Gamescom 2013 – Animaties

SimsCampLogo_Mon5Aug-500x500

We zijn alweer toegekomen aan het laatste verslag van Gamescom 2013. Eindelijk is dan het embargo op de informatie over de animaties in De Sims 4 over. Ook hierbij moet ik weer waarschuwen dat de demo die ik heb gezien nog pre-alpha was en dat betekent dat er nog veel dingen aan kunnen veranderen. Verder mochten we geen foto’s maken en moeten we het dus doen met onze verbeelding en wat screens die al eerder zijn vrijgegeven.

Iets dat wij als spelers steeds meer willen is realisme, niet alleen in hoe dingen eruit zien maar vooral in hoe Sims doen. Dat Sims eindelijk stopten met zeuren omdat er een klein dingetje in de weg lag voelde als een verademing ondanks dat het zo’n klein dingetje is. Voor De Sims 4 is de studio dan wel helemaal opnieuw begonnen met animeren, ze hebben wel goed gekeken naar wat nu is en naar wat realistischer kan.

Sims4Screen2

Een groot ‘ ding’ in De Sims 4 is de manier waarop Sims sociaal zijn. Hoe ze zich gedragen en hoe ze op dingen reageren. Er werd verteld dat ze bij EA vaak op vrijdag een borrel doen, een uitgelezen kans dus om te onderzoeken hoe mensen op bepaalde dingen reageren! We kregen verschillende beelden te zien van wat er gebeurt als mensen in een groep praten en er komt iemand bij. Of als mensen met zijn tweeen aan het kletsen zijn en er is nog zoveel meer te zien. Deze ‘ onderzoeksresultaten’ zijn toegepast in het spel. Wanneer er een Sim bij een groepsgesprek wegloopt zullen de andere Sims de ‘cirkel’ wat kleiner maken, maar wanneer er iemand bijkomt zullen ze juist de groep wat groter maken zodat het weer ‘gelijk’ verdeeld is. Op dit moment kan een groep maximaal bestaan uit 5 Sims, of dit er meer gaan worden zijn de producers nog aan het bekijken. Ook is opvallend dat de Sims niet meer simpelweg tegenover elkaar zullen staan wanneer ze aan het kletsen zijn, mensen doen dat vaak ook niet altijd. Sims zullen sneller wat meer naast elkaar staan wanneer ze aan het kletsen zijn. Dynamisch is ook dat Sims overal kunnen socializen. Zelfs als ze op bed zitten zullen ze naar elkaar toe draaien, want dat zouden normale mensen ook doen! Alle sociale interacties kunnen zowel staand als zittend uitgevoerd worden.

sims4screenshot

Multitasking klinkt misschien heel suf en onnodig maar ga maar eens na hoe vaak je twee dingen tegelijk aan het doen bent. Eten met het gezin is niet alleen maar dat je aan het eten bent en soms helemaal hiermee stopt om te praten. Nee alles loopt vloeiend in elkaar over en je drinkt er zelfs bij! Dit zullen je Sims vanaf nu ook doen. Of wat dacht je van kletsen en drinken tegelijk? Het is natuurlijk niet mogelijk om alles tegelijk te doen maar waar het logisch is zullen Sims de mogelijkheid hebben om zich niet alleen te storten op één activiteit. Zelfs tijdens het rennen op een loopband zullen je Sims met een ander kunnen kletsen.

Sims4Screen1

Iets dat direct opvalt wanneer het niet vloeiend gebeurt, is het lopen en bewegen in kleine ruimtes. Vooral de beweegruimte van de Sims is kleiner geworden. Hiermee bedoel ik dat ze kleine stapjes opzij kunnen zetten. Het lopen voelt en ziet er soepeler uit. Een klein leuk detail is, is dat Sims daadwerkelijk een tuinpaadje zullen volgen wanneer die daar ligt! Maar ook kunnen Sims ergens strakker langs gaan. Geen gezeur meer dat iemand ergens niet langs kan!
Als laatste moet ik nog even kwijt dat de gezichten bijna nooit enkel op neutraal zullen staan. De gezichtsuitdrukkingen passen of bij de emotie of bij de interactie die je Sim op dat moment aan het doen is. Zelfs de monden zijn goed geanimeerd met de stemmen waardoor het praten van je Sim echter lijkt.

Het kan zijn dat je denkt dat de tekst hierboven wat flauw en logisch is, maar wanneer je daadwerkelijk zult ervaren wat er allemaal nu mogelijk is, zal je ontzettend verast zijn. Want die cartoony gemaakte Sims komen verdacht realistisch over!

4 reacties

      1. Going4Quest zal het heus niet slecht bedoeld hebben..

        Ik krijg steeds meer zin in de sims 4, al twijfel ik nog steeds een beetje over het cartoon-achtige.. 🙂

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *