De Sims 3 Showtime: nieuwe informatie en screens

Laat het publiek versteld staan van jouw goochel- of zangkunsten in De Sims 3 Showtime

Groei uit tot de ster van de show in De Sims 3 Showtime. Voer kunstjes uit en zing uit volle borst tot iedereen je kent, in de nieuwe wereld die Starlight Shores heet. Hier kunnen je Sims laten zien hoeveel talent ze hebben. Ze kunnen van straatartiesten uitgroeien tot wereldberoemde supersterren.

Sims kunnen als goochelaar aan hun carrière beginnen door op straat trucjes te doen om zo wat fooien te verdienen. Ze kunnen nieuwe locaties bezoeken en kennis maken met de uitbaters om geboekt te worden voor steeds grotere optredens. Goochelaars hebben unieke sociale interacties tot hun beschikking, waarmee ze allerlei kleine trucjes uit kunnen halen. Zo kunnen ze bij Sims een muntje achter het oor tevoorschijn toveren en vlinders en duiven op magische wijze laten verschijnen. Terwijl goochelaars in niveau stijgen, krijgen ze nieuwe voorwerpen tot hun beschikking die op het podium gebruikt kunnen worden. Om de illusies nog leuker te maken, kunnen je Sims de doos der geheimen gebruiken om bijvoorbeeld de zware zwaarden-truc op te voeren. Tijdens deze truc worden er voorzichtig messen door de doos heen gestoken, zonder dat de Sim aan de binnenkant gewond raakt. Kijk uit voor de doos der gevaren! Als een Sim de illusies met deze doos niet tot een goed einde weet te brengen, kan dat weleens een fatale afloop hebben.

Zangers en zangeressen nemen binnen de game een unieke plaats in. Zij kunnen namelijk betaalde klussen accepteren en zangtelegrammen bezorgen, om zo ervaring op te doen. Zangtelegrammen vormen ook een sociaal onderdeel en de klussen die je zingende Sims aangeboden krijgen zullen afhangen van wat er allemaal in de stad gebeurt. Als een Sim uit de stad bijvoorbeeld net ontslagen is, kun je hem of haar weer opvrolijken met een zangtelegram. Jarige Sims kun je met een liedje in het zonnetje zetten. Net als bij de andere carrières kunnen zingende Sims hun talent ook gebruiken om in het openbaar voor fooien op te treden, bijvoorbeeld in het park of de plaatselijke horeca. Terwijl zingende Sims voortgang boeken zullen er decorstukken voor op het podium, kostuums en nieuwe nummers ontgrendeld worden. Hiermee zullen je Sims er fantastisch uitzien en kunnen ze allerlei verschillende nummers ten gehore brengen. Zangers en zangeressen willen de top bereiken en als superster een knalconcert geven op een grote showlocatie.

Er zijn met alle carrières, dus zowel die van acrobaat als die van goochelaar en zangers en zangeressen, speciale voorwerpen en kleding vrij te spelen. Al deze spullen houden direct verband met de betreffende carrières. Alle kleding kan aangepast worden in ‘Sim creëren’, zodat je de sfeer van de locatie en het podium goed tot uitdrukking kunt laten komen in het kostuum dat je Sim tijdens de show draagt. Bovendien kunnen Sims uit de verschillende carrières meedoen aan een SimFest. Dit is een enorme talentenjacht waarin acrobaten, goochelaars en zangers en zangeressen uit de stad het tegen elkaar op kunnen nemen. Voor Sims die wel van een uitdaging houden is er nu ook een nieuwe interactie beschikbaar, waarmee Sims elkaar in de game ook buiten de SimFests om uit kunnen dagen voor een duel.

Met dank aan EA Nederland

22 reacties

 1. nu zie je pas echt het verschil
  (want eerst leken ze nogal fel op elkaar)

  na middernacht < nachtleven, beroemdheden
  showtime < zingen, muziek, talent

 2. 2e screen: Hhahahahaha check die manne in de zaal met hun handen zo omhoog xd
  4e screen: wow die gast op de bank lijkt kapot veel op mijn sim ;p

  superr coool!

 3. Nou ik vind het nog steeds teveel van hetzelfde na de andere uitbreidingen: soort combi van nachtleven en ambities.. Ik vind het een flauwe uitbreiding! (denk trouwens dat niet veel mensen het hier mee eens zijn, aan de vorige reacties te zien) ;p

 4. @Iris.Ben het met je eens wat die uitbreiding betreft.Ik loop er ook nog niet helemaal warm voor maar we zullen nu wel steeds meer informatie krijgen en wie weet kan EA mij verrassen.

 5. JEEEJ talentenjacht!!
  kun je dat ook echt zien wat je sims precies aan het doen zijn of word deze gehouden in een rabbit hole :/
  ik hoop van niet.
  en als je wint wat krijg je dan???

 6. Ik loop er totaal niet warm voor. het ziet er allemaal te gewoontjes uit. de kapsels zijn weer teveel van t zelfde of lijken erg op de al bestaande kapsels, zal met de kleding ook wel zo zijn. t heet showtime, doe daar iets mee en gooi er es wat meer extremere dingen in (behalve alleen gaga/madonna achtig spul)denk niet dat ik deze aanschaf :-S

 7. Ik ben nog steeds niet enthousiast er over, het enige wat ik leuk vind is het zingen, meer niet eigenlijk.. ;$ En trouwens, mijn laptop overleefd het toch niet als ik dit uitbreidingspakket erop zet, hij lijkt me wel best groot.

 8. *quote* Als een Sim uit de stad bijvoorbeeld net ontslagen is, kun je hem of haar weer opvrolijken met een zangtelegram.*

  zucht… hoezo kinderachtig en onrealistisch? :/

  Voor mij is net als Fantastic alleen het zingen interessant, dat acrobaten gedoe en dj-ding boeit me eigenlijk voor geen meter. Heb tot nu toe alle Sims en expansions gekocht, maar bij deze zal het meer zijn om de set compleet te hebben waarschijnlijk. Teleurstellende EP als je het mij vraagt 🙁

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *