Sims Nieuws

Je kunt gewoon niet zonder!

Geplaatst onder De Sims 3 PC

De Sims 3 is vandaag jarig

Vandaag precies 2 jaar geleden, op 2 juni 2009, kwam in Amerika De Sims 3 uit.
2 dagen later, op 4 juni 2009, lag het spel in Nederland en België in de winkels.

Dat betekend dus dat De Sims 3 vandaag 2 jaar oud is geworden; het lijkt veel langer geleden want in die tussentijd is er veel gebeurt.

Hoe lang speel jij al De Sims 3? En wat zijn jouw mooiste momenten in het spel geweest?

32 gedachtes over “De Sims 3 is vandaag jarig”

 1. Rita

  :O dat is leuk… ik speel eral mee sinds het in de winkel lag 😀 en me mooiste moment is dat mijn sims gelukkig werden samen met elkaar 😉 en dat er niet meer werd geprotesteerd 😀

 2. hiki

  Ik weet nog goed hoe zenuwachtig ik was op die donderdag 4 juni 2009. De postbode kwam natuurlijk erg laat en ik liep echt om de 5 minuten naar beneden om te kijken of er al post was. Het was een behoorlijke schok om voor de eerste keer het spel te spelen: dit was toch wel wat anders dan De Sims 2. Ik speel De Sims 3 dus vanaf dag 1.

  Enfin: ik heb veel favoriete momenten gehad en het is moeilijk kiezen. De eerste keer dat een Sim waarmee ik lang gespeeld had doodging? De geboorte van de eerste Sim Baby? De eerste stappen van een Sims peuter dan? De eerste Sim tiener die verliefd werd in mijn spel? Dat zijn momenten die veel indruk gemaakt hebben.

  Maar ik kan niet echt kiezen dus: ik denk toch al die momenten dat een Sim een dom iets deed of een enorme ruzie kreeg met een andere Sim. Een Sim zien dansen die er echt niks van kan, een Sim die een blauwtje loopt; dat zijn mijn favoriete momenten. Als ik dus dubbel van het lachen achter mijn computer zit.

 3. Wicked Rose

  Jeetje, 2 jaar alweer!
  Ik kan me ook nog herrineren dat ik al sinds het 1e gerucht te boven kwam al helemaal door het dolle was, en hoe boos ik was op bol.com toen ik las dat er zoveel mensen waren die hem in winkel eerder hadden gekocht, haha..
  En, zo kreeg ik ook gelijk mijn eerste laptop, want op mijn pc deed hij het niet, en op mn vaders laptop wel, haha..

  En het allerleukste aan de sims 3 in vergelijking met de sims 2, vind ik nog wel hoe veel makkelijker het is om je eigen stijl te maken, en echt lekker door de stad te lopen..
  En ik blijf de verschillende monster zo leuk vinden ^^ al vanaf sims 1! Geesten, zombi’s heksen, vampieren, mummies, en nu, fantasievriendjes ^^
  Eigenlijk vind ik alles wel leuk aan de sims xD
  Maar bij sims 3 is het zo lijk dat ze je blijven verassen, zo staan ze ineens op de tafel te dansen, en zo vallen ze flauw van een enge film ^^ Helemaal geweldig ^^

 4. Hikari-desu

  Ik speel de sims 3 ongeveer rond de tijd wereldavonturen uitkwam. Rond oktober, november 2009 dus. 😀
  Mijn mooiste moment.. poeh. :p Het zijn er idd veel, maar ik denk dat dat was toen mijn eerste simstelletje ging trouwen ;p

 5. Picassu

  Ik wist nog dat ik ervan baalde dat de Sims3 uitkwam, ik had toen pas de Sims2 en een paar bijpaketten gekregen voor mijn voorlopige advies en daar had ik JAREN om gezeurd. Ook vond ik de eerste screens niet zo mooi :$. Maargoed, toen de Sims3 uitkwam bekeek ik trailers, gameplays, foto’s etc. etc. en toen begon ik het stiekem toch wel een beetje heel erg leuk te vinden :p. En toen had ik hem toch maar gekocht. Dat was zo ongeveer rond… augustus misschien? Ik weet het niet precies meer. Maar geen haar op mijn hoofd die er spijt van heeft! Ik vind het een geweldig spel. De mooiste momenten? Wow, dat zijn er wel heel erg veel. Er is zoveel te doen, zoveel te ontdekken en vast wel bij iedere nieuwe ontdekking dacht ik wel: WOW, dat wist ik helemaal niet! Dit is misschien wel het leukste van Sims. Dus kortom: alles. Ik kan echt niet kiezen :p. En wat ik mis van de Sims2? Zeker weten huisdieren, studentenleven en seizoenen :P. Ik denk dat ik met huisdieren, studentenleven en seizoenen de gelukkigste simmer word :P. O en wat er ook wel bij mag, dat ‘stedensysteem’ van Sims2, dus dat je gewoon een buurt hebt maar dan kan ‘reizen’ naar de uitgaansbuurt. Dat lijkt me echt geweldig :). Maar tot nu: ga zo door EA! 🙂

 6. mar456

  Hmm,

  Ik heb hem volgens mij op mijn verjaardag gekregen (24juli) dus ik speel het ook al een lange tijd. Favo moment? niet dat van de door de stad lopen want ik had nog nooit sims gespeeld :). Dusja mijn favo moment was dat ik de eerste tweeling kreeg.

 7. Imme

  Happy Birthday!! Ik heb de Sims 3 al sinds de dag of de dag erna dat hij uitkwam. Ik kon niet wachten om hem te kopen. Toen ik erachter kwam dat er een collectors edition was met die gave usb moest ik die hebben xD. Wat ik het leukste aan het spel vind… Tja eigenlijk zo een beetje alles.

 8. Bloos6

  Ik weet niet meer of OOK de eerste sims 3 al iets eerder in de winkel lag. Maar ik heb hem wel gelijk gekocht en natuurlijk naar huis geraced om hem te installeren. En dat duurde langgggggggggggg.Toen hij dan eindelijk klaar was duurde het nog een eeuwigheid eer je kon spelen Maar wat was het super. Zomaar door de buurt lopen en bij de buren aanbellen.En iedereen werd ouder in de buurt.
  Dat vond ik bij sims 2 altijd zo vreemd Er was daar een lerares die was en bleef maar zwanger terwijl mijn familie al aan de 3e generatie was 😀 . Dat zijn nog altijd de voornaamste dingen die ik leuk vind aan sims 3.
  En ook hoe je je eigen sim kunt maken met al die schuifjes.
  Tja en het gewoon een super spel.
  Dus……………..ik speel sims 3 al vanaf de eerste dag dat het uitkwam.

 9. frans

  ik herken mijn eerste beslissing van mijn eerste ep nog maar al te goed… ik kreeg de sims 3 van mijn ma omdat ik mijn best had gedaan in de tuin. alleen ik kon niet kiezen tussen wereldavonturen en ambities ik had uiteindelijk voor wereldavonturen omdat je daarbij simpoints kreeg.

  ik speel nu bijna een heel jaar de sims 3. nu moet ik nog zorgen dat ik slaag dan heb ik de nieuwe sp en levensweg zo in de pocket 😀

 10. Bhakti

  Ik heb Sims 3 van af het begin gespeeld. Bij mij is het leuke dat ik daarvoor wel Sims 1 speelde maar nooit Sims 2. Toen ik hoorde dat Sims3 de mogelijkheid geeft dat je jezelf door de stad kan verplaatsen gaf mij dat de doorslag om Sims 3 ook te beginnen. Ik moet zeggen dat ik Sims 3 speel met momenten van plezier maar ook vaak ergernis, want ik heb nog nooit een spel eerder gespeeld waar zoveel misgaat zoals crashen, bugs. Maar ik ben wel daardoor steeds slimmer geworden in het oplossen en ontwijken van deze ergernissen. Maar ik blijf doorspelen want over het geheel is het gewoon het leukste spel dat ik speel.

 11. tessiegril

  1 3/4 jaar Ik heb nog een heel contract moeten maken de hele zomervakantie zuren deze site vinden sims 2 van mijn vader computer halen.Spelen. Dan een eigen computer gemaakt om sims te runnen wat een shok stukken sneller en de effecten kunnen hoog.Hoop gedoe met de store.Mijn mooiste moment toen een sims van me voor het eerst aan ouderdom dood ging(of ik heb al een nieuwe fam begonnen , of ze zijn al dood, of het spel gaat dood)Dat was geweldig of toen ik een mummie tot leven wekte.
  Live your live
  Live your sims
  and
  Sims your live

 12. Simsbear

  Vanaf 2 Juni, Toen kreeg ik em binnen.

  Ik dacht zo van
  Durf ik wel :$?

  Mijn top Moment:

  De Eerste Sim Baby
  De Eerste Bruiloft moest ik echt huilen XD

  En toen ik het spel net binnen had kon ik wel huilen van geluk XD

 13. marlinde

  Noum het lijkt langer. Maar mijn speech ( 😛 )
  Ik had de release natuurlijk wel opgemerkt, het kon niet anders. Maar zo koppig als ik was, dacht ik dat níks de Sims 2 zou kunnen overtreffen. Dat hield ik lang vol.

  In 2010 kwam ik bij toeval op deze site. Ik was toen nog ana het twijfelen of ik hem wel wou, enm tikte op Google Sims 3 drielingen in, dat weet ik nog goed.
  Toen las ik een geweldige gids op deze site, en die heeft me meteen overtuigt.
  Terwijl ik uiteindelijk begon met spelen, keek ik elke dag wel op deze site. Ik kende op een gegeven moment bijna alle actiefe leden.

  Ik was bijna met de Sims 3 gestopt omdat ik de eerste keer met open mond heb gekeken hoelang dat opstarten duurde.
  Maar oh, wat was ik blij toen ik voor het eerst keek.
  Het was veel en veel mooier dan op alle screens die ik opgezocht had.

  Nu, ruim 1 jaar later, kan ik trots melden dat ik alle uitbreidingen en accesoires pakketten heb, en momenteel 3 dagboeken. Soms kijk ik, alsof je naar een oude pasfoto van jezelf kijkt, nog naar mijn Sims 2.
  Des te blijer ben ik met deze site, die me uiteindelijk toch over de streep heeft getrokken.

  Oeps, toch niet te lang.. 🙁

 14. Ayumii

  Een maand voordat De Sims 3 uitkwam, had ik De Sims 2 gekregen. Ik was er gelijk verslaafd aan. XD
  Toen, een maand later, kreeg ik De Sims 3 Collector’s Edition!! :3 Maar De Sims 3 werkte niet goed (Sloom, HEEL erg sloom) op mijn Windows XP computer uit 2006. Dus ik speelde een hele tijd nog Sims 2 daarna. Totdat mijn zus een tijdje bij het appartement waar ik woon kwam wonen, met haar laptop. (Ze had Sims 3 op haar laptop staan) Het werkte prima, en soms ging ik op haar laptop Sims 3 spelen XD. Helaas ging ze uiteindelijk weer weg. In April 2010 had mijn moeder een gloednieuwe computer met Windows 7 erop gekocht. (Die zouden we eigenlijk delen, maar ik gebruik hem nu altijd :3) Daar werkte De Sims 3 goed op, heel goed zelfs!

  Dat is dus mijn verhaal XD

 15. o0simsfreak0o

  ik speel het al 2 jaar lang met veel plezier :3
  ik had het sinds de eerste dag :3

  mijn leukste moment vond ik dat ik mijn eerste geest had, die alle vaardigheden volhad, ambrosia leerde maken en ook nog een omniplanten kon planten

 16. desims2

  Gefeliciteerd sims 3’s around the world.
  Ik herrinner me nog mijn eerste momenten met de sims 1 en 2 in 2002 tot 2008. eisnd 2008 had ik alle uitbreidingen en assecoires pakketten van de sims 2…behalve Familiepret. mijn mooiste momenten waren toch wel toen ik mijn sims voor het eerst naar Twikki eiland op vakantie liet gaan. je had hotels, campings, restaurants (had je ook in sims 2 nachtleven en Gaan het maken) en noem maar op. ik vond het prachtig om te zien hoe mijn sims in de zee konden zwemmen of verbranden als ze te lang in de zon bleven XD. of toen mijn sims voor de eerste keer op een witte sneeuwdag kerst vierden met de familie en de kerstman kwam langs. ik heb alle uitbreidingen en assecoires paketten en er zijn talloze dingen die ik nog nooit geopend of gedaan heb.
  het is me ook nooit gelukt om een Baby op te laten groeien tot de dood…, dat is me in die 6 jaar nog werkelijk nooit gelukt….

 17. hiki

  Op de officiële Amerikaanse Sims 3 site las ik net dat ze het 2 jarig bestaan gaan vieren met wat speciale dingen. Er staat niet bij wat ze gaan doen. Of de officiële Nederlandse Sims 3 site ook meedoet is nog niet bekend.

  We houden jullie op de hoogte! 🙂

 18. Matthieu

  Ik speel het spel sinds… eh… juli 2010 ofzoo.
  Niet echt lang dus. Ik maak meestal geen grote families en bijna elke keer als ik ga spelen maak ik een nieuw gezin. Het lijkt me leuker om generaties lang met een gezin te spelen, maar daar heb ik gewoon het geduld niet voor 😛
  Moeten ze gaan werken, behoeften onderhouden, niks voor mij 😛

 19. suspicous:3

  Ik weet nog wel, een vriendin van mij had hem al, en toen wou iemand anders het ook, en toen gingen we met z’n allen allemaal van zulke filmpjes kijken. Ik had hem toen gekocht met de zomermarkt. (volgens mij was dat nog wel in juni XD) en toen deed het spel niet.. ben ik vergeten te kijken of mijn computer het wel aan kon, mijn computer had te weinig ram geheugen. toen heeft een vriend van ons, die alles met computers doet, een ander soort ding erin gezet waardoor het ramgeheugen hoger is, deed ie het niet, blijkt dat hij nog moest geïnstalleerd of zo iets op mijn computer, dus toen ging mijn computer weer weg.
  En ik kon eindelijk sims3 spelen, toen ik vakantie had XD Maar omdat ik in groep 8 zat, had ik eerder vakantie. Dus mijn broertje ging naar school, en ik startte sims op XD

 20. Tessa

  Ik speel de sims al vanaf de allereerste sim. Familie Groentje ^^

  Ik weet nog dat mijn vriendin heel jaloers op me was, want zij had de sims 3 nog niet binnen. En toen twee dagen later hadden we samen geschiedenis en de docent werd echt gek van ons want we zaten alleen maar over de sims te kletsen. En twee vrienden achter ons die zaten echt te lachen enzo want ze snapten totaal niet waar we het over hadden xD Ze keken ons echt met waterige ogen aan en een wenkbrauw opgetrokken van wtf 0.o hahaha

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt ook inloggen om een reactie te plaatsen.

Je kunt de volgende HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>