Sims Nieuws

Je kunt gewoon niet zonder!

Geplaatst onder De Sims 3 Beestenbende en Site Columns

SN Column: EA wat flik je ons nu weer?

Het begint er steeds meer op te lijken dat limited edition van De Sims 3 Beestenbende door EA bijna uitsluitend als digitale versie verkocht gaat worden. Per land zijn er misschien 1 of 2 winkels die ook de fysieke versie van limited edition gaan verkopen (cdrom in box), maar dat zullen er waarschijnlijk dus niet veel zijn.

In de limited edition zitten een aantal extra’s zoals een erg leuke dierenwinkel, zie ook dit bericht op onze site, en die wil elke echte fan van De Sims 3 natuurlijk wel hebben. Vooral als je bedenkt dat de prijs voor de fysieke limited edition versie hetzelfde zal zijn als voor de digitale limited edition.

Wat de Benelux betreft zijn de eerste signalen ook niet goed en we hebben erg veel vragen erover op onze site en ons forum gezien. We hebben vorige week email-contact hierover gehad met EA Benelux en die hebben ons beloofd binnenkort duidelijk te geven.

Al sinds de release van De Sims 3 in juni 2009 is huisdieren een van de meest gewilde features voor het spel. De reacties op de eerste geruchten dat het Sims team met deze uitbreiding bezig was waren erg enthousiast. En sinds de officiële aankondiging blijven erg veel fans enthousiast reageren en kunnen niet wachten tot het oktober is. Maar dat de limited edition vrijwel alleen als digitale versie te koop zal zijn is toch wel een domper op de feestvreugde.

De sales afdeling van EA Amerika, ik ga ervan uit dat die afdeling dit besloten heeft, is een beetje de weg kwijt denk ik. Ze zijn vergeten wie De Sims de meest verkochte gamesfranchise ter wereld hebben gemaakt: wij dus, de fans!

Veel fans houden niet van digitale versies en hebben al helemaal geen zin om de fysieke versie van de Sims 3 Beestenbende limited edition ergens in Engeland, Duitsland of Amerika te gaan bestellen. Uiteraard zullen de extra spullen straks ook wel ergens op het internet te vinden zijn maar aan illegale zooi hebben we geen bal.

Ik hoop echt dat EA, en dan met name de sales afdeling(en), nog eens goed nadenken hierover en de fysieke versie van Sims 3 Beestenbende limited edition makkelijk beschikbaar maken voor de Nederlandse en Belgische De Sims 3 fans.

Ik zal dit alles op 19 augustus op de Gamescom 2011 ook aan de Sims 3 producers & SimGuru’s communiceren. Maar ik denk niet dat zij deze – niet Sims Fans vriendelijke – beslissing genomen hebben, maar zij kunnen er hopelijk wel wat aan doen.

We houden jullie op de hoogte!

Hiki – webmaster Sims Nieuws en boos!

[update] Inmiddels heeft EA Benelux ons het volgende laten weten:

Om alle geruchten de wereld uit te helpen wil ik hierbij graag bevestigen dat de Limited Edition van De Sims 3 Beestenbende in Nederland beschikbaar zal komen bij (naar alle waarschijnlijkheid) alle bekende winkelketens.

De winkels zullen dit binnenkort ook op hun websites plaatsen, dit is iets waar nu aan gewerkt wordt, vandaar ook deze vertraging in communicatie. In België zal de Limited Edition niet verkrijgbaar zijn. De Limited Edition is ook via Origin verkrijgbaar voor beide landen.

Anita – Community Manager EA Benelux

42 gedachtes over “SN Column: EA wat flik je ons nu weer?”

 1. cee

  me pissed off too. als ze t nou es zo aanpakken; ze verkopen de normale versie MET 1000 simpoints die je vervolgens aan die extra’s kan besteden. dan heb je toch die extra’s. (tis maar een idee hoor)
  maar idd, ze laten ons vet in de steek zo, hoor :-S

 2. DENNUSZ

  mee eens met Hiki! dan sch**t me die Limited Edition niks meer en koop ik gewoon de normale, en dan vind ik als ze die als registratie bonus moeten doen, want Limited Edition en de gewone zijn zowiezo al zelfde prijs? :S

    1. Jordy

     Ik zeg ook niet dat een mening niet gegeven mag worden. Dat mag altijd (dat deed ik net namelijk ook). Maar wat ik bedoelde is dat er zo misschien “onrust” gemaakt word onder NL Sims fans, terwijl de LE misschien wel gewoon in de winkels komt :). Maar ja of dat is is natuurlijk nog ff afwachten.

    2. mar456

     Hiki, Daarom heet het een limited edition. Want hij is beperkt. Maar ik zie ea ook nog wel de dierenwinkel gwn in de store gaan verkopen om nog meer geld te innen..

 3. desims2

  Koop gewoon de gewone editie ! :p
  Nee, ja ik vind ook dat de Limited Edition gewoon in de schappen moet komen te liggen. waarom hebben ze dit niet gewoon bij de gewone editie gedaan ?!

 4. Bhakti

  Volgens mij wordt de Sims nu alleen nog gemaakt door EA mensen die het spel zelf niets aan vinden, maar de opdracht hebben hoe het te verkopen met zoveel mogelijk winst en geld, en dat merk je. Helaas weten ze dat wij toch het geld zullen neerleggen voor de beperkte versie als dat het enige is wat niet digitaal op de markt komt.

 5. Matthieu

  Ik zit momenteel in een IkhaatEA fase;
  -Dit gekloot
  -De Store die véééééééél te duur is
  -De ep’s en sp’s die vééééééél te duur zijn
  -Nog steeds aan het feit dat ze de handleidingen wegdoen en de foldertjes laten zitten. Dat schiet toch ook niet op!
  Wat die EA niet allemaal verzint om geld te verdienen!

  1. michelle

   Ben het helemaal met je eens!
   Vindt dat van die boekjes ook zoo stom!! vondt het altijd leuk om die boekjes door te lezen als ik een nieuw spel had gekocht 😀 maar dat kan dus niet meer .. 🙁

 6. Steven

  Goed geschreven. Vertel EA maar eens flink de waarheid. Iedereen staat achter je!
  Groot gelijk dat je dit op de gamescom ook gaat vertellen. Erg veel respect als je dit ook werkelijk gaat zeggen.

 7. hiki

  @jordy Ik denk niet dat het veel nut heeft om te proberen iets te veranderen als we gaan wachten op een beslissing. Niet dat ik de illusie dat dit stukje van mij iets veranderd: de beslissing is denk ik allang genomen. En ik denk ook niet dat EA Benelux veel zelf kan beslissen. Wat ik al zei in de column: de sales afdeling van EA US zal de grote lijn al wel bepaald hebben wereldwijd.

  @mar456 inderdaad een limited betekend dat er maar een beperkt aantal gemaakt wordt: niet dat een beperkt aantal winkels het mogen verkopen. En dat een limited alleen te koop is tijdens de eerste maanden na de release.

  @Steven ik denk dat ik hun niks nieuws zal vertellen. Op Twitter is er al over geklaagd en het zou me niks verbazen als er op de officiële EA forums ook al over gepraat / geklaagd wordt. Ik heb het US forum nog niet gecheckt alleen, maar de SimGuru’s hebben deze signalen allang gehoord.

  @de rest: ik had deze column al een week geleden kunnen schrijven maar wilde even wachten, na het bericht van EA UK, op meer signalen dat het maar in een aantal winkels te koop zal zijn wereldwijd. Jimmy en ik hebben daarom juist besloten om een aantal dingen niet te melden om onrust te voorkomen, zoals dit lijstje van SimsVip. Maar op dit moment hebben we nog een beetje de hoop dat het nog veranderd kan gaan worden. Oktober is nog ver weg en hopelijk is EA niet té eigenwijs.

 8. Candycherry

  En wat verliezen zij hiermee..?
  Wie van de boze simmers boven mij, koopt uit protest het spel niet?

  Niemand..
  En ik zeg niet dat jullie dat zouden moeten doen, want ik koop het ook zeker.
  Maar ze kunnen doen wat ze willen.. We’re addicts anyway.
  En ze maken dus gewoon geld..

  1. hiki

   Ja: die cdroms zijn allemaal uit een bepaalde zone, geloof EU zone. Dus de NL versie staat er ook op, hij installeert dus in de taalversie waarin je basis Sims 3 is geïnstalleerd.

    1. hiki

     Ik ga hetzelfde doen als het niet komt in de Benelux. Helemaal geen zin maar ja: al helemaal geen zin om de extra’s illegaal te pakken dus dan maar zo.

     Hopelijk zijn de verzendkosten niet te hoog en vooral de verzendtijd niet te lang. 🙂

 9. Claudia

  Zit ik even op play.com te kijken, naar de limited edition van Sims 3 Pets, zie ik daaronder een vakje met aanbevolen producten.
  Raad eens wat daartussen staat? Een officiële EA handleiding voor Sims 3 Pets! Voor €13,49!!!!!!
  Ik lach me rot! Eerst de handleiding dumpen, dan de handleiding in kleur maken, en iets dikker. Hoppa, verkopen die hap! Voor €13,49!
  Denken ze nou serieus dat ze hier vrienden mee maken ofzo?

   1. Claudia

    Ik zag er niks bij staan dat het een Prima Games guide was, het was gewoon van EA.
    Toen ik verder ging kijken zag ik wel dat hij 304 bladzijdes heeft, dus dan is de prijs wel weer iets logischer haha

 10. Hikari-desu

  Ik vind dit belachelijk. Ik was allang van plan om de game zelf in de winkel te kopen en die dierenwinkel of wat het ook mag zijn gewoon (illegaal) van internet te vissen, en ik weet dat ik niet de enige zal zijn die dit zal doen. In al dat pre-order gedoe heb ik gewoon geen zin. Sterker nog, ik denk dat de hele LE gewoon illegaal op internet te vinden is, dus dan zal Beestenbende ook niet gekocht worden. EA, jullie krijgen niet alleen boze simsfans op jullie dak, maar vergeet niet dat jullie zo ook nog de hele illegale mikmak aanmoedigen.

 11. hiki

  [update] Inmiddels heeft EA Benelux ons het volgende laten weten:

  Om alle geruchten de wereld uit te helpen wil ik hierbij graag bevestigen dat de Limited Edition van De Sims 3 Beestenbende in Nederland beschikbaar zal komen bij (naar alle waarschijnlijkheid) alle bekende winkelketens.

  De winkels zullen dit binnenkort ook op hun websites plaatsen, dit is iets waar nu aan gewerkt wordt, vandaar ook deze vertraging in communicatie. In België zal de Limited Edition niet verkrijgbaar zijn. De Limited Edition is ook via Origin verkrijgbaar voor beide landen.

  De Limited Edition voor de PC bevat een exclusieve dierenwinkel die niet in de normale versie zit. De Limited Edition voor de console bevat 10 exclusieve rassen.

  Anita – Community Manager EA Benelux

 12. mavalan

  ik heb net een account hier aan gemaakt zo dat ik deze info met jullie kan delen, zelf koop ik mijn games op dvd en bestel ze bij bol.com
  volgens de beschrijving op hun website zitten alle leuke extra`s erbij lees dieren winkel.
  misschien een tip pre order deze alvast
  op de website staat verder niet dat het om een speciale editie gaat
  vriendelijke groetjes mavalan

 13. love stoned

  ik ben nu zo BOOS he :@ !!!!!! ^*%$*#*#$&#*@
  waarom godverdomme een limited edition !? als het dezelfde prijs gaat kosten?? jemig zeg :S!
  Huisdieren is een uitbreiding waar sims fans al sinds de sims 3 uitkwam al wachten, en dan doen ze DIT !
  Strax is er weer een limited edition voor seizoenen dat het pas regent als je die koopt nou ja zeg
  Ik vind dit allemaal maar flauw :S

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt ook inloggen om een reactie te plaatsen.

Je kunt de volgende HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>