Sims Nieuws

Je kunt gewoon niet zonder!

Geplaatst onder Patches

Nieuwe patch voor De Sims 3 – PC en Mac

Er is een nieuwe patch uit voor De Sims 3 die onder andere de basisgame update. We hebben op ons forum al de eerste meldingen dat de installatie van de nieuwe patch niet geheel vlekkeloos verloopt. Of dit voor meer mensen geldt weten we niet.

Als je morgen De Sims 3 Levensweg gaat installeren is het misschien niet handig het spel nu al te patchen.

Als je voorlopig niet van plan bent De Sims 3 Levensweg te installeren dan raden we je aan eerst een back up te maken. Hoe je dat moet doen vind je ook in de patchnotes die van de officiële Nederlandse De Sims 3 site komen.

Update van de game voor PC/Mac voor 1.22 – Update van de game voor Mac voor 2.16/3.12/4.9/5.7/6.4/7.2/8.0

Om deze update te installeren, moet je je game opstarten en het tabblad ‘Updates’ in het Startprogramma gebruiken.

Deze update voor de game bevat:

Updates voor de basisgame

Je kunt nu Herinneringen van belangrijke mijlpalen uit de levens van je Sims verzamelen in het nieuwe Plakboek. Aangepaste Herinneringen kunnen ook gecreëerd worden met behulp van het gereedschap ‘Dit moment vastleggen’. Alle Herinneringen kunnen geüpload worden naar www.desims3.nl en .be en Facebook, waar ze gedeeld kunnen worden!

Je kunt nu de levensduur van iedere individuele levensfase aanpassen via het Optiemenu.

Leven
Sims kunnen andere Sims nu mee uit vragen!
Sims krijgen nu een ‘Romantische reputatie’, die afhangt van hun sociale interacties op de plaatselijke datingmarkt.

Sim creëren
Je kunt mannelijke Sims nu van top tot teen bedekken met lichaamsbeharing!

Bouwen/Kopen
Spelers kunnen nu de Catalogusfilter in Bouwen en Kopen gebruiken om materiaal van verschillende Accessoires- en Uitbreidingspakketten te sorteren. Hetzelfde kan gedaan worden met materiaal uit De Sims 3 Store.

Wereldavonturen

Aanvullende reparaties van bugs en het verbeteren van bestaande onderdelen

Ambities

Aanvullende reparaties van bugs en het verbeteren van bestaande onderdelen

Na Middernacht

Aanvullende reparaties van bugs en het verbeteren van bestaande onderdelen

Levensweg

Aanvullende reparaties van bugs en het verbeteren van bestaande onderdelen

Voordat je een update voor De Sims 3, een uitbreidingspakket of een accessoirespakket gaat downloaden, is het slim om eerst de volgende checklist door te nemen. Zo kun je ervoor zorgen dat je game soepel blijft draaien.

Breng als je vragen hebt over onderstaande stappen een bezoekje aan het forum voor Technische Ondersteuning van de officiële De Sims 3 Community. Via de volgende link kom je op dit forum terecht: http://forum.thesims3.com/jforum/forums/show/10.page

Stap 1: Aangepast materiaal uitschakelen
Onder aangepast materiaal verstaan we al het De Sims-materiaal dat niet afkomstig is uit een officiële update voor De Sims 3, De Sims 3 Store, een uitbreidingspakket of een accessoirespakket. Aangepast materiaal wordt gecreëerd door externe partijen die niet onder toezicht staan van Electronic Arts of het Team van Ontwikkelaars van De Sims 3. Het kan gebeuren dat dit materiaal niet werkt met nieuwe updates. Door aangepast materiaal kan de game onvoorspelbaar reageren, of niet naar behoren functioneren.
Om het aangepaste materiaal uit te schakelen, moet je de stappen die je genomen hebt om dit materiaal te installeren ongedaan maken, tot je game zich weer in een onaangepaste staat bevindt. Verplaats het materiaal als je het in een Sims 3 directorymap hebt geplaatst naar een nieuwe map, die zich niet in de bestandendirectory van De Sims 3 bevindt. Jouw De Sims 3 bestandendirectory vind je door de paden hieronder te volgen:
Windows bestandendirectory: C:\Documenten en instellingen\GEBRUIKER\Mijn documenten\Electronic Arts\De Sims 3
Mac bestandendirectory: Gebruiker/Documenten/Electronic Arts/De Sims 3
Na het installeren van de officiële update, kun je het aangepaste materiaal weer instellen. Mochten er hierdoor problemen ontstaan, dan kun je het materiaal het beste uitschakelen tot de externe partij het materiaal bijgewerkt heeft, zodat het weer gebruikt kan worden in combinatie met de officiële updates, uitbreidingspakketten of accessoirespakketten.

Stap 2: Een back-up maken van opgeslagen games
Het is altijd een goede voorzorgsmaatregel om een back-up te maken van je opgeslagen spelgegevens, voor je een nieuw uitbreidingspakket, update of accessoirespakket gaat installeren. Dit doe je door de “.sims3”-mappen naar je Bureaublad of een andere directory met bestanden te kopiëren. Je vindt deze mappen in de map met opgeslagen spelbestanden.
Je map met opgeslagen spelbestanden van De Sims 3 vind je door de paden hieronder te volgen:
Windows bestanddirectory: \Mijn documenten\Electronic Arts\De Sims 3\Opgeslagen spellen
Mac bestandendirectory: Gebruiker/Documenten/Electronic Arts/De Sims 3/Opgeslagen spellen
Nadat de Update geïnstalleerd is, kun je de game laten draaien om te kijken of je opgeslagen spellen nog steeds naar behoren functioneren.

Stap 3: De update volledig uitvoeren
Updates kunnen soms behoorlijk omvangrijk zijn. Hierdoor kan het downloaden en installeren een tijdje duren. Door de update te annuleren voor deze volledig is uitgevoerd, kunnen er onverwachte problemen optreden. Om deze reden is het altijd het beste om af te wachten tot de update volledig is uitgevoerd. Sluit het Startprogramma niet af tot je bevestigd hebt dat de update volledig geïnstalleerd is, anders wordt de update geannuleerd.

73 gedachtes over “Nieuwe patch voor De Sims 3 – PC en Mac”

 1. Simsbear

  Dat is wel een hele waslijst wat erbij toegevoegd is

  Dus korte samenvatting/ Individuele levensfases aanpassen/Lichaamshaar/Herinneringensysteem

  Wel cool hoor ;)!
  Wat meer leuke dingen voor mensen zonder levensweg
  maar dit maakt levensweg wel weer wat onintressant xd

    1. Nefje

     Levensweg werkt het basisspel bij van versie 1.19 (en waarschijnlijk ook lagere versies) naar versie 1.21. Ik had dan ook beter ‘versie 1.21’ kunnen zeggen, aangezien er eigenlijk geen ‘patch 1.21’ bestaat (deze zit in het spel).
     Mensen die Levensweg hebben geïnstalleerd kunnen vervolgens het spel bijwerken naar versie 1.22. Deze patch kan ook geïnstalleerd worden indien je Levensweg nog niet hebt. Je hebt dan de cumulatieve patch nodig, aangezien die het spel kan updaten ongeacht welke versie je hebt. Deze patch heb ik, waardoor er al ‘elementen van Levensweg’ in mijn spel zitten. Hetzelfde zag je bij de andere uitbreidingen (kelders, tatoeages etc.).

  1. Simsbear

   Want namelijk, als je kijkt in je startprogramma of op desims3.nl zie je geen nieuws over de patch x.x

   Maar ja, ik ben beetje lui om me pc op te starte en levensweg te installe dus dat doe ik morgen :$

 2. Lenie

  Ja, maar ik heb ‘m van de EA Store en die zegt dat ik eerst moet updaten voordat ik kan installeren. En ik krijg die update dus niet.
  Kan ik de patch ergens anders vandaan halen?

  1. Moonie

   Die update kan je gewoon doen. De patch waar het hier over gaat is volgens mij een andere. Ik heb levensweg, na update, geïnstrueerd en krijg alsnog het bericht dat er een nieuwe patch is. (Die ik niet heb geinstaleerd.) Mijn spel kon gewoon opstarten.

   1. hiki

    Ik ben wel wat gewend maar de communicatie over patches en wat de bedoeling is kan vanuit EA een stuk beter.

    Sorry mensen: wij kunnen hier als fansite ook weinig aan doen.

    🙂

 3. Nefje

  Zijn de aanpassingen voor de uitbreiding ook voor de Windows versie? Het zal wel de eerste keer zijn dat alle updates in het basisspel zitten. De Engelse patch notes zeggen overigens hetzelfde: “PC/Mac Game Update for 1.22 – Mac Only Game Update for 2.16/3.12/4.9/5.7/6.4/7.2/8.0”.
  Het lijkt dus dat ze overstappen van systeem voor de Windows versie, aangezien de laatste uitbreiding niet meer incompatibel kan zijn met het basisspel sinds patch 1.22 (dat laatste lijkt althans zo).

 4. Unknow

  Er kwam dus een update in beeld (toen ik de Sims opstarten).
  Nu kan ik het spel niet meer spelen (Mac).
  Ik duw op het icoontje van Buitenleven, komt een diamand in beeld met een 3 en sluit zich erna weer.
  Allemaal wéér héél netjes van EA.

 5. hiki

  SimGuru Jenn op Twitter:

  The patches were delayed slightly. Try patching again now.

  The Mac patches went live about 20 minutes ago. Please try again.

  Met andere woorden: even opnieuw proberen te patchen als dat lukt.

  1. hiki

   Ik krijg voor mijn PC ook niks nieuws: ik zie het morgen allemaal wel. Sorry: hier kunnen we als fansite weinig meer aan doen. Wel ben ik op Twitter bezig maar de SimGuru;s daar worden nu beetje gek van alle tweets uit de wereld.

 6. little devil

  huh? k snapp t niej meer, is hij nu alleen maar voor mensen die levensweg al hebben of ook voor mensen die hem niet hebben? t zal wel aan mij liggen, mr k snap t etg niet…:P

 7. hiki

  SimGuru Jenn op Twitter

  Ok, thanks for letting us know. The team is looking into this issue. Keep an eye on the forums for information.

  Dus maar even afwachten wat er de komende uren gaat gebeuren.

  1. Moonie

   Ben je levensweg aan het downloaden? Want de patch die bij levensweg meekomt lijkt het gewoon te doen, het is de patch die je daarna nog optioneel kunt downloaden (en die ook niet-levensweggers kunnen downloaden) die het probleem lijkt te zijn.

    1. Moonie

     Aaah okay, ik dacht alleen dat er een fout in de patch zat. Heb je geprobeerd uit te loggen van de download manager? Ik heb de update zonder geinstaleerd.

 8. NickyV

  Nergens problemen mee, vanmiddag levensweg gehaald, en net de nieuwe update er op gezet. Alles doet het.
  Maar heb wel op advies EA NL de download manager er opnieuw opgezet, omdat daar ook het een en ander is veranderd.
  Hoop dat ik hier iemand mee kan helpen.
  Doei

 9. carla

  ik heb precies hetzelfde, en ik kom er echt niet uit!
  heb sims 3 levensweg online besteld, gedownload via EADM en nu wil ik ‘m installeren en dan krijg ik een melding dat ik naar de de Game Launcher moet gaan op het spel eerst up-to-date te maken. Wat dus niet lukt, omdat ik geen melding heb gekregen en de update nergens vandaar kan halen. Ik heb de versie 7.0 maar toch… het enige waar ik aan kan denken is dat het spel pas 2 juni pas echt ‘gelaunched’ wordt.
  *zucht* dit is al de zoveelste keer dat er iets niet normaal werkt.

 10. egonzitter

  is het altijd noodzakelijk om het hele spel opnieuw te installeren(alle uitbreidingen) voordat je in dit geval levensweg er aan kan toevoegen.Krijg iedere keer problemen met discverificatie…bij nieuwe uitbreiding

 11. Iris

  Ik heb de patch geinstalleerd omdat hij daar om vroeg.
  Echter doen mijn Sims helemaal niets meer. Ze blijven gewoon staan.

  Lekker handig dit weer. Laat ze bij EA nou eens een keer fatsoenlijk werk afleveren…

 12. Danny

  Beste,

  Ik kan de sims 3 levensweg niet spelen en updaten!
  Ik ben tot einde raad. Wie kan mij helpen?
  Ik heb al veel opgezocht en mensen na laten kijken, hun krijgen het ook niet voor elkaar. wie weet kun jij mij helpen?

  Ik hoop gauw een oplossing te hebben.
  Alvast bedankt!

  Danny

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt ook inloggen om een reactie te plaatsen.

Je kunt de volgende HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>