Gamescom 2013 – Create A Sim

De Sims 4

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik had het idee dat de De Sims studios het zich er makkelijk van af had gemaakt met deze nieuwe cartoony stijl. Na het zien van de gelekte screens had ik mijn mening al klaar; vlak, nep, makkelijk van af gebracht en vooral niet wat ik wilde zien.

De Sims 4

Maar tijdens de presentatie van SimGuruJill veranderde dit allemaal. Wel een disclaimer op alles dat je in deze post leest en ziet: Dit is pre-alpha materiaal, de studio is er nog hard aan aan het werken en zijn nog lang niet klaar, zelfs niet met Create a Sim. Ook zul je op de screens zien dat er wel heel weinig haarstijlen en kleren zijn, dit wordt nog aangevuld. Ze wilden echt alleen maar de kleren die er ‘af’ uitzagen laten zien. De informatie hieronder is een samenvatting van alles dat Jill heeft verteld en van het uurtje dat wij zelf hebben kunnen spelen met Create a Sim.

Wat allereerst opvalt is hoe licht CAS is, de achtergrond schijnt nog te veranderen maar op dit moment ziet het er licht en vrolijk uit en is de focus echt helemaal op de Sims want het lijkt net alsof er geen menu is! Links kan je nog wel het welbekende menu vinden met de leeftijden, 5 in totaal waarvan het nog onbekend welke het zijn, het geslacht, de karaktereigenschappen, de levenswensen en de stemmen. Een nieuwe geweldige optie is het aanpassen van het loopje van je Sim. Je kan kiezen voor een normaal loopje, maar voor wat extra karakter kun je ook kiezen uit vrolijk, tuttig en swag.

Maar het echte ‘paradepaardje’ van De Sims 4 Create a Sim is toch wel het manipulatie systeem. Je hebt geen sliders meer voor bepaalde lichaamsdelen, in plaats daarvan grijp je vast wat je aan wil passen en beweeg je je muis. De enige sliders die je hebt zijn de spier en vet slider. Het detail systeem is er nog wel, maar ook hier zijn er geen sliders meer. Er zit zoveel detail hierin dat je zelfs de borsten kunt laten hangen of de kont extra kan laten uitsteken. Maar zelfs de voeten en de irissen kunnen groter of kleiner worden gemaakt.

Over de items in Create a Sim kan ik nog niet veel zeggen. Zoals eerder vermeld is het allemaal pre-alpha materiaal, wat we hebben gezien is nog lang niet alles en er waren zelfs maar 4 items als topjes. Maar wel kan ik vertellen dat de spullen veel dynamischer zijn. Zo kan je een hoedje gewoon opzetten op elk kapsel, het haar past zich een beetje aan waardoor het er mooi uitziet. Dit geldt ook voor schoenen. Is een broek strak? Dan verdwijnt die in je schoenen. Toch wijdere pijpen vandaag? Dan valt het er mooi overheen.

Als laatste iets dat ik nog wilde vertellen maar was vergeten tot ik jullie comments zag, want wat zijn die drie knoppen onderin? Waarom staan daar een boos, blij en verdrietig gezichtje? Met deze knoppen kan je zien hoe je Sim eruitziet in één van deze emoties. Het is verder niet zo dat dit dit enige emoties zijn die er in de game zijn! Maar meer over emoties komt in het volgende stuk.

Al met al is Create a Sim wel even erg wennen maar binnen 5 minuten wil je niet anders en voelt de Create a Sim in De Sims 3 erg onhandig.

28 reacties

 1. Zijn de cartoonachtige graphics ook nog Alpha (een beetje zoals Simcity in Alpha, dat was ook erg lelijk maar bij release mooie graphics!)?

  Of hebben we dit level van graphics (skyboxes, game models etc)?

 2. Dat vraag ik me ook erg af. Ik heb er een idee voor (speculatie!). Traits die bepalen waar je blij, droevig of boos van wordt? Zoals in de gameplay trailer dan bv: die kerel werd depressief van een viool. 😛

 3. Volgens mij kun je met die gezichtjes kijken hoe je sim gelaatstrekken zijn als die blij, droevig of boos is. Zie maar naar het vierde plaatje, daar staat die aangevinkt.

 4. Ik mag toch hopen dat EA en Maxis zich er niet zo gemakkelijk vanaf brengen als dit. Hebben ze hier de afgelopen jaren zo naartoe gewerkt? Wat ontzettend lelijk zeg. (hoewel ik het idee van ’terug naar de originele The Sims die zo populair was’ wel leuk vind, maar dat is gewoon om de slechte graphics te verwaarlozen).

 5. EA en Maxis maken zich het er echt niet makkelijk vanaf. Cartoony betekent niet makkelijker en lelijker.

  Verder heb ik een update geplaatst in de tekst naar aanleiding van jullie vragen over de knoppen onderin! 🙂

 6. Bedankt!!! EA zei toch in de enquête dat er een Iphone APP om sims te maken ging komen en ze dan direct in het spel te sturen he? De menu’s die er nu zijn zijn gebruiksvriendelijk voor touch eigenlijk. 🙂

 7. Daar kan ik niks over zeggen want daar weet ik niets over. Daarbij gebruikt EA enquetes altijd om te zien wat wij ervan vinden maar dat betekent niet per definitie dat dat gaat gebeuren. 🙂 Maar Create a Sim ziet er simpel uit nu maar is eigenlijk best gecompliceerd. Ik zou er niet aan moeten denken om dit met mijn vinger op mijn telefoon te moeten doen!

 8. Ik ben wel blij dat het er zo simpel uitziet en ze zich meer focussen op de gameplay dan op de graphics. Mijn pc kan de sims 3 nu amper aan, dus ik hoop dat ’t makkelijker wordt om de sims 4 te spelen.

 9. 5 leeftijden? In de sims 3 hebben We er 6 peuter-kind-tiener-jongvolwassene-volwassene-oudere.Ik hoop dan dat peuter weg gaat omdat ik de andere leeftijden wel echt nodig vind, maar het lijkt me ookwel raar als een baby meteen een kind word. Maar ik denk dat jongvolwassene dan weg gaat, helaas.. misschien dat die dan weer terug komt een een uitbreidingspakket.

 10. Ansj/FranSor, ik zei blij in de chatbox van twitch nog één uur tot de sims 4 en ik werd verbannen voor 500 seconden @ EA twitch? Weten jullie hoe dat zit?? 0_0

 11. super mooi het is simpel en egt gefocust of de sim heel leuk en al die kleine details met de hoed of de broek! 😀
  ik ben helemaal enthousiast! 😛

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *