Simlicious column | EA: Geld, Geld, Geld en nog meer Geld

Onze collega’s van Simlicious hebben een interessante én kritische column online gezet over EA en wat er volgens Simlicious allemaal speelt rondom De Sims 3, andere De Sims games en bijvoorbeeld ook De Sims 3 Store en de 7e uitbreiding voor De Sims 3.

De column verwoord in ieder geval veel zaken die wij, ook hier op Sims Nieuws, regelmatig horen in reacties van onze bezoekers en forumleden. Het lezen dus meer dan waard!

Conclusie

Uit al dit kunnen we wel zo’n beetje concluderen dat EA gewoon uit is op geld de laatste tijd en niet zo veel geeft om kwaliteit. Dat je geld wilt kan ik best begrijpen, ik wil ook wel geld. En ik snap best dat het maken en programmeren van een spel veel tijd en geld kost. Maar dan moet je wel kwaliteit leveren en goed luisteren als er problemen zijn en niet meteen aankomen zetten met, je moet je drivers updaten en dan ophangen. Dat zijn we beu EA. We willen niet een crap game hebben, we willen gewoon de goede games zoals de Sims 1 en 2 terug en EA, onthoud je doelgroep. Je doelgroep is ongeveer 7 tot 18 jaar, die hebben veel geld maar jullie maken er gewoon misbruikt van met jullie “gratis” spellen en jullie vreselijke uitbreidingen. Ik heb altijd van de Sims gehouden. Maar als het zo blijft doorgaan dan hoeft het voor mij niet meer, dan stop ik er mee. Dan hebben jullie weer wat minder geld. Sims heeft me veel gegeven en heeft er voor gezorgd dat ik hier nog zit, maar de laatste tijd gaat het gewoon de verkeerde kant op.

Waarschijnlijk doet deze column jullie weinig en zal het EA ook niet schelen wat ik hier schrijf. Maar voor mij moest het eruit en andere mogen weten wat ik er van vind. Want ik ben het beu en ik vind de Sims 3 Boycot die nu bezig is een erg goed idee, niet vanwege bugfixes maar EA moet eens inzien wat ze doen want volgens mij zitten ze daar alleen maar aan hun geld te snuiven.

| Simlicious: EA: Geld, Geld, Geld en nog meer Geld |

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Overige

50 reacties

  1. Rens van Simlicious heeft inderdaad een paar goede punten te pakken, ook dat deel over de Nederlandse community en dat EA Benelux erg afhankelijk is van het US team wat online zetten van dingen betreft op de officiële De Sims 3 site.

    Zo te zien is deze column ook geschreven voor het gerucht over het nieuwe accessoires pakket: De Sims 3: Katy Perry Sweet Treats. Want daar zijn ook heel wat vraagtekens bij te zetten.

    Verder vind ik het jammer dat zowel Spore als De Sims Middeleeuwen nu echt dooie games zijn: we hoorde regelmatig vanuit De Sims Studio (en dan vooral over De Sims Middeleeuwen): ‘dit wordt nog groter dan De Sims’. Toen namen we dat al met een korreltje zout gelukkig.

  2. ik ben het er mee eens en cindy ja als sims verslaafde dan kun je er niet meer genoeg van krijgen maar wel met het stoppen van geld geven aan EA

  3. Ik koop ook alleen maar uitbreidingspakketen en assoarispakketen die me aanstaan anders koop ik ze gewoon niet en als dat doorgaat dat nieuwe uitbreidingspakket met sprookjes en magie koop ik hem NIET! en een asoourispakket van Katy Perry gaat gewoon veel tever maar wel een slimme marketing zet als ze het doen wand Katy Perry heeft ongelooflijk veel fans die dat allemaal gaan kopen. Sorry voor de spelfouten.

    1. het kan marketing zijn. Maar wat zou het verschil zijn als er stond : Sims 3 candy land stuff pack. En sims 3 katy perry sweet treats? De meubels blijven het zelfde als voorbeeld. Alleen de naam is anders. Je moet NOOIT op een naam oordelen. Iets wat hier vrij vaak wordt gedaan…

  4. Precies dezelfde vrees als ik heb voor de nieuwe SimCity. In één week tijd is zó veel aangekondigd, dat je je afvraagt wat ze de rest van het jaar willen gaan doen…

    1. Wel, dat is een vrij eenvoudig antwoord op die vraag Adoror. EA heeft op de site van Simcity “Developer Blogs”. Dit is een blog van de ontwikkelaars (Maxis) die daar regelmatig op bloggen over de ontwikkeling van SC en nieuwigheden etc.

  5. Compleet mee eens wat er beschreven word, afgelopen najaar 50 euro in me vingers gesneden voor need for speed the run was in 2 uur uitgespeeld! 50euro 2 uur gameplay >.<
    Maar dan nog niet over de patch barstens vol met bugs dat spel en komt er 4 maanden later pas een patch wat niet eens 1 bug fixt!
    Ik heb me les wel geleerd nieuwe need for speed download ik eerst wel voordat ik hem pas koop, maar dat geld ook voor de sims 4 als die komt die download ik eerst voordat ik daar ook maar een cent aan spendeert, maar zo zit het ook met de nieuwe simcity, eerst even downloaden en kijken hoe het in elkaar steekt voordat er weer 60 euro op tafel moet komen!

    Ben al zat verloren aan EA als ik de sims 3 voor hetzelfde geld dat ik ervoor betaald heb aan EA terug kon geven, zou ik het zonder twijfel doen!

  6. Inderdaad, ik heb sinds showtime uit is (nog geneens een week) al 2 herinstallaties moeten doen voor bugs. Dat is toch niet normaal :S al mijn tourstamps weg, en ik had er toch wat aardig wat verzameld. Ben er klaar mee, neem de cheats wel waarin ik helemaal niet meer hoef te simporten. En hun maar bij hoog en laag beweren dat je geen crap je spel binnenkreeg :/

  7. Ik heb sinds Beestenbende besloten geen nieuwe dingen meer aan te schaffen, voornamelijk uit angst dat er weer gekke dingen in het spel zullen ontstaan, dan maar zonder nieuwe uitbreidingen.

  8. Ik denk dat we d allemaal wel wisten.. Ik ben altijd al erg kritisch geweest naar EA toe. De uitbreidingen die De Sims 3 biedt zijn altijd maar halfjes in vergelijking we kenden in De Sims 2 en daarvoor. De ideeën zijn opzich leuk, alleen laat de uitwerking te wensen over. Waar De Sims 2 nog een redelijke verdieping bood in een uitbreiding, blijft het bij De Sims 3 maar steken en ben je na een paar dagen wel weer uitgespeeld. (Althans, die ervaring heb ik dan.)

    Ik was dan ook erg verbaasd dat EA nu weer komt met een uitbreiding met magie en al die (in mijn ogen) troep, want het meerendeel wil nu toch echt wel eens Seioenen zien. Dat EA hiermee aan de slag is dat lijkt me duidelijk (de effecten zijn immers al ingame te verkrijgen via een cheat) hetgeen dat me gewoon enorm frustreert is dat ze maar blijven opschuiven met het releasen van de (in mijn ogen) belangrijkste uitbreiding voor De Sims 3; Seizoenen.

    Ik heb alleen de store gebruikt in tijden dat we bij een uitbreiding nog simpoints KREGEN maar die tijd is ook allang weer voorbij, dat waren slechts methodes om mensen lekker te maken. Nee, De Sims 3 is wat mij betreft tot op heden een flop. Toch doet EA het erg slim; ze weten dat mensen (waaronder ik) zo verkocht zijn aan Sims, dat ze, wat ze ook maar releasen, toch wel kopen. Zo nu ook weer met die Katy Perry stuff pack onzin. Ik zit hier niet op te wachten, maarja, collectie moet compleet blijven, dus kopen we het maar weer.

    Tsja, Je kunt EA iig nageven dat ze het wel slim spelen. Want een krachtig product/concept in handen.. dat hebben ze zeker.

  9. Ik vind het jammer, jammer dat maxis niet meer meehelpt met de sims, sims was en blijft mijn favoriete game maar inderdaad, ik groei naar andere spellen toe.
    Ik vind dat EA hun standpunt moet opzoeken, het gaat niet om het geld, het gaat erom hoeveel je mensen blij maakt met zoiets als dit.
    We hebben tijden en tijden zitten wachten op dieren, wat pas als 5de uitbreiding kwam, er zijn nog zat verzoekjes zoals Studentenleven en Seizoenen.
    Sims, ik wil je terug zoals hoe je was.
    Ik speel sims 3, het is een fantastisch spel.
    Maar nog, vergeleken met de sims 2 is het mager.

    EA, luister eens naar al jullie fans!

    1. Idd! Ze zouden gewoon voor hun FANS, hun miljoenen FANS de games moeten maken, niet voor het geld. Ze verdienen écht wel genoeg, het zou fijn zijn als ze minder gierig gaan zijn met de sims 4.. ondertussen is het hele sims-gevoel al bijna verdwenen bij mij, het gaat bij die mensen alleen om geld.. en in sommige filmpjes

      Wij luisteren goed naar de community en kijken goed wat ze willen. Onze fans zijn de belangrijkste drijfveer om door te gaan.

      BITCH PLEASE!
      geldgeldgeldgeldgeld

  10. Weet je wat ik denk, dat een stel fans van sims dat (of gewoon een paar mensen) die goed zijn in games maken, en de concurrentie aangaan met sims 3 en EA. dat hebben ze nodig zodat de kwaliteit vanzelf wel beter word. 😀

  11. Net zoals bij supermarkten, als 1 supermarkt de prijs van een product heel erg gaat verlagen dan gaan klanten eerder daarheen waar het goedkoper is, of van betere kwaliteit.
    nu als je met sims 3 een soortgelijke sims 3 maakt met meer inhoud dan gaan mensen dat meer kopen zodat sims 3 van EA wel de kwaliteit (qua inhoud) omhoog moet krikken 😀

  12. hier trek ea zich niet van aan ik weet een ding zeker dat ea zo iets heeft van daar heb je weer iemand druk maakt om onse game maar hier doet ea niet op uit

  13. Het enige waar ik me wel in kan vinden is het gedeelte waar verteld wordt dat EA spellen afleverd met bugs er in en er geen goede oplossing geboden wordt.
    De dingen in de store zijn soms veel en veel te duur en helemaal als je net showtime hebt uitgegeven en dan kleding en kapsels aanbied voor een belachelijke hoge prijs. Maar ja als er mensen blijven kopen vindt EA dat natuurlijk schitterend en zet gewoon weer wat online voor een belachelijke prijs.

    Geef ze eens ongelijk ? Als jij iets wilt verkopen begin je ook zo hoog mogelijk , als er dan niemand hapt zul je ook je prijs moeten verlagen. Maar aangezien er wereldwijd goed gekocht wordt verlaagd EA heus niet zomaar de prijzen.

  14. Ik ben het volledig eens met Rens. Het lijkt alsof EA steeds erger de drang krijgt om stiekem wat extra eurootjes uit andermans portemonnee te pikken in ruil voor troepjes. De producten kan ik de laatste tijd ook niet echt “af” noemen, aangezien er altijd nog eens (of meerdere keren) gepatcht moet worden voordat een pakket eindelijk eens goed werkt.
    Verder vind ik het idee van Dyon erg slimm bedacht. Wat misschien een leuk initiatief zou kunnen zijn van de community is om een zelfgemaakt pakket te releasen. Zoiets heb ik laatst ook op het SN forum gezien, maar ik heb er later niks meer van gehoord. Als simsfans massaal kiezen voor het (gratis of low-budget) pakket is er misschien hoop dat EA toch eens gaat luisteren. 😉

  15. Ik vind wel dat jullie allemaal een beetje zeuren hoor! De sims 3 is toch gewoon een geweldig spel, en als je de uitbreiding niet leuk vind dat koop je ze toch gewoon niet? Over die bugs e.d. hebben ze wel gelijk, trouwens!

  16. Ik heb dus net de sims 3 showtime met Katy Perry gekocht en deze is wel leuk, maar ik hoef er niet NOG eentje. Een beetje te commercieel vind ik het worden, ookal was het al, maar je snapt me denk ik wel :). Geef ons nou naar seizoenen en studentenleven ofzo, DAAR doe je fans een plezier mee. xx

  17. Het zou me niks verbazen als er geen seizoenen komt en dat dan seizoenen standaard in het basisspel van de sims 4 zit. Want een basisspel kost duurder dan een uitbreiding, dus dan hebben ze weer meer geld

    sorry voor pp

  18. Ik heb nog nooit last gehad van spellen die het niet deden o.i.d. Bij mij doet alles het altijd prima! Maar oké, ze proberen wel alles uit te melken, maar mensen, laten we realistisch blijven, EA is een bedrijf dat geld wil verdienen. Dit is zo’n manier daarvoor… (:

  19. ik ben er voor 90% mee eens
    ik heb zelf namelijk helemaal geen last van bugs of wat dan ook en ik maakt gebruik van meer dan 1000 downloads en heb alles op z’n hoogst staan…

    maar dat EA tegenwoordig crap levert staat vast, Beestenbende is er een voorbeeld van allemaal wel leuk en aardig die dieren maar persoonlijk vind ik het een slechte uitbreiding net als Wereldavonturen je bent er super snel door heen of Ambities je bent bij de beroep bij lvl 10 en je bent klaar. en dan nog Na Middernacht, de wereld is onwijs groot laadt onwijs lang, wanneer je bevriend word met een beroemd iemand ben je zelf ook meteen beroemd of vampieren iedereen word vampier en dan die afschuwelijke breast slider de borsten worden lelijk groot gemaakt soms. Levensweg was wel leuk, maar het is net een accesoirespakket ’t is super klein weinig inhoud. en dan nog Showtime, voor mij tot nu toe de beste uitbreiding, maar dat alleen omdat ik er nog niet superveel mee gespeeld heb…
    wat mij betreft koop ik geen nieuwe uitbreidingen meer, tenzij Seizoenen komen die wil ik wel hebben maar verder is EA crappy bezig :3

    lange post :’3

    1. Ik denk dat het heel erg verschillend is wat een persoon een interessante uitbreiding vind. Jij vind bijvoorbeeld Showtime de beste uitbreiding, maar voor mij lijk het allemaal wel weer erg veel op Na Middernacht qua concept.
      Beestenbende vond ik zelf veel leuker terwijl jij dat blijkbaar minder interessant vind.

      Dat de kwaliteit van een spel achteruit gaat vind ik niet komen doordat je bijvoorbeeld met een beroep alleen tot level 10 kunt, dat was in de eerdere 2 versies van de Sims ook al zo.
      Het is veel vervelender dat er continu allerlei bugs in het spel zitten en er vervelende errors ontstaan tijdens het opslaan van je spel. Erg irritant als je toch elke keer weer met de portemonnee hebt moeten zwaaien voor een uitbreiding waar je naar uit keek.

      En dan nog even terug komend op de uitbreidingen, het zou wel aardig zijn als ze van EA een soort poll hielden over wat de fans graag als volgende uitbreiding zouden zien.
      Ze werken waarschijnlijk toch aan meerdere concepten tegelijkertijd.

      -En weer een lange post ^^-

      1. het is daarvoor veel te uitgebreid….Ze gaan allebei een totaal andere kant op. Tenslotte zoals iedereen dat wil zou Seizoenen een te kleine uitbreiding worden…Het moet echt diepgaander dan alleen seizoenen

      2. (hij kan niet meer onder jou nieuwe reactie vandaar hier)
        Sims 2 uitbreidingen zijn doorgaans kleiner dan die van de Sims 3…(ja tis echt zo). De sims 3 uitbreidingen zijn meestal groter en dieper. Alleen de stuff packs zijn hier en daar mager. Maar de expansion packs zijn dat zeker niet.

  20. Mee eens, al moet ik zeggen dat ik tot heden niet enorm veel bugs ben tegen gekomen als beschreven, maar inderdaad toch nog steeds heel veel bugs. Illegaal downloaden denk ik niet aan. Dat levert immers bugs bovenop bugs, helemaal onmogelijk dus. Ik gebruik bewust alleen officiële (store) content bij mijn sims 3 games en geen costum content meer, zodat ik geen extra conflicten naast mijn bugs krijg. Ik ben van mening dat EA slecht omgaat met ‘The Sims’, en dan klinkt het stom om te zeggen dat ik er nog steeds voor betaal.

    1. Eh.. Mijn vriend en ik hadden Lunar Lakes gekocht op de store en die heeft zijn virusscanner opgepikt. Zitten 24 virussen in. :/ En deze is gewoon van de store. Dus zo veilig is de store nou ook weer niet.

      1. Dat kan aan je type en instellingen van je virusscanner liggen, er zijn onderdelen in lunar lakes die oa een semi-permanente verbinding met internet maken en andere delen van de windows en de sims. Er zijn virusscanners die dit automatisch als een mogelijke bedreiging zien en als virus onderdeel bestempelen.

        Mijn advies: scan je pc zonder dat er iets anders draait, met avira (de gratis versie) die is test na test zeer goed bevonden. Heeft je pc ierts opgelopen dan haalt hij het weg, en hij doet niet overgevoelig met dingen zoals lunar lakes.

  21. Ik ben het niet eens met hun standpunt over simcity, maar met de rest wel. SimCity ontwikkelaars zijn tenminste echt bezig met hun game. Ook komt dit door dat er Maxis-veteranen meewerken die nog een ouderwetse opvatting hebben: het spel moet goed en af zijn. Iets wat mij ook lijkt op te vallen is dat de SimCity developers zich echt als vriend van hun spelers gedragen, terwijl de sims developers zich echt als zakenmannetjes gedragen. Die vriendelijke instelling hadden de sims Nl developers vroeger ook, echter kunnen ze die niet uitdragen door dat ze worden beperkt door EA US.

  22. mja dat die uitbreidingen geld kosten is 1 ding, maar dan moeten ze inderdaad wel goed gevuld zijn. En het gaat met Sims 3 echt berg-afwaards. Wereldavonturen had 3(!) nieuwe werelden,ook nieuwe interacties, nieuwe beestjes en stenen, monsters, gameplay etc etc..

    Na ambities werd het steeds minder, ze beginnen zichzelf ineens ook zwaar op de borst te kloppen op kleine dingetjes zoals nu met showtime een fotohokje of een mechanische stier. Nou phoe hee, er zou een hele reeks nieuwe objecten met interacties in moeten zitten mocht het echt 40 euro waard zijn. Als je die preview filmpjes meekijkt met Graham, herhalen ze alles 10 keer om het maar te laten lijken dat er veel in zit. Daar irriteer ik me echt mega erg aan. Als ze letterlijk alles zouden opsommen wat erin zit waren ze binnen 3 min klaar.

  23. meest schandalige van EA is nog dat je geld moet spenderen aan hun om nieuwe spulletjes te kopen voor je spel, alleen zo kan je je spel leuk houden..
    Ik heb niet eens een creditcard!!!!! en via mobiel lukt niet eens en die andere 2 opties slaan ook nergens op, oftewel ik kan nooit wat leuks kopen….
    Wat dat betreft zijn ze er idd slechter op geworden 😉

    1. je hoeft niet per sé een creditcard te hebben – je kan je bankrekening aan Paypal koppelen (zoek maar op op internet, ik heb het gedaan en het werkt perfect). en de laatste tijd kan je in de store geloof ik ook met Ideal betalen 😉

  24. mee eens.
    een week geleden heb ik showtime gekocht en het spel werkt niet. gewoon NIET. welk bedrijf brengt nou een spel uit dat gewoon níet werkt? maar goed, dat valt nog wel mee. Na Middernacht heeft bij mij 3 maanden geduurt voor het eindelijk opstartte.

    alsjeblieft EA, luister nou eens naar de mensen die jullie spellen kopen…

    1. Ik heb dat probleem ook gehad met de versie van Na Middernacht. Ik heb toen in geen tijden Sims gespeeld tot er eindelijk een patch kwam die ervoor zorgde dat ik weer kon spelen. Daar ging een hele lange tijd overheen voor het zover was.
      Over de inhoud van een spel valt natuurlijk te discussieren omdat smaken eenmaal verschillen maar je kunt er als fabrikant toch wel voor zorgen dat je een degelijk product levert?

  25. Helemaal mee eens , ook al val ik ver buiten de doelgroep.Zelfs voor mij is het een dure hobby aan het worden en ga ik kiezen wat ik wil kopen ipv van alles te kopen .

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *