Interview met Ben Bell (EA) over De Sims 3 Huisdieren (vertaald)

Deze middag was op elke fansite, inclusief Sims Nieuws, te lezen dat er een interview is gelekt met Ben Bell (EA) over het nieuwe en dus vijfde uitbreidingspakket voor De Sims 3, De Sims 3 Huisdieren (naam onder voorbehoud).

Dit artikel was in het Duits maar is vertaald naar het Engels, en Sims Nieuws heeft het artikel ook weer vertaald naar het Nederlands om het voor sommige bezoekers wat makkelijker te maken om te lezen.

Het kan natuurlijk zo zijn dat er wat fout vertaald is, meld dit dan alstublieft even. Ook moet je in gedachten houden dat het spel nog volop in ontwikkeling is en er later nog dingen kunnen veranderen, bovendien is het spel nog niet eens ‘officieel’ aangekondigd door EA.

** Begin van het interview **

De nieuwe uitbreiding brengt nieuwe viervoetige wezens in de wereld van De Sims. De producer van deze uitbreiding legt uit wat we kunnen gaan doen met katten, honden en andere dieren.

In de wereld van De Sims is alles mogelijk. Waarom de geliefde dieren de gewenste aandacht niet kregen tot heden is onbekend. Maar De Sims 3 Huisdieren (naam onder voorbehoud) corrigeert deze vergissing en plaatst de speler in de rol van het harige dier. Elke huisdier-eigenaar zal je vertellen dat het leven met een kat of hond erg leuk is, maar Ben Bell legt meer uit over het hebben van controle over je geliefde huisdier.

De nieuwe uitbreiding brengt nieuwe viervoetige wezens in de wereld van De Sims. De producer van deze uitbreiding legt uit wat we kunnen gaan doen met katten, honden en andere dieren.

In de wereld van De Sims is alles mogelijk. Waarom de geliefde dieren de gewenste aandacht niet kregen tot heden is onbekend. Maar De Sims 3 Huisdieren (naam onder voorbehoud) corrigeert deze vergissing en plaatst de speler in de rol van het harige dier. Elke huisdier-eigenaar zal je vertellen dat het leven met een kat of hond erg leuk is, maar Ben Bell legt meer uit over het hebben van controle over je geliefde huisdier.

COMPUTER BILD SPIELE (CBS): Hoe kreeg je het idee voor het maken van deze nieuwe uitbreiding? Welke rol spelen de spelers hierin? Heb je testen uitgevoerd met het publiek of kwamen jullie binnen het team met ideeën?

Ben Bell (BB): We doen altijd wat onze fans willen en we proberen ze zoveel mogelijk nieuwe ervaringen te bieden in het spel. Het idee van De Sims 3 Huisdieren is simpel. We houden van huisdieren in de studio en praten regelmatig over ze, dus het is logisch dat we onze Sims ook de mogelijkheid wilden bieden te spelen met deze viervoetige wezens, net als wij.

CBS: Vertel ons meer over het spel, wat kunnen fans ervan verwachten?

BB: Voor het eerst in de geschiedenis van De Sims krijgt de speler de mogelijkheid het leven van een huisdier te besturen. We wilden altijd weten wat Fido of Fluffy zouden denken, als we laat thuis komen van het werk of ze meenemen voor een wandeling in het park. Dit spel zorgt ervoor dat we dat kunnen doen, en geeft de huisdieren ook eigenschappen, zodat spelers hun perfecte huisdieren kunnen creëren, net zoals je doet bij Sims!

CBS: Zal het spel ondersteuning bieden voor besturing met spraak of beweging?

BB: Xbox 360 zal spelers met Kinect de mogelijkheid bieden te besturen met ‘Voice Control’. Stel je voor hoe het zal zijn, dat je Sim-Hond zal gaan zitten als je zegt: “Zit!”. Voice control werkt ook met normale Sims. We zijn erg enthousiast over deze nieuwe mogelijkheid!

CBS: Met welke huisdieren kan de speler gaan spelen en hoe hebben zij de controle over ze? Kunnen spelers hun eigen huisdieren-familie maken?

BB: Xbox 360, Playstation 3 en Nintendo 3DS bieden de spelers honden en katten, die ze naar eigen wens kunnen aanpassen, en bovendien kunnen spelers kiezen uit verschillende rassen. De PC/Mac biedt katten, honden en zelfs paarden. Paarden zijn nieuw in het spel, en we zijn erg enthousiast over ze. Vele jaren lang hebben spelers naar paarden voor in het spel gevraagd. Xbox 360, Playstation 3 en PC spelers kunnen een huisdieren-familie creëren, maar moeten ook een menselijke Sim aanmaken om over de huisdieren te waken. 3DS eigenaren kunnen huisdieren-families maken zonder dat hier een menselijke Sim bij nodig is.

CBS: Zal het spel met of zonder het basis-spel werken?

BB: De Xbox 360, Playstation 3 en Nintendo 3DS spellen zijn op zichzelf staande spellen en werken zonder het basis-spel. De PC/Mac versie zal natuurlijk wel De Sims 3 nodig hebben om te werken.

Vertaald door Sims Nieuws, niet kopiëren zonder toestemming en bronvermelding. Enige fouten voorbehouden.

Door I_mJimmy

Hoihoi! Ik ben Jimmy, vind het leuk om te Simmen e.d. Ook houd ik van tekenen en grafisch ontwerpen.

23 reacties

 1. COOL!

  misschien iets meer ‘wilden’ in plaats van ‘wouden’?
  Klinkt denk beter, maar verder TOP gedaan! 😀

 2. AWesome!! Ik hoop dat ie komt, denk ik wel! Lijkt me zzooooooo vet. Ik hoopte al dat ie zou komen, en nu waarschijnlijk komt hij echt!!!! 😀 😀 😀

 3. Leuk artikel! Jammer dat je niet met de PC en een microfoon dat met voice control kan uitvoeren. Lijkt me wel cool!
  En over de vertaling, het is inderdaad ‘wilden’ en niet ‘wouden’. Wouden is het meervoud van woud, wat bos betekent.

 4. Ik had het niet mis.
  Maar had al verwacht dat een van de beste uitbreidings pakketten voor 2012 in de winkels had gelegen.
  EN met die gelekte Video,.
  Wist ik het zeker 😀

  Were smoke is is fire.
  Zeggen ze altijd zo komt GTA V gewoon op de Wii 2

 5. ………………………..The Sims 2 – Huisdieren………………… …Zoals de naam al doet vermoeden staan bij De Sims 2 .Huisdieren dieren in het middelpunt. .Zoals de naam al doet vermoeden staan bij De Sims 2 .Huisdieren dieren in het middelpunt.

 6. Ik leef mijn eigen middeleeuwse leven in sims3. Als je ook nog op de paard kan rijden i.p.v. met de auto, dan word het een te gekke uitbreiding

 7. coowl ,, over die paarden. alleen moet er dan natuurlijk wel plaats voor zijn, ik neem aan dat je een paard niet op de oprit zet ofzo, miss een veld,manege ofzo XD

 8. Echt gaaf, kan niet wachten en ben erg benieuwd. Eindelijk,
  paarden, een van mijn lievelingsdieren dus ben zo benieuwd
  hoe die eruit gaan zien. Misschien dat er een manege dan is
  ofzoiets?

 9. Omg heb altijd al gehoopt dat er huisdieren bij zouden komen! Zodra die in de winkel ligt ga ik hem halen 😀 heb overigens alle andere uitbreidingen ook al :3

 10. Aaaaaaah, gaaf! Eindelijk mijn huisdiertjes! :wub En ook paarden, dit word echt te gek, als dit allemaal doorgaat :wub

 11. Leuk 😀

  Roelie, volgensmij ook gewoon iets met Beestenbende, maar dan in het Engels. Unleashed betekend iets van ‘Nog niet uitgekomen’.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *