De Sims 4 nieuws: What’s Out and What’s In

Willow Creek
Rachel Franklin heeft een nieuwe blog online gezet, hierin maakt zij bekent dat er een CAS demo komt en dat er een live bouwmodus demo komt. Nog 59 dagen tot het spel uitkomt, zijn jullie nog enthousiast ondanks alle min punten die De Sims 4 heeft gekregen?

Hello Simmers,

We’re less than 60 days out from the launch of The Sims™ 4, and I have so much I want to talk about. But let me start with a bit more about the decision we made not to include pools and toddlers in The Sims 4, as we’ve seen some of you have concerns about this.

The fact is, we owe you a clearer explanation for why pools and toddlers will not be in The Sims 4 at launch, so here goes. It begins with new technology and systems that we built for this new base game for The Sims – a new AI system, new animation system, new audio positioning tools, new locomotion logic, new routing intelligence and much more are all entirely new in this game. The vision for The Sims 4 is a new experience that brings your Sims to life in deeper and uniquely personal ways – through emotions, personality traits, behaviors and interactions. To do that, our technology base needed a major upgrade.

So the bottom line is that when we sat down and looked at everything we wanted to do for this game, all the new tech we wanted to build into it, the fact was that there would be trade-offs, and these would disappoint some of our fans. Hard pill to swallow, believe me, but delivering on the vision set out for The Sims 4 required focus. Focus on revolutionizing the Sims themselves. So, rather than include toddlers, we chose to go deeper on the features that make Sims come alive: meaningful and often amusing emotions; more believable motion and interactions; more tools in Create A Sim, and more realistic (and sometimes weird!) Sim behavior. Instead of pools, we chose to develop key new features in Build Mode: direct manipulation, building a house room-by-room and being able to exchange your custom rooms easily, to make the immediate environment even more relatable and interactive for your Sim.
Klik hier om het hele artikel te lezen

17 reacties

 1. ga beide demo’s zeker downloaden. btw de laadschermen en de andere minpunten vind ik niet er, want mijn laptop lagt heel erg bij De Sims 3, vind het dus helemaal geen minpunten.

 2. Na deze uitleg kan ik wel begrijpen dat ze ervoor kiezen om geen peuters in het spel te doen vanwege de nieuwe technologie. Alleen de uitleg voor de zwembaden vind ik erg magertjes, want er is wel een nieuwe fountain tool in de sims 4. Maar misschien denk ik er ook te makkelijk over, omdat ik een fountain tool en een tool voor zwembaden op elkaar vind lijken 😉
  Toch zal het wennen zijn dat ik geen zwembad meer kan maken bij een duur huis, dat hoort gewoon bij elkaar vind ik.

 3. “What’s Out and What’s in”. Bij zo’n titel verwacht ik toch een grotere verklaring van de tientallen features die er niet in zitten (geen kelders, geen gebouwen waar Sims werken, geen gedraaide trappen, waarom tieners even groot zijn als volwassenen etc).

  Kijk ik snap dat al die honderden animaties een hels karwei is, maar dat zijn toch dingen die door een bepaald team worden gemaakt? 1 team voor de animaties, 1 team voor bouwmodus, 1 team voor CAS, etc.

  1. Nou ik denk niet dat er per onderdeel 1 team achter zit
   Dat zou veelste duur zijn. Maar ze moesten hun hele systeem ofzoo erop aanpassen omdat dit spel technologisch moeilijker word.

  2. Kelders kregen we bij Sims 3 pas na Wereldavonturen (via een gratis patch). En gedraaide trappen kwamen er pas na Levensweg in.

 4. Nou, ik sta wel te trappelen hoor. Ga speciaal een nieuwe PC bouwen hiervoor. M’n oude trekt het denk ik echt niet meer.
  Denk dat ik er zelfs maar wat vaart achter moet zetten als de CAS demo uitkomt 🙂
  *counting down the days*

  1. zou je dat nu wel al doen? ik zou eerst wachten voor dat de systeemeisen bekend gemaakt worden anders bouw je een pc en dan blijkt hij niet goed te zijn..

  1. Nog langer uitstellen? Nu ik de casdemo heb kan ik nu al niet wachten tot de sims 4 uitkomt. Nog langer wachten overleef ik niet. Ik ben er ben er absoluut niet mee een dat het spel weer uitgesteld moet worden. Ik ben er mordicus tegen juist. Die Peuters en zwembaden komen heus nog wel.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *