met de opdracht ‘op het huis te letten’ als de volwassenen op vakantie zijn…
– Zodra de volwassenen zijn vertrokken, kunnen tieners de telefoon gebruiken om hun andere tienervrienden uit te nodigen voor een feest!
Maar zorg er wel voor dat het feestje niet te wild wordt, want anders bellen de buren de politie om te kijken of er een feestje gaande is! Je Sim kan dan de interactie Feest opbreken gebruiken om het huis leeg te ruimen voor de politie voor de deur staat!

Naschoolse activiteiten en schoolfeesten

Tieners kunnen zich nu aanmelden voor naschoolse clubs, klassen en zelfs deelnemen aan schooldansen zoals het eindbal!

– Tieners kunnen zich opgeven voor naschoolse clubs en klassen zoals de Sportclub en Muziekclub. Eenmaal aangemeld kunnen tieners vaardigheden leren en deze verbeteren als ze de naschoolse club bezoeken.
– Schooldansen worden regelmatig georganiseerd als je tiener de middelbare school bezoekt. Als er eenmaal een schoolfeest is georganiseerd, zal je Sim op zoek moeten gaan naar een date!
– Op het dansfeest kan je Sim tot koning of koningin van het bal worden verkozen, de eerste kus krijgen of zelfs verkering krijgen met zijn of haar date!

9 gedachtes over “Factsheet: tieners in De Sims 3 Levensweg”

  1. ALLYFUNLOLXD

    je drukt gewoon op de wc en dan boobytrap of een val en het is geflikt het kan ook met de zetel een scheetkussen en in de wasbak das et zelfde als op het toilet dan ook nog de douche das dan douche verf lol lol lol XD XD XD XD

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt ook inloggen om een reactie te plaatsen.

Je kunt de volgende HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>