Meer details over De Sims 3 Showtime (vertaald)

Gisteren hebben we in dit bericht op onze site al gemeld dat SimGuruSnelson op het officiële Amerikaanse De Sims 3 forum een post had gemaakt waarin zij wat meer details geeft over de nieuwe mogelijkheden in De sims 3 Showtime.

Britje heeft dat artikel vertaald en dat is wel erg handig voor iedereen die niet zo goed in Engels is. Britje ontzettend bedankt!

Ik ben SimGuruSnelson, oftewel Sarah Emily Nelson, 1 van de producers van De Sims 3 Showtime team. We zijn erg enthousiast om deze week de nieuwste uitbreiding te laten zien en we hebben alle reacties op forums gelezen. Dankjewel voor al jullie commentaren en vragen!

We willen ons op enkele van jullie vragen richten vandaag, en volgende week volgen we met het eerste uitgebreide interview met de hoofdontwerper, Aaron Conners. Hij zal meer ingaan op de eigenschappen van de Sims 3 Showtime en beantwoord meer van jullie vragen.

De Sims 3 Showtime verstrekt nieuwe carrières voor je Sims: Zanger, Acrobaat en Illusionist. Er is ook een nieuw leuke vaardigheid object, de DJ Tafel, waarbij je sim een fantastische klim naar het sterrendom kan maken. Je kunt nu geheel nieuwe verhalen vertellen in de nieuwe buurt Starlight Shores, waar je sims nieuwe buren ontmoet en een wereld vol nieuwe huizen, objecten, uitgaansgelegenheden en zelfgemaakte podia kan ontdekken. We introduceren ook nieuwe sociale tools en een nieuw prestatie-systeem, welke je aan- en uit kan zetten wanneer je wilt.

Een van de nieuwe onderdelen waar we enthousiast over zijn in De Sims 3 Showtime is de mogelijkheid om in-spel berichten te sturen, zodat je met je vrienden kunt converseren terwijl je speelt. Als dit liever niet wilt, is het mogelijk om deze mogelijkheid uit te zetten.

We hebben ook een nieuw prestatie-systeem toegevoegd waar spelers speciale prestaties kunnen behalen. Als ze deze prestaties hebben behaald, krijgen zij een badge/insigne op hun Mijn Pagina waar zij mee kunnen pronken.

Kan je je sim zover krijgen dat hij/zij 5 keer gezoend heeft voor Valentijnsdag? Kan jij je sim zover krijgen dat hij/zij 50 albums heeft verkocht in de eerste week van Showtime? Spelers kunnen honderden prestaties behalen vanaf dag 1, maar blijf op de hoogte, want ook na de release van De Sims 3 Showtime worden er steeds nieuwe prestaties toegevoegd.

Simport is nog een nieuw onderdeel in De Sims 3 Showtime. Hiermee heb je de mogelijkheid je ster-sim op een tour te sturen naar de buurten van je vrienden. Je kan ook je vrienden uitnodigen om hun sims naar jouw buurt te sturen om op te treden. Je kan het podium aanpassen met speciale thema achtergronden, steunen, lichten en speciale effecten voordat je vriend zijn/haar sim arriveert, om er zeker van te zijn dat het optreden een hit word voor de andere sims die in jouw buurt wonen.

Tijdens het optreden kan je je vriend/vriendin zijn/haar sim toejuigen (of uitjouwen), en zelfs spullen op het podium gooien; van bloemen tot rotte sla! het laatste wat je op het podium gooit neemt de sim mee naar huis en beland in hun inventaris.

Simport is een toevoegende belevenis die op geen enkele manier de verhalen tenietdoet die je kan vertellen over je sims’ weg naar roem en befaamdheid, mocht je ervoor kiezen er niet aan mee te doen. Er zijn echter wel speciale beloningen voor diegenen die hun sims op een tour sturen met de Simport, zoals het vrijspelen van nieuwe podium elementen, achtergronden en kostuums om nog meer unieke verhalen mogelijk te maken voor je sims. Het is uiteindelijk Showtime!

Alle sociale mogelijkheden en de gameplay die erbij hoort zijn volledig optioneel. Als je je sims wilt delen met je vrienden, is dat geweldig! Maar het hoeft natuurlijk niet, als het niet iets voor jou is.

Ook zijn deze nieuwe elementen een toevoeging op vele online mogelijkheden die je waarschijnlijk al gebruikt, zoals de Store, Herinneringen, en de Mijn Pagina. Er is veel moeite gedaan om ervoor te zorgen dat het systeem volledig veilig is en er zijn strikte privacy en beveiligings-maatregelen.
Er is geen risico dat je spel beinvloed raakt door ongetest zelfgemaakt materiaal (custom content) of dat je spel kapot gaat aan gedeelde bugs en virussen. De Sims die je stad bezoeken krijgen hun originele eigenschappen, kleren en objecten terug die jij zelf in je spel hebt zitten.

De Sims 3 Showtime gaat geheel over een optreden weggeven, met nieuwe carrieres en onderdelen die mogelijk maken om nieuwe verhalen te vertellen over jouw Sims, en hun weg naar roem. Het spel zit vol met nieuwe objecten, muziek, originele nummers en Creëer Een Sim onderdelen die je de mogelijkheid geven op verschillende manieren te spelen. Je kan je belevenissen en verhalen delen met je vrienden door te posten op je ‘Spelers-Wall’, zowel in het spel als op internet, en je sims speciale optredens te laten verzorgen in de werelden van je vrienden. Het ligt helemaal aan jou!

We wilden een nieuwe manier om te spelen creeren voor zowel alleen als samen. Maar het is voor jou om te beslissen wat je het leukste vind. En onthoud, je kan alleen delen met je vrienden, en het ligt aan jou om ze te kiezen, en hoe (en of) je uberhaubt met ze in contact wil komen.

Blijf erbij voor het interview met de ontwerper Aaron Conners volgende week. Nogmaals bedankt voor het actief houden van de fora, en blijf vragen stellen. Zoals altijd waarderen wij jullie steun!

Blijf Simmen!
SimGuru Snelson

19 reacties

 1. Het zal inderdaad een hele klus worden om dit zo leuk en vernieuwend te maken als bv Wereldavonturen en Na Middernacht, En al helemaal als Beestenbende.

  Het is in ieder geval een complete verrassing: iedereen had De Sims 3 Seizoenen verwacht 😛

 2. Ach ja ik heb er zin in. In denk dat ea weet dat iedereen seizoenen wil en daarom wachten ze daatmee tot december volgend jaar dan verkoopt het weer lekker goed

 3. Ondanks dat het heel raar en jammer is dat ze gewoon een Na Middernacht part II maken vind ik het een hele interessante uitbreiding en ik kijk er ook echt naar uit!

 4. ik denk dat dit toch heel anders word als de sims 3 na middernacht hoor. en ik denk dat ze seizoenen gewoon nog ff weglaten om het nóg spannender te maken. ik vind deze uitbreiding helemaal te gek! en ik heb er zin in!!!! kan niet wachten!!!!!!! 😀

 5. Het lijkt me wel een leuke uitbreiding al had ik gedacht dat je zulke dingen al in middernacht kon doen.
  Ik denk dat ze seizoenen volgend jaar net als met beestenbende aan de rand van de feestdagen uitbrengen. Het zou wel gaaf zijn als ze dan seizoenen zouden combineren met feestdagen. Dat je sims vanaf nu écht kerstmis en pasen kunnen vieren.

 6. ik kijk altijd eigenlijk wel uit naar alle uitbereidingen ik bedoel wie weet nu al precies wat hij/zij van deze uitbereiding kan verwachten hij lijkt me echt hartstikke leuk !

 7. Ik zou meer carrières willen. Zoals model dat je shows kunt lopen en op bladen en billboards komt. Of danseres, dat je verschillende stijlen kunt gaan doen en daar mee kan optreden.
  En dat je bij je filmster carrière ook nog in het theater musicals en toneelstukken kunt opvoeren. Het klinkt wel heel leuk, maar niet uit gebreid genoeg denk ik..

 8. ik heb hem gereseveert en via digitaal gedownlaod maar ik moet heb binne 30 dagen downloaden dus me vraag is waarneer komt die uit !!!???

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *