Meer details over De Sims 3 Showtime

Op het officiële Amerikaanse De Sims 3 forum heeft SimGuruSnelson wat meer details gegeven over De Sims 3 Showtime.

In het artikel wordt ook uitgelegd dat veel van het delen van ervaringen met vrienden ingame gebeurt of via je Mijn Pagina op de officiële De Sims 3 site. De Sims Studio belooft ook dat het online delen met de nieuwe social tools veilig zal zijn en dat je deze social tools altijd kunt uitzetten.

We proberen het artikel zo snel mogelijk te vertalen.

I’m SimGuruSnelson, aka Sarah Emily Nelson, one of the producers on The Sims 3 Showtime development team. We are very excited to reveal the newest expansion pack this week and have been reading all the activity on the forums. Thank you for all of your comments and questions!

We want to address a few of your questions today, and next week we will follow up with our first in-depth interview with Senior Designer, Aaron Conners. He will delve into more details about the features in The Sims 3 Showtime and answer even more of your questions.

The Sims 3 Showtime provides new careers for your Sims – Singer, Acrobat and Magician. There’s also a fun new skill object, the DJ Booth, which allows your Sims to moonlight as a DJ while your Sim is on their fantastic climb to stardom. You’ll be able to tell all-new stories in the new town of Starlight Shores where your Sims will be able to interact with new neighbors and discover a world full of new houses, objects, venues and custom stages. We are also introducing new social tools and a new achievement system, which you are free to opt in or out of at any time.

One of the new features we’re excited about in The Sims 3 Showtime is the capability of in-game messaging, so that you can communicate with your Simmer friends while you’re playing. If you prefer not to have this connected experience, then it’s easy enough to turn off this messaging.

We’re also adding a new achievement system where players can take on special challenges and as they accomplish each achievement, they will be awarded badges that will be shown off on their new player profile page.

Can you get your Sims to smooch 5 times by Valentine’s Day? Can you get your Sim to sell 50 albums, in the first week of Showtime? Players will have hundreds of achievements to accomplish from day one, but stay tuned as new achievements will be presented to The Sims 3 community even after Showtime is released.

SimPort is another major new connected feature introduced in Showtime. This allows players the ability to send their star Sim performers on tour to perform special shows in their friends’ towns. You can also invite your friends to send their Sims to perform for you. You can customize the stage in your venue with special themed backgrounds, props, lights and special effects before your friend’s Sim arrives to make sure their performance is a hit with the other Sims who live in your town.

During the performance you can cheer (or jeer) your friend’s Sim while they perform and even throw stuff on stage—from flowers to rotten lettuce! The last thing you throw will go home with them and end up in their inventory!

SimPort is a complimentary experience that in no way diminishes the stories you can tell about your Sims rise to fame, should you choose not to participate. There are special rewards, however, for those who send their Sims on tour through SimPort, such as unlocking new stage props, backgrounds and costumes to make even more unique stories possible for your Sims. It is Showtime after all!

All of the social tools and associated gameplay is optional. If you want to share your Sims with your friends, that’s great! But, you certainly don’t need to, if it’s just not your thing.

Also, these features are an enhancement and expansion upon many of the online features that you’re likely already using in your The Sims 3 game, such as The Store, Memories, and the Community MyPage. Great care was taken to make sure that the systems are completely secure and adhere to strict privacy and security guidelines. There is no risk that your game will be affected by untested user created content or compromised data that could contain bugs or viruses. Sims who visit your town via SimPort will default to the traits, clothes, and objects that you have locally in your game.

The Sims 3 Showtime is all about performance, with new careers and content that lead players into telling a variety of different stories about their Sims’ rise to fame. The game is loaded with new objects, music, original songs and CAS pieces that give you the options to play in a variety of different ways. You can share those experiences and stories with your friends by posting to their Player Wall, both in-game and on the web, and by sending your Sims to do special performances in their worlds. It’s all up to you!

We want to create new ways for you to play – and play together – but it’s up to you to decide what is the most fun. And remember, you can only share with your friends, and it will be up to you to choose them, and up to you how (or even if) you want to interact with them.

Stay tuned for the designer interview with Aaron Conners next week. Thanks again for keeping the forums active and keep your questions coming. As always, we appreciate your support!

Keep Simming!
SimGuru Snelson

14 reacties

 1. Erg leuk! Alleen kun je nu alleen decor krijgen door je Sims naar games van je vrienden te sturen en dat je dan een beloning krijgt??

 2. Vind het een opluchting dat de simport optioneel is en dat ze ook veel aandacht gegeven hebben aan het voorkomen van virussen ed maar of je dat helemaal kunt uitsluiten vraag ik me toch wel af.

  1. ik heb maar 1 vriendin die de sims speelt maar die heeft de sims 3 nog niet die gaat ze van mij gewoon lenen maar dat is ook niet veel en die gaat deze uitbreiding waarschijnlijk toch niet kopen tenzij ik haar over haal 😛

 3. VERTALING (spel en taalfouten daargelaten :P)

  Ik ben SimGuruSnelson, oftewel Sarah Emily Nelson, 1 van de producers van The Sims 3 Showtime ontwikkelings team. We zijn erg enthousiast om deze week de nieuwste uitbreiding te laten zien en we hebben alle activiteiten op forums gelezen. Dankjewel voor al jullie commentaren en vragen!

  We willen ons op enkele van jullie vragen richten vandaag, en volgende week volgen we met het eerste uitgebreide interview met de hoofdontwerper, Aaron Conners. Hij zal meer ingaan op de eigenschappen van de Sims 3 Showtime en beantwoord meer van jullie vragen.

  The Sims Showtime verstrekt nieuwe carrières voor je Sims – Zanger, Acrobaat en Illusionist. Er is ook een nieuw leuke vaardigheid object, de DJ Tafel, waarbij je sim een fantastische klim naar het sterrendom kan maken. Je kunt nu geheel nieuwe verhalen vertellen in de nieuwe buurt Starlight Shores, waar je sims nieuwe buren ontmoet en een wereld vol nieuwe huizen, objecten, uitgaansgelegenheden en zelfgemaakte podia kan ontdekken. We introduceren ook nieuwe sociale tools en een nieuw prestatie-systeem, welke je aan- en uit kan zetten wanneer je wilt.

  Een van de nieuwe onderdelen waar we enthousiast over zijn in de Sims 3 Showtime is de mogelijkheid om in-spel berichten te sturen, zodat je met je vrienden kunt converseren terwijl je speelt. Als dit liever niet wilt, is het mogelijk om deze mogelijkheid uit te zetten.

  We hebben ook een nieuw prestatie-systeem toegevoegd waar spelers speciale prestaties kunnen behalen. Als ze deze prestaties hebben behaald, krijgen zij een badge/insigne op hun spelers-profiel waar zij mee kunnen pronken.

  Kan je je sim zover krijgen dat hij/zij 5 keer gezoend heeft voor Valentijnsdag? Kan jij je sim zover krijgen dat hij/zij 50 albums heeft verkocht in de eerste week van Showtime? Spelers kunnen honderden prestaties behalen vanaf dag 1, maar blijf op de hoogte, want ook na de release van Showtime worden er steeds nieuwe prestaties toegevoegd.

  Simport is nog een nieuw onderdeel in Showtime. Hiermee heb je de mogelijkheid je ster-sim op een tour te sturen naar de buurten van je vrienden. Je kan ook je vrienden uitnodigen om hun sims naar jouw buurt te sturen om op te treden. Je kan het podium aanpassen met speciale thema achtergronden, steunen, lichten en speciale effecten voordat je vriend zijn/haar sim arriveert, om er zeker van te zijn dat het optreden een hit word voor de andere sims die in jouw buurt wonen.

  Tijdens het optreden kan je je vriend/vriendin zijn/haar sim toejuigen (of uitjouwen), en zelfs spullen op het podium gooien- van bloemen tot rotte sla! het laatste wat je op het podium gooit neemt de sim mee naar huis en beland in hun inventaris.

  Simport is een toevoegende belevenis die op geen enkele manier de verhalen tenietdoet die je kan vertellen over je sims’ weg naar roem en befaamdheid, mocht je ervoor kiezen er niet aan mee te doen. Er zijn echter wel speciale beloningen voor diegenen die hun sims op een tour sturen met de Simport, zoals het vrijspelen van nieuwe podium elementen, achtergronden en kostuums om nog meer unieke verhalen mogelijk te maken voor je sims. Het is uiteindelijk Showtime!

  Alle sociale mogelijkheden en de gameplay die erbij hoort zijn volledig optioneel. Als je je sims wilt delen met je vrienden, is dat geweldig! Maar het hoeft natuurlijk niet, als het niet iets voor jou is.

  Ook zijn deze nieuwe elementen een toevoeging op vele online mogelijkheden die je waarschijnlijk al gebruikt, zoals de Store, Herinneringen, en de Community MyPage. Er is veel moeite gedaan om ervoor te zorgen dat het systeem volledig veilig is en er zijn strikte privacy en beveiligings-maatregelen.
  Er is geen risico dat je spel beinvloed raakt door ongetest zelfgemaakt materiaal (custom content) of dat je spel kapot gaat aan gedeelde bugs en virussen. De Sims die je stad bezoeken krijgen hun originele eigenschappen, kleren en objecten terug die jij zelf in je spel hebt zitten.

  De Sims 3 Showtime gaat geheel over een optreden weggeven, met nieuwe carrieres en onderdelen die mogelijk maken om nieuwe verhalen te vertellen over jouw Sims, en hun weg naar roem. Het spel zit vol met nieuwe objecten, muziek, originele nummers en Creer Een Sim onderdelen die je de mogelijkheid geven op verschillende manieren te spelen. Je kan je belevenissen en verhalen delen met je vrienden door te posten op je Spelers-Wall, zowel in het spel als op internet, en je sims speciale optredens te laten verzorgen in de werelden van je vrienden. Het ligt helemaal aan jou!

  We wilden een nieuwe manier om te spelen creeren voor zowel alleen als samen. Maar het is voor jou om te beslissen wat je het leukste vind. En onthoud, je kan alleen delen met je vrienden, en het ligt aan jou om ze te kiezen, en hoe (en of) je uberhaubt met ze in contact wil komen.

  Blijf erbij voor het interview met de ontwerper Aaron Conners volgende week. Nogmaals bedankt voor het actief houden van de fora, en blijf vragen stellen. Zoals altijd waarderen wij jullie steun!

  Blijf Simmen!
  SimGuru Snelson

   1. ik heb geen vertaalprogramma gebruikt. Ik lees, spreek en versta engels prima. Dacht alleen zo aardig te zijn om het te vertalen voor anderen die dat niet kunnen 😉

 4. Ik lees,spreek en versta engels ook prima maar het is altijd erg aardig als iemand de moeite wil stoppen in een vertaling en dit was niet echt een klein artikel,dus dank je wel voor iedereen die hier veel plezier aan hebben.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *