Sims Nieuws

Je kunt gewoon niet zonder!

Geplaatst onder De Sims 3 Showtime en Site Nieuws

De Sims 3 Showtime speelsessie: persoonlijk dagboek

Als we als Sims Nieuws door EA worden uitgenodigd om een preview te komen maken van een uitbreiding of accessoirespakket voor De Sims 3 dan proberen we, naast die preview of verslag, ook een persoonlijke noot toe te voegen. Dat doen we dan meestal in een persoonlijk dagboek van een van onze teamleden, we hebben er al een aantal online gezet de afgelopen jaren.

Zo ook voor de speelsessie van De Sims 3 Showtime op 1 maart 2012, de De Sims 3 Showtime preview (bij EA Benelux) van Fransor was er al. En daar komt nu een persoonlijk dagboek van Hikari-Desu bij. Zij is nog maar net teamlid bij ons en mocht al meteen naar het EA Benelux kantoor.

Op donderdag 1 maart 2012 was het zover: Op die dag gingen Fransor en ik De Sims 3 Showtime spelen in het hoofdkantoor van EA Nederland. Voor mij was het extra spannend, omdat ik – naast het feit dat ik het hoofdkantoor kon zien – Fransor voor het eerst ging ontmoeten. Bovendien was ik erg benieuwd naar het pakket. Bij de aankondiging was ik namelijk niet zo enthousiast, maar later hoorde ik dat het pakket toch wel erg leuk was. Daarom besloot ik de kans te grijpen om het met eigen ogen te kunnen bekijken.

Deze speelsessie zou 4 uur duren, van 12.00 uur tot 16.00 uur. Omdat er in Keulen onlangs een preview is geweest, is de focus gelegd op de carrière en hoe je als Sim hierin vordert. Wij hebben als carrière acrobaat gekozen.

Toen ik het kantoor binnenkwam, was ik gelijk onder de indruk. Ik had wel verwacht dat het er een beetje gaaf uit zou zien, maar je kon zien dat het personeel het er ook nog gezellig geprobeerd te maken. Ik werd naar de kantine geleid waar er nog andere mensen van andere fansites zaten te wachten. Daarna kwam Fransor ook binnen.

Vanwege technische problemen duurde het iets langer voordat we konden beginnen, maar wij konden ons in de tussentijd prima vermaken. We waren lekker aan het kletsen met elkaar, vergezeld van een drankje. Na een paar minuten werden we door Jordy naar de kamer geleid waar we aan de slag konden gaan. Daar nestelden we ons in heerlijke bureaustoelen. Elke fansite had zijn eigen PC, die netjes was aangegeven met een naamplaatje.

We zijn begonnen met het aanmaken van een Sim. Fransor heeft de game al gespeeld in Keulen, maar zelf was ik wel erg benieuwd naar de nieuwe outfits en voorwerpen. Tijdens het creëren van de Sim kwam ik allemaal mooie items tegen. Van het haar was er maar een beperkt aantal kapsels waar ik enthousiast over was, maar bij de kleding was er heel veel moois. Uiteindelijk is de Sim een diva-type geworden.

Vervolgens hebben we haar in een huisje gezet in het prachtige Starlight Shores, de wereld die je krijgt bij aanschaf van dit uitbreidingspakket. De stad deed mij een beetje aan de buitenwijken van Los Angeles denken, met de heuvels en grote huizen. Het zag er mooi en goed afgewerkt uit, maar ik vond het wel een beetje klein.

Hierna hebben wij alle voorwerpen uit de koopmodus gefotografeerd voor Sims Nieuws. Het was een heel werk, omdat er erg veel nieuwe voorwerpen in het pakket zitten. Wat ik vooral fijn vond om te zien was dat de voorwerpen variëren qua prijsklasse. Je hebt erg luxe voorwerpen, maar je hebt ook wat voorwerpen met een zachter prijsje. Ook waren er erg veel podiumdecoraties.

Toen werd het tijd om eens echt te beginnen met spelen. In het begin was het wat puzzelen met hoe je eigenlijk moest beginnen met je carrière, maar we hebben het gelukkig wel snel kunnen vinden. Hierna zijn we met onze Sim naar het park te gaan om daar op te treden om geld en werkervaring te verdienen. Al gauw waren we wat niveaus omhoog gegaan in de carrière en konden we auditie doen bij de baas van het park, zodat we een optreden konden geven op het podium dat daar stond. Toen het gelukt was, moesten we even een wachten tot het tijdstip van de show.

Voordat de show begon, had je diverse opties. Je kon het podium zelf inrichten, een opgeslagen inrichting openen of het podium gebruiken dat bij de locatie hoort. Wij hebben ervoor gekozen om het podium zelf in te richten. We hadden gekoze voor een duistere sfeer op het podium. Ik vond de kleuren wel mooi aansluiten bij het pak dat ze kreeg bij dit carrièreniveau.

Ook hebben we de Simport gebruikt. Zo hebben we o.a. een optreden van de Sim van Stefan (Simview) in ons eigen spel kunnen bewonderen. Ook hebben we onze Sim “weggestuurd”. Wat we wel jammer vonden was dat je jouw eigen Sim niet kon zien tijdens het optreden.

Tot slot maakten we ook even een korte “tour” gemaakt door Starlight Shores. Ik werd hier erg vrolijk van, omdat ik de openbare gebouwen erg mooi en verfrissend vond. Ze waren allemaal uniek van elkaar en ook aan die van de andere werelden van de Sims 3.

In een mum van tijd was de speelsessie van vier uur om. Fransor en ik hadden gelukkig alles kunnen zien wat wij wilden zien. Na het overzetten van het beeldmateriaal op de usb-stick van Fransor begon de nabespreking met een hapje en een drankje. Helaas heb ik hier vanwege verplichtingen niet aan deel kunnen nemen, maar ik hoorde wel dat het erg gezellig was.

Ik vond het erg leuk en gezellig om de anderen te ontmoeten maar ook om samen met Fransor de Sims 3 Showtime te kunnen spelen. Ik heb na het spelen van de game mijn mening flink bijgesteld: Ik vind het namelijk een erg gave uitbreiding nu ik alles heb gezien.

Ik wil graag Fransor, EA Benelux, Jordy en hiki bedanken dat ik dit mee heb mogen en kunnen maken. Ik heb er erg van genoten. Ook wil ik jullie, Simsfans, bedanken voor het lezen!

Hikari-Desu

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt ook inloggen om een reactie te plaatsen.

Je kunt de volgende HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>