SimCity nu verkrijgbaar in de winkel en op Origin

 photo image0011_zps32611a0d.jpg

SIMCITY NU VERKRIJGBAAR IN DE WINKEL EN OP ORIGIN

Spelers wereldwijd kunnen nu de ultieme stad bouwen!

SCHIPHOL-RIJK, Nederland 5 maart 2013 – De koning van de stadsbouwsimulaties die al 23 jaar gamers inspireert en vermaakt, is terug na een afwezigheid van maar liefst 10 jaar! Electronic Arts Inc. (NASDAQ: EA) kondigt vandaag aan dat SimCity™ vanaf nu verkrijgbaar is in de winkel of als download op Origin™. De geliefde stadsbouwsimulator werd in 2012 bekroond met 26 eerste prijzen op gameconventies en verscheen op meer dan 50 lijsten van meest gewilde games van het jaar 2013. De game is terug in handen van de oorspronkelijke bedenker Maxis™ en biedt de meest meeslepende, persoonlijke SimCity-ervaring ooit waarin je de stad van je dromen bouwt of juist platgooit.

SimCity inspireert al 23 jaar toekomstige burgemeesters en stedenbouwkundigen”, zegt Lucy Bradshaw, senior vicepresident en algemeen directeur van het Maxis™ Label van EA. “De nieuwe SimCity draait op de meest geavanceerde simulatie-engine ooit, die interactiever en uitgebreider is dan ooit tevoren. In deze SimCity kan een beslissing op lokaal niveau een kettingreactie veroorzaken die gevolgen heeft voor een hele regio vol met steden. We zijn uitgegaan van de visie die de eerste SimCity zo goed maakte en hebben een game ontwikkeld waar we altijd al van droomden.”

In deze nieuwe SimCity vind je ongekende simulatiediepgang dankzij de nieuwe GlassBox Engine waarin werkelijk alles wordt gesimuleerd: van alle Sims in je stad tot iedere kilowatt stroom in een regio. Dit is ook de meest uitgebreide stadsmanagementgame tot nu toe, met gameplay in meerdere steden en regio’s wat zorgt voor een groter speelveld. Je bent niet meer beperkt tot een enkele stad, want je kunt maar liefst 16 steden tegelijk bouwen die je precies zo kunt specialiseren als je zelf wilt. Steden kunnen diensten delen, elkaar voorzien van grondstoffen en elkaar helpen of juist hinderen. Iedere beslissing die je neemt in een stad heeft gevolgen voor de rest van de regio. Jij bepaalt hoe je het spel wilt spelen.

SimCity bevat voor het eerst een multiplayeroptie, wat de game een nieuwe dimensie geeft. Beslissingen hebben nu invloed op de stad en de regio, waardoor er nieuwe manieren ontstaan om samen te werken of elkaar tegen te werken en om prestaties te winnen. Daarnaast bevat SimCity nu ook een live-dienst die real-time informatiestromen simuleert en je telkens nieuwe uitdagingen en prestaties biedt. Je kunt je voortgang bijhouden of vergelijken met je vrienden en de rest van de wereld, het tegen elkaar opnemen voor de titel van meest vervuilde of rijkste stad en nog veel meer. Of je nu in je eentje speelt, met vrienden of tegen de rest van de wereld, in SimCity kun je de stad van je dromen bouwen en krijg je antwoord op de vraag: wat voor burgemeester word jij?

 

SimCity heeft de volgende leeftijdsclassificatie ontvangen: PEGI 7+. Blijf op de hoogte van het laatste SimCity-nieuws via www.SimCity.comSimCity voor de Mac is vanaf het voorjaar verkrijgbaar. Als je de SimCity Limited Edition koopt op Origin.com ontvang je de Helden en schurken-set en het exclusieve Origin-extra Diamantjes-park. Persinformatie voor SimCity is beschikbaar op www.info.ea.com

 

*De SimCity Limited Edition is verkrijgbaar op Origin tot 11 maart.

Over Maxis

Maxis werd opgericht in 1987 en is nu een label van Electronic Arts, met studio’s in Emeryville, Redwood Shores, en Salt Lake City. Het bedrijf heeft een aantal van de meest populaire spelreeksen ter wereld bedacht, zoals SimCity, Spore™ en The Sims, wat een van de bestverkochte reeksen in de gamegeschiedenis is. Maxis-games staan garant voor diepgaande simulatie met veel ruimte voor de creativiteit van de speler en unieke, genrebepalende gameplay.

Over Electronic Arts

Electronic Arts (NASDAQ: EA) is wereldleider op het gebied van digitale interactieve entertainment. Het bedrijf levert games, content en online diensten voor op internet aangesloten spelconsoles, persoonlijke computers, mobiele telefoons, tablets en sociale netwerken. EA heeft meer dan 275 miljoen geregistreerde spelers en is actief in 75 landen.

In het fiscale jaar 2012 heeft EA een GAAP-nettowinst van $4,1 miljard behaald. Vanuit het hoofdkwartier in Redwood, Californië is EA bekend geworden vanwege een brede portefeuille aan veelgeprezen kaskrakers van hoge kwaliteit, zoals The Sims™, Madden NFL, FIFA Soccer, Need for Speed™, Battlefield™ en Mass Effect™. Meer informatie over EA is beschikbaar op http://info.ea.com.

SimCity, Spore, The Sims en Need for Speed zijn handelsmerken van Electronic Arts Inc. Mass Effect is een handelsmerk van EA International (Studio en Publishing) Ltd. Battlefield is een handelsmerk van EA Digital Illusions CE AB. John Madden, NFL en FIFA zijn eigendom van de betreffende eigenaren en worden met toestemming gebruikt. Mac is een handelsmerk van Apple Inc., geregistreerd in de Verenigde Staten en andere landen. Alle overige handelsmerken zijn eigendom van de betreffende eigenaren.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als SimCity

12 reacties

  1. simcity is supergaaf na negatief gespeeld tehebben met de demo , vond ik deze toch super gaaf , alleen jammer dat er op de server wat problemen zijn met aanmelden voor veel mensen maar goed zijn gewoon opstartprobleempjes

  2. Wat een afknapper na 55 euro gewoon niet kunnen spelen omdat alle servers druk of overbelast zijn. Hier mogen ze echt wat aan gaan veranderen!

  3. Ik heb jullie mening nodig

    ik wil heel graag simcity 5 kopen maar is het geld wel waard omdat die best wel duur is want ik ga niet heel veel geld uitgeven als die niets eens leuk is ik wil graag jullie menig

    1. Ik zou sowieso even wachten tot de problemen met de servers zijn opgelost. (Ik dacht “het zalwel meevallen” en kocht het spel gewoon, maar je komt er inderdaad amper in.) Daarna kunnen mensen wat beter hun mening geven..

  4. Tis me gister in totaal gelukt een kwartiertje ofzo te spelen.. Toen werd ik er weer uitgegooid en kwam ik er niet meer in.

  5. Ik wou hem net gaan halen.. Maar bedacht me net op het laatste moment vanwege deproblemen met de server.. Dat word wachten!

  6. de serverproblemen gooide inderdaad roet in het eten de eerste 2 dagen, maar in het weekend was het vrij goed speelbaar, ik heb er zelf ruim 40 uur opzitten (hier is eventuele wachttijden enzo al vanaf getrokken)

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *