Sims Nieuws

Je kunt gewoon niet zonder!

Geplaatst onder De Sims 4

De Sims 4: Blog over de muziek!

Sims 4 blog
NIEUW

Het leuke aan het schrijven van muziek voor een game zoals De Sims, is dat telkens wanneer er een nieuwe game wordt gemaakt, we ons als artiesten weer opnieuw kunnen ontpoppen. Alle muziek in De Sims 4 is helemaal nieuw, origineel en geconcentreerd op onze spelers. We schrijven muziek waar spelers een goed gevoel van krijgen en waardoor ze geïnspireerd raken om zichzelf creatief te ontpoppen.

CREATIVITEIT DIRIGEREN

Dankzij de volledig nieuw opgebouwde systemen voor Creëer-een-Sim en Bouwen, kunnen we ervan uitgaan dat onze fans heel wat tijd zullen besteden aan het creëren van mooie Sims en huizen. We wilden er zeker van zijn dat er genoeg muziek was om onze fans geamuseerd te houden. Er is nu nog meer variatie dan ooit tevoren in beide onderdelen, waardoor je de game nog intenser kunt beleven. Ieder nummer in Creëer-een-Sim en Bouwen heeft acht niveaus met betrekking tot intensiteit. Terwijl jij je aandacht voor jouw creaties verlegt naar meer of minder detail, verandert de dynamiek van de muziek met je mee.

Hoe dichter je bijvoorbeeld binnen Creëer-een-Sim bij het gezicht in de buurt komt, des te eenvoudiger de compositie van de muziek wordt. Wanneer je in de meest gedetailleerde stand aangekomen bent en je wellicht op een wang, oog of oor aan het concentreren bent, zul je enkel een snarentrio of pianosolo horen. Als je uitzoomt om een volledige outfit te bekijken, zul je het volledige orkest te horen krijgen. De nieuwe creatieve hulpmiddelen zijn zeer intuïtief en op jouw aandacht georiënteerd. Die ervaring komt tot uitdrukking in de muziek, die jou nog meer inspiratie zal bieden!

MUZIEK OM MET HET LEVEN TE SPELEN

Het onderdeel Leven bevat ook allerlei nieuwe muziek. Is het niet geweldig als binnen Leven de muziek op cruciale momenten aanzwelt en dat de gameplay nog dramatischer maakt? In De Sims 4 zal dit effect nog meer in de smaak vallen, want doordat de gameplay op emoties gericht is, wordt het emotionele karakter van de muziek nog verder versterkt. De vele leuke en nieuwe animaties worden begeleidt door muziek die de emoties nog meer kracht bijzet. Je zult in allerlei opmerkelijke situaties terecht komen, die door de achtergrondmuziek nog memorabeler zullen blijken! Je kunt er zeker van zijn dat iedere Sim in zijn of haar leven op verschillende manieren door muziek begeleidt wordt.

Zelfs via de stereo is er allerlei nieuwe muziek te horen, die speciaal voor De Sims 4 is geschreven. Sims kunnen naar vijf verschillende muziekzenders luisteren, waaronder pop, elektronica, blues en natuurlijk romantische muziek. Of je het liefje van jouw Sim nou wil verleiden met wat ritmische Latinonummers of juist voor zuidelijke soul gaat; je zult vast en zeker iets vinden om in de juiste stemming te raken. En hier is nog een leuk weetje voor je: toen we de romantische muziek voor De Sims 4 aan het schrijven waren, hebben we het totale team van ontwikkelaars gevraagd wat zij als “romantische” muziek beschouwen.

MAESTRO

We vinden het ook een hele eer om je wat te kunnen vertellen over de man die ons heeft geholpen om de geweldige soundtrack voor De Sims 4 te componeren. Als je de films Stardust, Layer Cake, Young Victoria, Johnny English Reborn of Austenland hebt gezien, dan ben je vast bekend met het eclectische werk van de Engelse componist Ilan Eshkeri. Ilan werkt tijdens het componeren graag samen met andere mensen en hij vond het erg leuk om voor de muzikale soundtrack voor De Sims 4 samen te werken met de doorgewinterde geluidstechnicus Robi Kauker van EA, die al sinds 1997 aan Maxis-games werkt. Ilan klapte zelfs een beetje uit de school over Robi: “Robi is een zeer getalenteerde muzikant, al geeft hij dat zelf niet graag toe! Het was dus echt heel leuk en simpel om specifieke muzikale ideeën met hem uit te werken. Ik heb hem nog steeds niet zover gekregen om een van de muziekstukken te spelen, maar ik heb de hoop nog niet opgegeven,” aldus Eshkeri. Hij liet ons ook weten dat een aantal muzikanten die de muziek hebben gespeeld, zoals Emmy the Great, Tim Wheeler en Andy Burrows, zelf ook enthousiaste Simmers zijn, net als wij!

EXCLUSIEF NUMMER TE DOWNLOADEN

Als speciale traktatie voor onze fans hebben we een exclusief nummer gemixt, zodat jullie daar alvast van kunnen genieten voordat de game in september uitkomt. Dit nummer is een exclusieve mix van het muzikale thema in Bouwen. Het is vanaf morgen gratis te downloaden via de Soundcloud-pagina van De Sims 4.

We kunnen niet wachten om alle muziek met jullie te delen wanneer de game op 4 september gelanceerd wordt!

2 gedachtes over “De Sims 4: Blog over de muziek!”

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt ook inloggen om een reactie te plaatsen.

Je kunt de volgende HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>