SN Verslag: Amsterdam Fashion Week

Mode designers en De Sims 3 worden niet echt direct aan elkaar gelinkt. Er zijn wel eerder samenwerkingen geweest tussen De Sims 3 en Ikea of H&M en er is een collectie van het kledingmerk Diesel in een accessoires pakket gezet maar er is nog nooit een modeontwerper geweest die voor zowel als de catwalk en De Sims 3 een kledinglijn heeft ontworpen. Tot nu. FranSor is naar Amsterdam afgereisd op de 23ste van januari en heeft daar de collectie ‘Paradijs’ van Jacob Kok gezien op Amsterdam Fashion Week. Lees hier haar verslag.

Amsterdam Fashion Week


Jacob Kok, winnaar van Project Catwalk 2011, heeft met zijn collectie ‘Paradijs’ geprobeerd te zoeken naar de scheidingslijn tussen mensen hun echte leven en virtuele leven. Om deze reden heeft hij een collectie ontworpen en uitgewerkt die zowel als in het echt bestaat en in De Sims 3. Je vraag je misschien af waarom nou specifiek De Sims 3. Pien Ooms, Sr. Product Manager EA Nederland: “Sims spelers zijn zeer geïnteresseerd in mode items en accessoires voor in hun game.” We zijn natuurlijk altijd geïnteresseerd in mooie, interessante en het liefst gratis items, maar hoe zag het er nou uit?

Wanneer je denkt aan mode, denk je vaak aan veel te dure dingen die ontzettend mooi zijn en waar je hebberig van wordt. Tenminste, dit verwachtte ik van de modeshow op Amsterdam Fashion Week. Maar niets bleek minder waar. Er was geen catwalk, geen inspirerend verhaal van de ontwerper maar ook geen mooie kleren. Wel waren er slechte witte bankjes om op te zitten, een filmpje met daarop de catwalk en half aangeklede paspoppen in het midden van de zaal. Al met al niet echt wat ik had verwacht van een fashionshow.

Desalniettemin gaat het natuurlijk niet om mijn verwachtingen over een show maar over de kleding en wat dit voor je spel betekent! Helaas wordt mijn bericht niet veel vrolijker, de kleding is namelijk niet wat het over algemeen als ‘mooi’ wordt gezien. Het gaat hier namelijk om conceptuele mode, mode waarbij het meer gaat om een idee en onderzoek dan ook de draagbaarheid of de mooiheid. De collectie bestaat vooral uit goud, zwart en andere opvallende neon kleuren. Er zit geen mooie lijn in de kleding en er steekt bij allemaal wel iets uit, of dit nou een kraag is of een schuimrubberen vorm op een rok. Ik weet niet of ik het moet brengen als goed of slecht nieuws, maar meerdere De Sims 3 spelers hebben laten weten dat het bestand waarmee je de kleding kon downloaden het niet meer doet en zelfs een hack bevat, ik ga de link daarom niet delen.

Wil je zelf oordelen en de runway zien? Bekijk dan dit filmpje.

Ondanks dat ik niet helemaal ondersteboven was van het event wil ik wel EA en Jacob Kok bedanken voor de uitnodiging en de ervaring.

6 reacties

  1. Ik vind de stukken in het echt erg mooi (al zou ik er zelf niet mee lopen) maar de versies in de Sims vind ik echt verschrikkelijk en erg afgeraffeld. Zonde, want het had erg mooi kunnen zijn. Ik denk ook dat als je dekleuren aan zou passen dat je dan ook best iets draagbaars zou hebben, maar het is nu wel erg verpest vind ik om eerlijk te zijn.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *