SN Column: De Sims 3 Store versus De Sims 3 Accessoires pakketten

Mijn naam is FranSor, ik speel De Sims 3 en ik heb een probleem: Ik heb een downloadfoob, het lukt mij gewoon niet om custom content van fansites te downloaden. In een grijs verleden heb ik weleens geprobeerd leuke spulletjes, hiermee bedoel ik custom content van fansites, te downloaden maar het lukte me nooit. Accessoires pakketten zijn uitkomsten voor downloadfooben, zoals ik. Maar deze vallen zwaar tegen. Ze zijn te duur, er zitten heel weinig spullen in en precies niet de spullen die je nodig hebt. Maar een accessoires pakket kopen is niet de enige manier waarop downloadfooben nieuwe spulletjes kunnen krijgen.

DeSims3.nl biedt ook een zogenaamde ‘store’ aan. Dit is een winkel met allemaal spullen die je kan kopen, en met 1 klik van je muis zitten ze in je spel. Ook hierop is wat aan te merken, de punten die je nodig hebt om de spulletjes te kunnen betalen zijn duur. Aangezien ik het laatste nog nooit heb geprobeerd, ben ik op onderzoek uitgeweest en hieronder kan je lezen welke van deze twee kwaden het beste is.

Bijna elke dag heeft desims3.nl een aanbieding, en soms zelfs elk uur!

De Sims 3 store
De store heeft heel veel verschillende spullen. Je kan de items los kopen, maar ook in verschillende sets. Deze spullen zijn redelijk duur als je ze gelijk wil kopen. Maar wie een beetje slim snuffelt, door te wachten op aanbiedingen en door goed te zoeken naar gratis spullen, kan veel spullen krijgen voor minder Simpoints. Maar doordat je moet snuffelen heb je niet de nieuwste spullen en moet je veel geduld hebben.

Bijna elke dag is er een dagelijkse aanbieding, ongeveer 1 keer in de twee weken is er een uitverkoop en zo heel af en toe is er een verkoop waarbij je 70% korting krijgt. Door deze uitverkopen af te wachten, krijg je de kans om sets voor een belachelijke lage prijs te kopen.

Zo had ik bijvoorbeeld de Kids! Compilatie set 2010 met meer dan 120 items voor 500 Simpoints! Maar je moet wel veel geduld hebben, goed snuffelen en genoegen nemen met spullen die niet gloednieuw zijn. Maar er zijn meerdere minpunten aan het kopen in de store. Zo zijn de Simpoints duur, je kan ze ook het beste kopen via Paypal, met je telefoon zijn ze namelijk echt heel duur en met een kaartje is het niet mogelijk om het overige geld te besteden waardoor je altijd onbruikbaar geld overhoud. Ook krijg je de spanning niet mee zoals bij een nieuw accessoires pakket. Er is geen release datum, er is niet één thema, er komt ook geen informatie vrij en je hebt geen hoesje!

Als je heel goed snuffelt en veel geduld hebt, kom je geweldige aanbiedingen tegen!

De Sims 3 Accessoires pakketten
Deze laatste vier dingen zijn er wel als je een accessoires pakket koopt. Je kan met zijn allen aftellen, je wordt steeds nieuwsgieriger door alle informatie, er is één duidelijk thema en je kan je collectie aanvullen. Toch zitten er negatieve punten aan het kopen van een accessoires pakket. Zo zitten er weinig spullen in het pakket en je gebruikt niet eens alle spullen. Vaak is maar de helft naar jouw smaak en wat je wil. Maar je krijgt er gratis spanning bij van het wachten en het uiteindelijk echt hebben van het hoesje.

Tip voor het snuffelen naar goede deals: Ga naar de in-game store en klik een categorie aan. Je kan bij de in-game store er namelijk voor kiezen om de pijzen van laag naar hoog weer te geven! Kassa!

And the winner is…
De discussie Store of Accessoires pakket is hetzelfde als het kip of het ei. Maar ik vind wel dat je goed na moet denken voor welke je gaat. Dankzij de store hoef je niet meer perse de accessoires pakketten te kopen. Zeker omdat er genoeg redenen zijn om ook eens de store uit te proberen. Zo kan je zelf kiezen wat je wil, geen onzin objecten meer, kies wat je wil en wat je nodig hebt.

Als je het slim doen en je wacht op dagelijkse aanbiedingen dan is de kans groot dat je veel meer spullen hebt voor hetzelfde geld! Daarbij ben je baas over je eigen portemonnee, heb je maar zeven euro? Ook goed, dat kan ook. Maar niet alles rozengeur en maneschijn. Het snuffelen naar koopjes kan veel tijd kosten, heb je niet de allernieuwste spullen en daarbij is je collectie niet meer compleet! Dus bepaal zelf wat je belangrijker vindt, je collectie of je portemonnee?

Fransor

23 reacties

 1. Ik vind het alleen zo jammer dat premium materiaal zo duur is… Bijvoorbeeld de babyschommel voor 500 simpoints 😮 ik vind 5 euro voor een babyschommel best veel XD

  1. Sommige spelers, ik ook, willen liever geen Custom Content in hun spel. Het is ook niet zo moeilijk maar je moet goed weten wat je ophaalt en van welke site.

 2. De enige downloads van the Store die ik echt leuk vind is het premiummateriaal: spullen met nieuwe funkties en mogelijkheden. Voor de rest zou ik eventuele toevoegingen van goede fansites downloaden.

 3. Mensen, er zijn altijd sites waar je accessoires pakketten goedkoper kan bestellen 😉 Ga gewoon eens naar vergelijken.nl ofzo en dat bespaart je bakken met geld (:

  Ik ben ook geen downloader, ben veel te lui, vind ze niet bij het spel passen en kan het gewoon niet. xD
  Store spullen zijn soms supermooi en dan wil ik het echt graag hebben, maar het startprogramma laat dat dan weer eens niet toe… en het is natuurlijk peperduur.

  1. Sommige custom content is best mooi hoor 🙂 je moet je alleen wat moeite doen om de echt mooie en goede spullen te vinden 😉 en het downloaden en installeren is echt super simpel als je het eenmaal door hebt 😉

 4. Er is ontzettend veel kwalitatief goede custom content te vinden, zonder bugs, fouten ed. En dat vind je door goed te kijken en te vergelijken. Het feit dat heel veel makers zomaar bereid zijn hun creaties gratis te delen met de community vind ik echt geweldig.
  Dat sommigen hier klagen over het niet kunnen installeren van custom content is voor mij compleet onbegrijpelijk, omdat er goede tutorials over zijn geschreven. Wat er dan precies misgaat….? Ik ben er jammer genoeg nog niet achter, ik had iedereen er graag mee kunnen helpen.
  Mijn persoonlijke mening is dat de accessoire pakketten en heel veel zaken bevatten die ik niet wil hebben (regelrechte rotzooi en vaak spuug en spuuglelijk) en maar een paar dingetjes die ik eventueel wel zou willen, maakt dat ik er niet voor kies. Het is per saldo dan te duur. En het systeem van de Store staat me ook niet aan. Zelfde euvel, te duur. We worden behoorlijk uitgemolken door EA. Ook heb ik niets met het aftellen naar een release datum, het hebben van een boekje oid.
  Het ‘niet passen’ van custom content bij EA content is een kwestie van smaak en zou geen principekwestie moeten zijn.

  1. Mijn probleem ligt nog steeds bij de packages… volgens mij kan mijn computer het gewoon niet ofzo, want ik heb, ook met jouw hulp, nog steeds niet kunnen downloaden 🙁

   *boehoe*

   1. Mij is nou nog nooit gelukt om Mods – Packages (resource) in de sims middeleeuwen te laten werken. Maar ik kan wel een beetje in het Program files cracken om Testingcheatsenabled true te laten werken, die staat dan automatische altijd aan 😛

 5. Ik heb met sommige cc vooral de packagebestanden problemen met installeren in het spel. Ik ga daarom vaan bij TSR, omdat die sims3packs hebben. En bij All-about-style kun je uit beiden kiezen.

  Als ik pakackagebestanden wil instaleren krijg ik steeds de melding dat de toegang geweigerd wordt bij programfiles.

  1. heb je uw spel en laucher uit staan? als die aan staan nl dan worden deze mappen door het spel geblokkeerd en kan je er niets in opslaan of verwijderen

   maar je bestanden moeten niet in programfiles, maar in mijn bestanden :)(C:\Documents and Settings\uw naam\Mijn documenten\Electronic Arts\De Sims 3\Mods\Packages)

 6. Ik kan eerlijk niet zo goed kiezen tussen store en accesoirepakketten, dus de accesoirepakketten koop ik gewoon en de store spullen download ik gratis van tumblr ^_^

 7. en trouwens, ik hou absoluut niet van CC, het lijkt gewoon alsof het er niet hoort en het is gewoon zo anders gedaan dan EA spullen…

 8. Ik vind het ook geweldig dat mensen gratis hun talenten delen door spullen gratis ter beschikking te stellen! Maar ik heb al zoveel problemen gehoord met downloaden en ik heb al zovaak moeite gehad met downloaden dat ik het niet meer probeer. Maar ik ben wel een fan van de store! Zeker wanneer er een blow-out sale is!

 9. Het is ook niet zo dat dit een anti Custom Content column is.

  Op ons forum vind je wekelijks de Custom Content Finds van Ansjii. En we hebben ook wat tut’s over installeren van CC op on forum. Dus als we tegen CC waren hadden we die niet gehad natuurlijk.

  Maar de kwaliteit van CC kan ook erg verschillend zijn: slecht gemaakt of het werkt niet of veroorzaakt problemen. Ook een reden waarom sommige fans geen CC willen hebben.

  Dat is ook de reden dat ansjii in haar wekelijkse finds ook sites linkt die te vertrouwen zijn.

 10. Ben fan van de store spullen(ookal zijn ze vaak wat prijzig)en heb ook alle accessoirespaketten.Als je goed rondsnuffelt kan je een stuk goedkoper spulletjes van de store aanschaffen.Maar meestal heb ik dat geduld niet.CC heb ik wel geprobeerd maar vaak lukte het niet met downloaden of mijn computer sloeg op hol.Dus daar ben ik uiteindelijk mee gestopt.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *