De Sims Community in rep en roer

Sims4gameplayvideo3

Gisteravond verscheen er een blog waarin bekend werd gemaakt dat er in De Sims 4 geen peuters en geen zwembaden zouden zitten. De hele community stond meteen op zijn kop, dit is ook niet te geloven natuurlijk. Eerst wordt de game uitgesteld en opeens geen schattige peuters meer en ook nog eens geen zwembaden!? Veel mensen zijn uitgevallen op het Amerikaanse forum van De Sims en ook tegen Guru’s op twitter. Ongepast natuurlijk! Op het moment gaat er een petitie in de rondte om De Sims 4 (Via het De Sims forum) uit te laten stellen om vervolgens alsnog zwembaden en peuters te krijgen. Aan de ene kant is dit te begrijpen maar aan de andere kant is het ook iets wat overdreven allemaal.

68 reacties

 1. Ik vind het ook overdreven inderdaad, en zo’n ramp vind ik het niet dat er geen peuters zijn. En om nu de release weer te gaan uitstellen vind ik van de gekke. Wees blij met wat er juist WEL in de Sims 4 komt.

  1. Dat vind ik dus ook! De guru’s hebben gezegd in die blogpost dat het niet verschoven gaat worden, dus ben bang dat sommige mensen hun zin niet krijgen! Misschien dat het later nog wordt toegevoegd, maar voor peuters ben ik bang dat dit geen easy toevoeging is.

 2. Ik vind het wel erg jammer hoor, omdat de peuters behoorlijk leuk zijn! Maar goed. Misschien komt het ooit in de toekomst? Achja! We gaan het zien. 🙂

 3. Ik vind het ook echt jammer dat ze dit er nu uit halen, maar ik verwacht toch ook nog wel dat zwembaden later ooit eens terug zullen komen in een patch/uitbreiding. Het is gewoon te onmisbaar om nooit meer terug te laten keren, en dat weten ze zelf ook. Zolang EA er nu maar voor kan zorgen dat de basis van het spel in ieder geval beter loopt en minder bugs heeft dan TS3. Dan komt de rest vanzelf wel ooit. (Hopelijk.) 🙂

 4. Peuters en zwembaden is iets dat nu eenmaal bij het basis spel hoort! En dan gaan ze het in een uitbreiding steken…je hoort het al…om NOG meer geld te verdienen!

 5. Ik zelf zie het probleem van geen peuters ook niet zo, natuurlijk is het jammer. Maar dat went wel. Het is in ieder geval niet zo dat peuters van essentieel belang zijn en ik vind het dan ook een beetje overdreven al die reacties van: ‘Nu ga ik het echt niet meer kopen, dit heeft alles verpest’ enz. Kom op zeg, alsof een spel enkel draait om wel of geen peuters.

  Sowieso ga ik het spel wel kopen en ik denk dat ik na een tijdje niet eens meer de overgang van baby naar kind zal merken. En zoals al werd gezegd, misschien zijn de mogelijkheden voor baby’s nu wel veel uitgebreider. Want wat weten we er uiteindelijk nou van? Het spel is nog niet eens uit. 🙂

 6. wat bezielt jullie dat jullie hier allemaal zo positief onder blijven? peuters horen bij de sims! net zoals zwembaden! ik heb die petitie trouwens getekend.

  1. Gitte, iedereen heeft zijn mening. En om nu ‘wat bezield jullie’ te gaan roepen is wel erg extreem en aanvallend. Iedereen mag vinden wat hij of zij vindt. Graag weer on topic 😉

  2. Gitte, deze keer ben ik het met jou eens hoor! Ik vind het belachelijk dat er geen zwembaden en peuters in het basispakket zitten..!!! Maar ik hoop dat de meesten hier gelijk zullen krijgen, dat de baby’s meer kunnen t.o.v. TS3 en dat er (miss in een patch) zwembaden bij komen. En zoals al eerder gezegd, ik had ook maar voor lief genomen dat er geen kleurwiel in TS4 zou zitten, maar nu komen er wel steeds meer (grote) teleurstellingen… 🙁

 7. Ik vond de peuters in de sims 3 erg irritant, maar dat ze de peuters uit de sims 4 halen begrijp ik niet erg jammer!voor de mensen die juist de peuters leuk vinden.

  Zwembad moet er gewoon standaard in zitten, want het hoort gewoon bij de bouwmodus om een huis te creëren.

 8. ik vind het gewoon jammer, steeds meer merk ik kleine minpuntjes op die mij doen twijfelen of deze game wel 60 euro waard is. Ik vond het al extreem jammer en een grote afknapper dat er geen create a style of herkleurbare kleding meer was, van die cartoonstijl had ik ook mijn twijfels maar ach dat went wel. En het idee van de neighbourhoods en maar 5 lots per neigbourhood met een laadtijd ertussen, vind ik ook niet geweldig, maar kom. Maar dan geen create a style of peuters of zwembaden.hopelijk in een patch ? 🙂

 9. Zelf vond ik de peuters ook wel irritant. Maar dat wat hierboven ook al een keer is gezegd: Misschien loopt inderdaad mooi op elkaar over en zijn er meer opties dan wat je eerder had.

  Het uitblijven van de zwembaden vind ik wel jammer maar misschien komt het met een update er wel weer in.(who knows?)

  En Gitte: Om nou meteen Wat bezield jullie te gaan schreeuwen slaat nergens op! Iedereen heeft een recht om zijn of haar mening te geven.

    1. Klopt, kelders kwam ook in de basisgame beschikbaar door middel van een update. Het zat er niet meteen in, maar je hebt Na Middernacht niet nodig om kelders te kunnen bouwen.

    2. ik had dat al zonder update hoor. in het begin dat ik desims3 speelde wist ik niet eens wat dat was (maar ik was 8 dus ja)

 10. Hoewel dit opzich voor mij geen redenen zijn om het spel niet te kopen, zijn er wel regelmatig weer nieuwe teleurstellingen. Ik begin echt te twijfelen of ik dit spel wel direct koop, of wacht tot het goedkoper gaat worden.

 11. Ik heb wel een petitie ondertekent. Het is misschien overdreven maar ik ben het ermee eens dat peuters er gewoon in horen te zitten. Al jaren lang accepteren wij van alles. En als De Sims 4 daadwerkelijk gaat uitstralen in bouwen alleen dan heb ik er sowieso al geen zin meer in. Ik heb daar gewoon niets mee. Voor een speler zoals ik was de peuterfase juist iets waar ik naar uit keek. Ik begrijp dat het misschien in een later stadium komt. Maar als ze wat meer tijd hadden genomen had dit allemaal niet eens gehoeven. Geduld is erg belangrijk in het leven met zoveel dingen. Haastige spoed is zelden goed, en zo zie je maar weer.

 12. Het is natuurlijk belachelijk dat er geen peuters in het basisspel zitten. Dit is iets wat al sinds de sims 2 onderdeel van het spel uitmaakt, waarschijnlijk is dit gewoon een manier waarop EA hoopt meer geld te verdienen, zoals altijd. Persoonlijk vind ik het helemaal niet overdreven dat mensen negatief reageren op deze informatie. Hopelijk ziet EA dankzij de reacties van de fans haar fouten in en worden peuters (en eventueel zwembaden) in een gratis patch toegevoegd.

 13. Ik twijfelde al of ik het zou gaan halen. Nu ik dit allemaal zo hoor, hou ik het lekker bij de sims 3. Dit gaat ze in ieder geval verkopen kosten.

 14. ik vind de peuters juist het leukste in de sims 3 maar ik denk dat de baby’s nu wat meer op peuters gaan lijken. ik vond altijd wel dat de baby- en peutertijd erg snel ging (tegen de tijd dat je peuter zindelijk is is hij al bijna een kind). Ik zie dus ook de voordelen wel ook al vind ik het wel jammer.
  De zwembaden hoop ik dat die uitgesteld zijn omdat er snel een uitbreidingspakket komt met seizoenen of een waterparkthema ofzo waardoor de zwembaden uitgebreider worden als eerst. als dit niet de reden is dan vind ik het heel raar dat er niet meteen zwembaden inzitten.

 15. Ik begin me nu toch af te vragen wat er dan nog wel in het basisspel zit. Geen peuters, zwembaden, create a style en geen echte open wereld. De demo’s van de bouwmodus laten alleen maar minder vrijheid zien dan in de sims 3. Alle muren moeten bijvoorbeeld dezelfde lengte hebben. Bij de sims 3 kan je dat veranderen. Het emotiesysteem, wat ze volledig overhypen, ziet er niet veel beter uit dan de sims 3. Ik ben bang dat we straks met zn allen 60 euro’s naar het veel te commerciële EA sturen voor een leeg spel, wat alleen maar gericht is op het maken van nog meer winst (minder opties -> minder productiekosten -> meer winst). Ik snap dat ze graag geld willen verdienen. Maar als het ten koste gaat van ons speelplezier doe ik daar toch liever niet aan mee. Het uitgangspunt van de sims moet speelplezier zijn, dan komt de winst vanzelf. Als EA dat vergeet hoef je niet te verwachten dat de sims 4 ook maar in de buurt komt van de sims 3

 16. Kelders kwamen sinds sims 3 wereldavonturen, in een update omdat je dan ondergrondse tombes kan bouwen. Ik vind het echt raar dat er geen Peuters bijzitten…ze hadden beloofd dat alle life stages erin zouden zitten. en nu puntje bij paaltje toch maar niet. net zoals bij geen kleding kunnen kopen, de wereld niet kunnen bewerken, geen appartementen. deze dingen waren op verschillende blogs en sites bevestigd. ik vind dit maar een Downgrade. Zwembaden daarintegen zal ik zelf niet zo missen, want zeg nou zelf…hoevaak ga je met je sim in het zwembad als het enigste wat ze kunnen doen is spetteren, spelen.

    1. Oke dan… Een van mijn eerste huizen was met een kelder en in het begin updatete ik mijn spel niet maar goed.

    2. Maar gitte dan heb jij je eerste sims en de laatste patch toen geinstalleerd en toen die patch jij installeerde was er al een kelder dus miss is dat voir jou het begin maar het aller aller beginst was hij er nog niet maar met die patch wel en die had je gelijk geibstalleerd bij je eerste sims 3 ervaring

    3. Ik snap er niks van naar het zal wel zoiets zijn want ik had sims3 gekregen met nieuwjaar 2009-2010

  1. Het is een basispel. Er is gezegd dat het fundament van het spel zo in elkaar zit dat er nog van alles aan kan toegevoegd en hoezeer ik ook van Sims 3 hou, het idee van een goed fundament dit keer (geen bugs…) trekt me wel;-) Verder is er ook gezegd dat geen enkel Sims-spel een kopie is van de voorganger(s). Als er dus elementen van de voorgangers niet in zitten hoeft dat geen downgrade te betekenen als het spel genoeg andere elementen bevat die leuk zijn om te doen.

 17. Ik kan wel zonder zwembaden, maar geen peuters dat vind ik wel echt raar. Echt hoe zijn ze op dat idee gekomen? Gewoon luiheid? Net als dat tieners, jongvolwassenen, volwassenen en ouderen allemaal dezelfde lengte hebben. Ze hadden gewoon geen zin om alle animaties overnieuw te maken voor verschillende lengtes. Dat ze te weinig tijd hebben gehad lijkt me sterk. Het spel is al langer dan 2 jaar in ontwikkeling.

  Ik denk niet dat de frustratie echt door de zwembaden en peuters komt, maar dat het meer een ophoping is van al de dingen die we niet terug zien in de sims 4. ( geen open wereld, laadschermen wtf) En door het feit dat we zo weinig informatie krijgen.

 18. En dat alles wat bevestigd was puntje bij paaltje toch maar niet in het spel komt. Wat gaan ze de volgende keer annuleren?, alle openbare kavels behalve parken?, ik zie het ze zo doen.

 19. Ik ga het allemaal even afwachten. Het zou inderdaad erg jammer zijn wat betreft de peuters, nu is de overgang baby naar kind ineens wel erg groot, maar ik kan pas beoordelen hoe erg ik het ga missen als de sims 4 er eenmaal is, ik verwacht wel dat zwembaden terug zullen komen, ze moeten nou eenmaal toch het een en ander bedenken om ons te blijven laten kopen. Voor mij is een Bugvrij spel belangrijker, zolang de basis goed is. Is de informatie al officieel bevestigd? Ze zullen vast hun redenen hebben, maar het zijn toch de spelers/klanten die het spel moeten spelen, dus het zou mij raar lijken als ze zulke essentiële dingen er uit laten.

 20. Ik had eigenlijk graag wel gezien dat de overgangen van baby (ploep) kind (ploep) jongvolwassene, dat dat alles eruit gaat en dat het gewoon zoals in het echt gelijkmatig omhoog gaat…

 21. De Sims is conceptueel geweldig, maar Electronic Arts is nu eenmaal de koning in het op de een of andere manier verpesten van hun franchises (SimCity anyone?). Het gemis van peuters kan me net zoveel schelen als de aanwezigheid ervan, maar zwembaden zijn wel essentieel; een villa zonder zwembad is als een bruiloft zonder ringen. Het aanvallen van EA en Maxis als bedrijf is volkomen terecht, want door het ontnemen van game mechanics om mensen er later alsnog voor te laten betalen, is een belediging tegen de consumenten van EA en de vrij grote fanbase van de franchise.

 22. Ik weet niet of het overdreven is, wat ik heb begrepen is dat het om meer gaat dan alleen peuters en zwembaden die niet meer aanwezig zullen zijn. Ik las op het forum.thesims3.com dat er meer dingen niet meer mogelijk zijn zoals:

  -No Create-A-Style
  -No Colour Wheel
  -No Swimming Pools
  -No Toddlers age stage
  -Loading Screens for Worlds
  -Loading Screens Districts
  -Loading Screens for individual Lots
  -Only 5 Hoods per World
  -Only 2 to 5 lots per Hoods
  -So only 10 to 25 lots per World
  -Only 1 World supplied in Base Game
  -Cannot edit the public areas (Parks, etc.)
  -Invisible rabbit-holes/vanishing Sims
  -Hair isn’t as realistic as TS3
  -Textures are blurry and lack bump mapping
  -Buildings can only have 3 floors (plus a foundation and a roof)
  -Clothing can not be bought by Sims, in game CAS or unlockables only
  -Trams are decor only (not interactive) [Cars may be too, the steam boats almost certainly are]
  -No WooHoo Skill
  -Lots of so called new features are already in The Sims 3
  Multi-tasking Sims (The Sims 3 can read and relax in bed, watch TV while chatting, chat in groups, etc)
  Emotional moods (currently in the form of Moodlets in The Sims 3)

  Dan kan ik wel begrijpen dat fans teleurgesteld zijn.

 23. Op pinguintech.nl las ik het volgende:

  ‘SimGuruSarah heeft bevestigd dat er geen carrière rabbit holes en scholen nodig zullen zijn in De Sims 4. Sims zullen (net zoals in De Sims 2) gewoon de kavel aflopen en verdwijnen naar hun werk of school.’

  ‘Adults and children will route off of the lot and disappear Sims 2 style to go to work and school.’

  Zelf heb ik de Sims 2 nooit gespeeld, maar Sims 1 wel. Daar was dit ook het geval.. Maar zullen er dan ook geen kavels zijn met bijv. een politiebureau, gemeentehuis e.d.??? Als dat zo is, dan gaat dat wel heel erg ver! En zouden EA en Maxis zich heel erg diep moeten schamen!

 24. Deze lijst met beperkingen heeft voor mij de knoop doorgehakt; ik zal de sims 4 niet gaan kopen en blijf lekker met 3 spelen. Daar kán je straks tenminste nog mee spelen.

 25. Afhaken en boycotten. Ik ga het zeker NIET kopen. Laten ze maar lekker op hun bek gaan daar bij EA

 26. De sims 4 zal een teleurstelling zijn. het open wereld gevoel verdwijnt door laadschermen, de peuters eruitlaten is zwak.

  Dit spel is een achteruitgang en geen vooruitgang.
  Tot nu toe voldoet de Sims 3 aan al mijn eisen, knoop doorgehakt, de sims 4 word hem niet.

  Jammer Maxis, weer een kans om te laten zien dat jullie leren van fouten (Sim City…), maar toch weer zeer ernstige blunders maken, ben zeer teleurgesteld in deze houding.

 27. Ik snap opzich wel dat er geen open wereld zal zijn, ik vind het wel erg jammer, maar het zal ook wel veel verschil maken in vastlopen en bugs, hoewel het weer een stap terug is en we weer moeten inleveren op kwaliteit van het spelen… Het voelt alsof we meer kwijt raken dan dat we erbij krijgen…

 28. Ik moet wel zeggen dat het een verademing zal zijn als Sims 4 het gewoon normaal doet. Ik heb honderden euro’s uitgegeven aan de Sims 3 en een dure game computer die de zwaarste spellen op hun mooist soepel kan draaien. Maar de Sims heeft altijd problemen, blijft om de paar seconden vastlopen. Zelfs alle instellingen op z’n laagst helpt niet en ik heb geen dowloads. Alles opnieuw installeren helpt even, maar dan begint het weer. Daar wordt ik wel moe van, want ondanks dat ik zo veel geld heb uitgegeven kan ik niet leuk spelen.

   1. Ben ik echt de enige waarbij de sims3, ook met een heleboel mods en downloads, maar af en toe hapert en zo goed als nooit crasht?

    1. dat is bij mij ook dat hij niet vaak crasht maar op vele pc’s is dat wel veel bugs enz. en dat hoort eigenlijk niet.. want die prijs verwacht je wel ff iets meer

    2. fioe, ben niet de enige, want het is nu niet dat ik een supercomputer heb xD

 29. Ik heb geen speciale spelcomputer en mijn spel loopt gewoon soepel altijd (behalve in Isla Paradiso en China, daar zitten echt ernstige routingproblemen). En crasht bijna nooit. Ik speel hoogste kwaliteit, heb alle uitbreidingspakketten en assessoirepakketten en ook nog een heleboel uit de store. Maar geen CC en geen mods.

  Bugs heb ik uiteraard wel af en toe, dat hoort bij Sims 3 als de sims zelf helaas….

  1. Dat is fijn 🙂 en ach, bugs horen er inderdaad een beetje bij. Maar op dit moment is het voor mij eigenlijk niet meer speelbaar en ik weet niet waarom 🙁 Aan m’n hardware kan het niet echt liggen en Sims 3 is het enige waar ik problemen mee heb.
   Dus wat dat betreft kijk ik wel uit naar Sims 4, ik ga er vanuit dat ik dat weer soepel kan spelen 😀

   1. Ik ben laatst maar weer sims 2 gaan spelen omdat sims 3 er meer dan een half uur over doet om op te starten! Das toch niet normaal meer! Als iemand een oplossing heeft hoor ik het graag! 🙁
    Ik hoop inderdaad ook dat ik met sims 4 weer een beetje normaal kan spelen. Maar ik twijfel nog, ik ben de + en – punten nog aan het afwegen, en die lijst wordt langer en langer xD

  2. *accessoirepakketten* trouwens, knol van een spelfout…
   Als ik het goed begrepen heb is het niet de open wereld die problemen veroorzaakt trouwens. In China bijvoorbeeld zijn het twee kavels (als je die aanpast de eerste keer dat je reist heb je geen problemen weet ik uit ervaring). In IP zijn het de woonboten las ik ergens maar dat heb ik nooit getest.

 30. Nou ik vind wel dat het een beetje open wereld mag, Want hoe de trailer overkomt op me is dat Buurten alleen open wereld is maar nu ik dit lees denk ik dat ik het spel niet ga kopen of uitstellen totdat ze de problemen hebben verholpen. Ik bedoel voor alles een laadscherm is zooooo irritant! Bij mij heeft de sims 3 heel af en toe een crash gehad. Miss kunnen ze me nog overtuigen door een gratis demo op de site te zetten waar je ook een klein beetje gameplay kan spelen.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *