De Sims 4 CAS indruk – FranSor

De Sims 4 Cas demo Impressie

Het is alweer een jaar geleden dat we te horen kregen dat De Sims 4 eraan zou komen en ook dat ik alvast een beetje van het spel mocht proeven op Simscamp. Ondertussen is er heel veel gebeurd in de The Sims Studio’s. Eindelijk is het dan zover dat de De Sims 4 Create A Sim demo beschikbaar is. Ik verwachtte wel dat er een demo zou komen want De Sims 3 had namelijk de zogeheten ‘Inleiding’, deze kon je op een CDtje in bepaalde winkels halen. De demo van De Sims 4 is te vinden op Origin, alleen nog niet voor iedereen maar langzaam maar zeker zal iedereen hem hebben. Hieronder kunnen jullie mijn eerste impressie van Create A Sim van De Sims 4 lezen.

Wanneer je Create A Sim opent dan krijg je het welbekende begin scherm met man/vrouw, welke leeftijdfase en kan je een doel kiezen. Wat ik wel jammer vind is dat de doelen heel erg lijken op die van De Sims 3. Ze zouden eigenlijk een heel nieuw team daarop moeten zetten om het weer wat nieuwer en creatiever aan te doen voelen.De volgende stap is voor veel ervaren Simmers lastig. Want er zijn nu geen knoppen waar je op kunt drukken om door te gaan naar het gezicht, het lichaam, haar en kleding. De Sims 4 is heel intuïtief want je wil nu aan de slag met het gezicht of lichaam dus je moet er maar op klikken. Het voelt heel onnatuurlijk omdat we het stappenplan van de voorgaande Sims delen zijn gewend. Wanneer ik eindelijk door had wat de volgende stap was werd ik heel blij van het keuzemenu voor het gezicht. Ze hebben alvast voorbeelden gemaakt, heel veel voorbeelden, van Sims van over de hele wereld, dus met verschillende etnische achtergronden. Ik hoop dat dit ervoor zorgt dat De Sims wat multicultureler wordt. Verder kan je zelf bedenken hoe gedetailleerd je wil werken aan het gezicht. Je kan simpelweg klikken op een stukje van het gezicht en dan kiezen voor een bepaalde neus bijvoorbeeld, of je kan echt dichtbij komen en de neus zelf kneden. Ik merkte dat dit kneden best lastig is en flink wat oefening vraagt. Maar zo kan je wel heel gedetailleerd je Sim maken zoals jij het wil. Voor het lichaam werkt het ook zo.

Qua inhoud is het natuurlijk echt een stapje terug. Want in De Sims 3 hadden we honderdmeloen kapsels en outfits en nu moeten we weer bij de basis beginnen. Maar de basis is absoluut niet verkeerd. Het ziet er mooi uit allemaal. Zelfs de ‘klei-achtige’ kapsels. De hele stijl klopt en past bij elkaar. Wat ik wel heel erg mis zijn de sjablonen en het kleurenpalet. Je kan nu enkel uit zeer weinig kleuren kiezen en aangezien er nog maar weinig kledingstukken zijn is matchen lastig. De inhoud zal natuurlijk gaan groeien maar ik hoop dat EA toch met een oplossing komt voor de kleuren. Een leuk detail zijn de uitgelichte looks, zonder moeite kan je je Sim in één klik kleden zoals een model! Of deze zullen veranderen en hoe, dat is mij nog niet duidelijk.

Al met al moet je alles wat je weet over het creëren van Sims overboord zetten wanneer je aan de slag gaat met Create a Sim van De Sims 4. Gewoon niet nadenken en klikken wat je wil doen. Zodra je over die drempel heen bent is Create A Sims voor De Sims 4 heerlijk om mee te werken, voor de n00b en voor de pro’s.

Meer weten over de galerij en AnsjJ2 haar eerste indruk?! Klik dan hier

3 reacties

  1. Goeie review, ben het er ook mee eens haha (dat scheelt altijd;-)). Ik vind het intuïtief kneden heerlijk. Voorheen zat je eerst met de ogen te klooien, dan ging je naar de mond, dan naar de neus en uiteindelijk begon je aan de wangen (of in andere volgorde). Nu boetseer je het gezicht veel meer als een geheel. Vond het ook best snel wennen eigenlijk.

    Maar CASt mis ik gewoon wel, de beperkingen in dat opzicht voel ik echt. Nou zijn we wel heel erg gefocust op CAS natuurlijk, als je het hele spel hebt is dat een onderdeeltje.

  2. Hoe kan je eigenlijk een foto maken van je sims in CAS? Want telkens als ik een printscreen wil maken krijg en hem in paint wil plakken, krijg ik wit beeld.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *