De Sims 4: Spel instellingen

De Sims 4

SimsVIP heeft net zoals bij de CAS demo een grondige kijk genomen in de spelinstellingen die beschikbaar zijn. Uit de informatie van SimsVIP hebben we een Nederlandse samenvatting van de nieuwe informatie gemaakt.

Grafisch

De grafische instellingen is het visuele deel van het spel, hoe dus alles wordt weergegeven. Zwaardere computers kunnen hogere instellingen aan waardoor alles er super uitziet, terwijl oudere computers kunnen overwegen om een paar instellingen lager te zetten.

 • Sims: Wijzig het grafische niveau van Sims.
 • Voorwerpen: Wijzig het grafische niveau van alle voorwerpen in de spelwereld.
 • Belichting: Wijzig de kwaliteit van de belichting en schaduwen. De belichting in een spel gaat over het grafisch effect dat lichtbronnen op de omgeving hebben bijvoorbeeld.
 • Reflecties: Pas de belichtingen aan in het spel. Je kan bijvoorbeeld zo de belichting op water en of spiegels uitzetten en de sterkte aanpassen.
 • Visuele effecten: Dit zijn de speciale effecten in de spelwereld van je Sims die we particles noemen in computertermen. De grafische sterkte van een kampvuur behoort bijvoorbeeld tot deze optie.
 • Randen zachter maken: Met deze optie kan je de anti-aliasing aanpassen. Bij de hogere instellingen worden de randen van pixels zachter gemaakt waardoor alles er beter uitziet. Op lagere instellingen zal het spel er meer blokkerig uitzien, maar wel soepeler draaien op tragere computers.
 • 3D schaling: Met deze instelling wordt de schaling van de wereld aangepast. Met andere woorden, de resolutie van het spel wordt aangepast terwijl de interfaces onaangepast blijven.
 • Tekenafstand: Via de tekenafstand kan er ingesteld worden hoever je in De Sims 4 kan kijken van je huidige positie.
 • Simtexturen niet comprimeren: Hiermee worden de texturen van Sims niet gecomprimeerd. Bij het comprimeren wordt de volume en kwaliteit van de texturen iets verslechterd in ruil voor betere prestaties. Wanneer de instelling aanstaat heb je de beste visuele weergave, maar minder prestaties op oudere computers.
 • Post processing effects: Als deze instelling ingeschakeld is worden bepaalde grafische effecten, belichting en schaduweffecten op voorhand al in de computer geladen voor betere prestaties op snellere computers.
 • Laptop modus: Met de laptop modus heb je iets betere prestaties in ruil voor minder visuele kwaliteit.

Gameplay

 • Autonomie: Met deze instelling kan je de autonomie van je Sims aan- of uitzetten net zoals in de vorige Sims games. Echter zullen je Sims wel nog uit zichzelf hun leven redden als er bijvoorbeeld brand uitbreekt.
 • Autonomie voor de geselecteerde sim uitschakelen: Met deze optie zullen alle Sims in het actieve huishouden nog uit hunzelf dingen doen als autonomie is ingeschakeld buiten de geselecteerde Sim. Zo kan een vergeten Sim geen uren alleen in het park staan bijvoorbeeld!
 • Automatisch verouderen: In De Sims 4 zijn er twee aparte instellingen voor het verouderen: één voor de families waar je in het opgeslagen spel al met gespeeld hebt en een instelling voor al andere families en townies. Zo kan je perfect kiezen wie er in jouw spel moet verouderen of beslissen dat er juist niemand veroudert!
 • Levenstermijn: Net zoals in De Sims 3 kan je de levenstermijn aanpassen van je Sims in De Sims 4. Zo kan je de levenslengte aanpassen zodat deze heel kort is of juist onvergetelijk.
 • Traditioneel sociaal menu: Voor spelers die de verandering maar niets vinden van De Sims 4 kunnen met een simpele instelling het interacties menu gewoon instellen zoals dat was in de voorgaande spellen uit de serie zoals De Sims 3 per type, bv: vriendelijk, romantisch, …
 • Herinneringen tool: Laat visuele ingevingen herinneringen opnemen.
 • Lege huizen bijvullen: In De Sims 4 is er geen verhaalvooruitgang zoals in De Sims 3. Wat wil dit zeggen? De Sims in je buurt zullen gewoon ouder worden zonder dat ze kinderen krijgen en uiteindelijk zullen de stambomen van de families uitsterven als je niet zelf met ze gaat spelen. Als deze instelling ingesteld is zal je wereld dus niet doodgaan en zullen townies en nieuwe Sims in de leegstaande huizen geplaatst worden.

Camera

 • Randen scrollen: Staat toe om net zoals in de vorige spellen de camera te verplaatsen door met je muis tegen de rand van het scherm te gaan.
 • Sims 3 camera: Hiermee wordt de vernieuwde camera van De Sims 4 uitgeschakeld en worden de camera controls van De Sims 3 gebruikt.
 • Roteren omdraaien: Ook zijn er twee instellingen om de rotatie van de camera om te draaien. Er is een instelling aanwezig voor het horizontaal en verticaal draaien van de camera.

Video’s opnemen

 • Opneem resolutie: Door deze instelling aan te passen wordt de resolutie aangepast waarin je videos worden opgenomen. Opnemen in een kleinere resolutie vraagt minder prestaties van je computer en neemt minder geheugen in beslag, terwijl in een hogere resolutie opnemen er vaker beter uitziet.
 • Opneem kwaliteit: Met de kwaliteitsinstelling kan je kiezen hoe goed van kwaliteit de opnames zijn die het spel maakt. Hogere kwaliteitsinstellingen nemen meer prestaties van je computer en kan resulteren in tragere filmpjes op tragere computers.
 • Interfaces opnemen: Hiermee kan je kiezen of de interfaces (het spelmenu) wel of niet opgenomen moeten worden. Volgens SimsVIP is er ook een extra instelling voor screenshots.

Muziek en geluidseffecten

 • Stemmen: Met deze instelling wordt de luidheid van het gepraat van de Sims in het spel aangepast.
 • Geluidseffecten: Alle geluiden die te maken hebben met dingen die in het leven en bouwen van je Sims gebeuren hebben te maken met deze instelling. Denk maar aan een autodeur die dichtgegooid wordt enzovoort!
 • Interface geluiden: Veel interfaces in De Sims hebben geluidseffecten: je opent de bouwmodus, verander de snelheid van het spel enzovoort. Met deze instelling kan je al de sterkte van al deze geluiden aanpassen.

Overig

Verder zijn er overigens online instellingen waarin je alle online services (bv de Gallerij) wilt gebruiken of niet, online meldingen, en een instelling waarmee je automatisch terug verbonden wordt met de servers van EA moest je de verbinding verliezen.

Ook kan je kiezen om automatisch gegevens over je spelervaring door te laten sturen naar EA waarmee het spel verbeterd kan worden en is er een onderdeel over modificaties (zie dit bericht).

Met dank aan SimsVIP.

Let op: de namen van instellingen zijn vrij vertaald uit het Engels en kunnen dus mogelijk niet overeenkomen met de officiële vertaling van EA.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als De Sims 4

112 reacties

 1. Hallo ik heb een vraag en ik hoop dat je me kan helpen.
  Mijn beeld met het creëren van een sim is heel helder en perfect maar
  Zodra ik wil spelen dan is het beeld heel wazig en onscherp, onder in zie ik dan mijn sim wel goed en de emoties, behoeftes etc. Maar het beeld zelf met spelen niet. Ik heb alles geprobeerd met de intellingen – beeld. Er veranderd helemaal niks.

  1. Priscilla, ik denk dat ik het gevonden heb. Als je bij instellingen naar beeld gaat, moet je de beeldkwaliteit veranderen. die staat waarschijnlijk op ‘hoog’. en ik heb hem nu op normaal staan, nu is hij wel scherp en helder.

   1. hoii ik heb precsies het zelfde probleem mijn spel is ook super wazig,als ik een familie wil creéren dan is alles goed maar zodra ik het spel wil spelen is alles wazig wat moet ik doen en ik heb alles al geprobeerd en ben zelfs terug naar de winkel gegaam…aub help me het is weeked en ik wil het spel zo graag spelen! en ik heb ook sims3 alleen die is SUPER GOED!

  2. dit had ik eerst ook maar je moet dan je instelling in laptopmodus doen ook al heb je een PC, het werkt hopelijk, bij mij werkte het wel.

 2. Ik heb dat ook! Alles voordat ik mijn woning in trok was scherp. Nu is alles blurry behalve behoeftes enzovoort.
  Hoe krijg ik dit beter? Zo is spelen niet leuk.

 3. je moet gewoon je instellingen in game aanpassen naar ‘normaal’ want waarschijnlijk staat die inderdaad op ‘hoog’.

 4. Dit probleem had ik ook. Zowel bij de instelling “hoog” als “normaal”. Bij mij werd het opgelost door bij de spelopties het vinkje weg te doen bij “naverwerkingseffecten”. Hopelijk werkt dat voor jullie ook. Nu speel ik op hoge kwaliteit en is het beeld heel scherp.

 5. Hallo, ik heb een vraagje.
  Als ik sims 4 speel zijn mn sims poppetje heel wazig met kleur, de kleuren kloppen niet. Dan is er bijvoorbeeld een rood shirtje en als ik die aanklik word ongeveer mn hele poppetje rood, dit blijft dan ook zo. Met het spelen zelf zijn de kleuren van alle andere sims ook zo, maar de huizen en omgeving zijn wel goed gekleurd. Hoe kan dit en hoe los ik dit op?

  1. Ik zou Sims 4 eerst eens opnieuw installeren. Als dat niet werkt, probeer dan eens je videokaartdrivers te updaten of te herinstalleren. 🙂

 6. hey,
  als ik de sims 4 speel, dan kan ik het beeld niet draaien
  bij de sims 3 had je een blauw rondje volgens mij links onder en daarmee kon je het beeld draaien
  maar bij de sims 4 weet ik dus niet hoe je het beeld moet draaien

 7. Hoi,
  Als ik de sims probeer te maken is het beeld 3D, het beeld lijkt rood en blauw. Is er een manier sims gewoon zonder 3D te spelen? Ik heb gewoon een versie (legaal) gekocht en het staat er ook niet op ofzo..

  1. Volgens mij heeft Sims 4 niet eens een 3D instelling. Misschien dat het dan aan je videokaart of een instelling ervan ligt? Probeer eens je drivers te updaten of anders de instelling van je videokaart te resetten (naar fabrieksinstellingen of zoiets) om te kijken of dat iets oplost. 🙂

    1. Klopt, maar als je niet weet hoe je dat precies moet doen is het handiger om het gewoon maar terug te zetten naar fabrieksinstellingen. Zoveel verander je zelf toch niet aan die instellingen.

 8. Ik heb een supersnelle computer maar als ik de sims 4 wil doen moet ik hem op laptopmodus zetten wil ik vloeiend bewegen en klikken op dingen maar ik heb een computer en die doet het best op laptopmodus hoe komt dit ? En hoe los ik dit op ? ( kvind laptopmodus vreselijk irritant kvind het niet leuk dat je sims donker worden als ze in het huis zijn) kheb supergoeiecomputer maar op ss 4 moet hij op laptopmodus waarom en hoe los ik dit op?

  1. Wat zijn de specificaties dan van je pc? Als het op laptopmodus wel goed werkt, neig ik toch te zeggen dat je grafisch net wat tekort komt. 🙂

 9. Waar staan die specificaties ? En hoe kan ik dat zien van het grafische net ( als ik laptopmodus uitzet doet hij het wel prima maar niet vloeiend) en als je hem op laptopmodus zet kun je dan dat je sims donker blijven in ruimtes uitzetten ?

  1. Je specificaties kun je vinden in een DxDiag (gewoon zoeken naar dxdiag.exe in Windows) en dan op de eerste tab en in beelschermadapters. Met name welke processor en videokaart zijn hier van belang.

   Maar kun je eens een screenshot/PrintScreen nemen van die donkere Sims en dan de link ernaar hier plaatsen? Dan kunnen we wat beter zien wat je precies bedoelt.

   Dat het even 2 secondes hapert is ook niet echt erg. Het spel en je pc moeten ook allerlei dingen laden. Zolang het daarna maar goed loopt is er niks mis.

 10. ^ mijn spel lagde ook maar kwam omdat ik in Catalyst(AMD) alles MAXED out had staan, als ik mn texture kwaliteit naar onder schroefde werd heel mijn spel vloeiender! en mn texture kwaliteit is nog steeds goed. 🙂

 11. Hi, op mijn laptop was de sims 4 eerst megascherp als ik laptopmodus aanhad (je had alleen in huis donkere sims) toen ben ik overgegaan naar mijn computer maar daarop was als ik laptopmodus aanzette (de sims waren wel licht in huis) maar de randen waren super pixelachtig terwijl ik alles op ultra en en laptopmodus had toen ben ik overgegaan naar mijn laptop weer maar die heeft nu hetzelfde hoe komt dit ?

  1. Dat ligt waarschijnlijk aan je videokaart als ik het zo lees. Die heeft namelijk vaak een optie hoe de anti-aliasing (hoe ‘pixelig’ de randen zijn) gedaan wordt als het spel het niet heeft zoals bij Sims 4. Probeer je drivers gewoon eerst eens te updaten (AMD / nVidea). Als dat niet werkt, plaats dan nog maar een reactie, dan zoek ik het wat verder uit.

  1. Dat zou op zich ook wel kunnen. Ga daavoor naar Origin en klik dan met je rechtermuisknop op Sims 4. Vervolgens moet je de optie ‘Game repareren’ nemen om te kijken of er iets mis is. 🙂

 12. Dat werkte helaas niet 😉 maar de randen begonnen toen ik de sims 4 op de computer zette ik dacht dat dat normaal was maar toen keek ik bij mijn vriendim en die had dat niet en toen deed ik hem ookbweer op mijn laptop en toen deed hijbhet daar ook , terwijl zij een lenovo merk heeft en die zijn goedkoper. Dus ii snap het niet

  1. Ik heb alleen AMD, dus ik heb geen idee hoe het werkt bij nVidia, maar dat doe je in het programma AMD Catalyst Control Center. Vanuit daar ga je naar spellen en dan 3D-toepassingsinstellingen. Alles met anti-aliasing moet dan op ‘Toepassingsinstellingen gebruiken’ staan. De anti-aliasingsmethode kan op alles staan, maar daar kun je later wat mee spelen.

   Beetje late reactie van mij trouwens, maar blijkbaar werd je reactie standaard in de spam map gezet (anti lasing ziet ie volgens mij aan als spam), dus ik zie het nu pas.

 13. Sinds de laatste update doet mijn sims 4 het goed tot het startscherm. Als ik naar mijn huishouden ga doet het laadscherm al stekerig en moet ik soms best lang wachten tot hij klaar is en als ik in de gameplay zit doet hij schokkerig. Ik heb mijn grafische opties altijd al op normaal/hoog staan zonder laptopmodus.. Ik heb geprobeert het te proberen met de grafische instellingen laag te zetten en laptopmodus aan te doen maar het blijft hetzelfde hoe kan ik dit oplossen ?

  1. Je zou eerst eens kunnen proberen je videokaartdrivers te updaten. Ik verwacht eerlijk gezegd nog niet dat dit dan ook het probleem zal oplossen, maar het is nooit verkeerd om mee te beginnen. Als dat dan niet werkt, dan kun je het beste proberen het mapje De Sims 4 in Documenten\Electronic Arts even te verplaatsen naar een andere locatie en dan een nieuwe en schone save te beginnen zonder mods/downloads/saves en dergelijke. Als ook dat niet werkt, probeer dan Sims 4 te repareren via Origin door met je rechtermuisknop op de box-art van Sims 4 te klikken in je game bibliotheek in Origin en dan de optie Game repareren te selecteren.

 14. Dus gewoon de sims 4 map naar bijvoorbeeld afbeeldingen verplaatsen en dan een nieuwe sims 4 map in de elektronic arts zetten ?

  (Hij zei wel na de laatste updaten kan videokaart niet lezen misschien dat je daar wat aan hebt ? )

  1. Als Sims 4 geen map ziet wanneer je het spel opstart, maakt het spel automatisch een nieuwe map aan inclusief alle benodigde bestanden.

   Maar als je zo’n melding van je videokaart hebt gezien, dan zou het daar ook inderdaad aan kunnen liggen. Vandaar dat ik als eerste ook zei dat het misschien verstandig was om je videokaartdrivers te updaten of herinstalleren. Dat kan op de sites van AMD, nVidia of Intel (afhankelijk van welk merk je videokaart is). Mocht je niet precies weten welk merk je hebt, klik dan tegelijk op de Windows + R toetsen en run daar het programma compmgmt.msc. Klik in het menu links dan op Apparaatbeheer en dan Beeldschermadapters. Daaronder verschijnen dan een of twee videokaarten. Als er iets met AMD (ook wel Radeon/FirePro) of nVidia (ook wel Geforce/Quadro) bij staat, dan weet je dat je die moet pakken bij de drivers hierboven. Zo niet, dan staat er waarschijnlijk alleen iets met Intel en dan moet je die hebben. 🙂

 15. Heb dat mapje verplaatst en nu staat er weer (videokaart niet herkend) en dan heel verhaal van dat de grafische instellingen daarom zo hoog mogelijk zijn ingesteld

 16. Even voor herhaling:

  Sinds de laatste update stond er in het startscherm van het spel (videokaart niet herkend) daarom heeft het spel automatisch mijn grafische instellingen op zijn hoogst gezet.
  Toen ik wou spelen ging het goed tot het startscherm en het laadscherm. Als ik een huishouden maak of in de gameplay zit steekt het spel erg, in openbare ruimtes nog erger. Ik had de grafische instellingen op zijn laagst gezet maar dat werkte niet dus daar lag het niet aan.

  Ik heb al geprobeerd de sims 4 map te verplaatsen dit werkte helaas niet.

  heb nu geen idee wat ik moet doen

  1. Daarom zou ik dus eerst proberen de drivers van je videokaart te updaten. (Dat is overigens gewoon compleet gratis hoor. :P) Dat kun je dus doen via de methode die ik hierboven ook al beschreef. Daarvoor moet je dus eerst het computerbeheerscherm openen (Hier staat wat uitgebreider hoe je dat kunt doen.) en dan onder beeldschermadapters kijken wat voor videokaart er staat. Zo ziet het er bij mij bijvoorbeeld uit. Aangezien ik een laptop heb, staan er in dit geval twee videokaarten, maar in principe gebruik je voor het gamen alleen de nVidia of AMD videokaarten (tenzij er alleen maar iets met Intel staat). In mijn geval dus de nVidia (Quadro K1100m), dus moet ik de drivers van nVidia downloaden, maar dit in jouw natuurlijk ook anders zijn. Aan de hand hiervan ga je naar de goede site: AMD, nVidia of Intel. In principe hoef je nu alleen maar het juiste besturingssysteem en soms videokaartreeks te selecteren en dan te downloaden en installeren. (Soms kun je ook door de sites zelf laten bepalen welke drivers je precies moet hebben als je jezelf hierin niet vertrouwd.) Dat wijst zichzelf vaak wel. 🙂

   Als je overigens iets verkeerds hebt gedownload, dan krijg je ook altijd een foutmelding te zien, dus daar hoef je niet bang voor te zijn. 😛

 17. Heb hem gedownload en toen kwam er een bedankwoord van de site en nu staat er software en stuurprogramma etc. installeren moet ik dat doen ?

  1. Gewoon het knopje PrtSc ergens op je toetsenbord gebruiken en dan plakken in Paint. Die toets kan in principe overal wel zitten, maar zit vaak wel ergens rond je delete en insert toetsen. (Eventueel kun je ook de Alt toets tegelijk indrukken terwijl je een printscreen maakt om alleen het actieve venster te kopiëren.)

   1. Je kunt ook gewoon (als je windows 10 hebt, windows 8.1 weet ik niet zeker) windowsknop + prnt scrn inhouden. Dan komt er een mapje in je afbeeldingen te staan met de screenshot

 18. er staat nu Amd stuurprogrammas kunnen worden geinstalleerd en dan allemaal programmas en dan dat de huidige versie niet is geinstalleerd moet ik nu op installeren drukken?

  1. Ja, dan ga je de drivers installeren. 🙂 Die site was verder gewoon spam om je over te halen te abonneren op hun nieuwsbrief, maar dat is niet nodig.

    1. Er staat dat al het nieuwste is geinstalleerd moet ik kijken of de sims 4 nu werkt ?

    2. Probeer maar. Anders kun je altijd nog proberen de drivers helemaal opnieuw te installeren. Daarvoor kun je deze tutorials het beste volgen: http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/GPU57RemoveOldGraphicsDrivers.aspx#Win10

     Doe dit trouwens nog maar niet, want dat is werkelijk een rotwerk om goed te doen. Kijk dus eerst maar of de juiste videokaart wel wordt gepakt voor Sims 4. Dat kun je doen door het programma Catalyst Control Center op te starten en dan onder een van die tabs links moet er wel een optie staan met iets met ‘schakelbare instellingen wijzigen’ ofzo in de naam (ik heb geen AMD nu, dus ik kan het niet meteen nakijken). Daar in de buurt (in datzelfde menu) staat ook een optie om te volgen welke videokaart wordt gebruikt. Probeer dat eens en start daarna Sims 4 op. Je ziet dan in het Catalyst Control Center wel een optie waarin wordt aangegeven of TS4.exe op Hoge prestatie of Energiebesparing. Het moet in ieder geval op Hoge prestatie staan.

 19. catalyst control centre kan ik nergens bij de programmas vinden

  ( mijn sims4 deed het wel sneller maar de gameplay is nog steeds hetzelfde..)

  1. Het is Center, niet Centre. Mijn fout… Ik had m’n post op hetzelfde moment als jij je bericht plaatste al gewijzigd, maar dat had je waarschijnlijk nog niet gezien.

 20. Rudy ik heb de sims 4 voor een test op een andere computer geinstalleerd en daar doet hij het prima op dus het ligt niet aan het spel misschien heb je daar wat aan ?

  1. Het kan ook zijn dat er bij de installatiebestanden gewoon iets corrupt is geraakt. Dat kun je oplossen door in Origin met je rechtermuisknop op de box-art van Sims 4 te klikken en dan Game repareren te selecteren, maar ik denk niet dat dat het probleem oplost. Eventueel zelfs herinstalleren. Aangezien het je save enzo ook al niet was, zou het zo iets met je systeem moeten zijn. Heb je misschien ook problemen in andere spellen die grafisch ongeveer even zwaar zijn als Sims 4?

 21. Nee ik heb geen problemen met mijn andere games die zijn zelfs hoger ik heb herinstalleren al geprobeert maar misschien moet ik gewoon alles verwijderen ?

  1. Het zou trouwens ook nog aan de 64 bit versie van Sims 4 kunnen liggen. Die versie schijnt namelijk best vaak niet standaard aangezien te worden door je videokaart als een zwaar programma, dus moet je dat met de hand instellen op hoge prestaties. Je moet daarvoor Crimson hebben ipv Catalyst Control Center zoals ik eerder zei. Dat is in de laatste update gewijzigd, maar dat was ik vanmiddag even vergeten omdat ik zelf dus nVidia in m’n laptop heb. Je kunt dat programma het gemakkelijkst openen door op je met je rechtermuisknop op het bureaublad te klikken en dan Radeon te selecteren. Vanaf hier weet ik het niet helemaal zeker, dus probeer zelf ook maar wat steeds, maar als het goed is moet je op een tab genaamd Beeldscherm kunnen komen en dan rechtsboven Geavanceerde instellingen. Dan opent CCC zich wel weer en kun je hopelijk ergens links instellen welke videokaart te gebruiken. Ik geloof ergens onder Energie en dan Schakelbare instellingen, maar dat zou iemand anders voor me moeten nagaan. Daar moet je de programma’s TS4.exe en TS4_64bit.exe (of zoiets) in Program Files (x86)\Origin Games toevoegen onder Hoge prestaties.

   Als dat niet werkt, probeer dan eens de 32 bit versie te gebruiken. Zo kun je wisselen:

   Hoe kan ik de 32 Bit-versie van De Sims 4 draaien?

   • Als je een 64 Bit-versie van Windows gebruikt en de 32 Bit-versie van De Sims 4 wilt draaien, doe je dat op de volgende manier:
    • Klik met de rechtermuisknop op de titel De Sims 4 in Origin.
    • Selecteer ‘Eigenschappen van de game
    • Verander de instelling voor het lanceren van de game in ‘De Sims 4 32 Bit
 22. Ik heb Windows 10 en zie niet radeon staan bij het bureaublad 🙂 maar het probleem van sims 4 begon na de laatste updaten en na dat hij mijn videokaart niet herkende

  1. Dat kan dus ook juist door de 64-bit versie komen aangezien dat ook bij de laatste update zat en je dus – volgens je videokaart – een nieuw spel gaat spelen. Had ik in het begin ook (bij nVidia dan) omdat je videokaart gewoon niet standaard wordt gepakt bij de 64-bit versie, maar in plaats daarvan je Intel videokaart (die op zich ook best net herkend kan worden). Dat kan iedereen overkomen en dat moet je dus even nakijken, of zelf de 32-bit gebruiken om te kijken of je verschil ziet. Probeer dit dan eens: https://youtube.com/watch?v=Sufj0cYdp64 Het is het beste wat ik kon vinden, want er zijn niet veel video’s van de nieuwste drivers.

   Al heb je dat inderdaad niet, zoek dan even op je pc naar iets van AMD. Mocht je ook daar niets vinden, kun je dan even posten welke videokaart je precies hebt. Pas vanaf de 7700m reeks wordt Crimson echt ondersteund, dus misschien heb je wel een eerdere kaart.

 23. Ik heb nu alles verwijderd van de sims 4 en zit hem nu aan het herinstalleren ik hoop dat dit helpt. Maar als hij weer zegt van videokaart niet herkend is het weer fout dus moet ik dan dat filmpje gebruiken ? Heb namelijk niet zoveel verstand hiervan.

  1. Ja, je moet op die manier gewoon ergens kunnen instellen welke videokaart wordt gebruikt bij welk programma. Hoe precies durf ik niet te zeggen aangezien ik het zelf niet kan uitzoeken, maar de video moet je daar wel bij kunnen helpen. Gebruikt anders Google met termen als ‘Switchable gpu AMD Crimson’ om eventueel nog andere tutorials te vinden. Het is even zoeken en wat proberen steeds, maar uiteindelijk moet je het kunnen vinden. 🙂

   Je kunt (als je daar niet uitkomt) ook in Origin de 32-bit versie gebruiken voor Sims 4 via de methode zoals hierboven in de quote staat. Dat is (voor je videokaart) nog dezelfde versie van Sims 4.

  1. Aliene, heb jij misschien 2 videokaarten? Namelijk die ene van AMD en misschien nog een standaard Intel? Zoja, kan het zijn dat je sims 4 opstart met de Intel kaart. Dan kun je met je rechter muisknop op de startprogramma klikken (Van de sims 4) en dan de optie kiezen “uitvoeren met grafische processor” en dan op de AMD videokaart klikken. (Bij mij is dat namelijk, maar ik heb een Nvidia dus ik weet niet of dat bij AMD ook zo is.)
   Hier een voorbeeld: http://postimg.org/image/gxlth15of/

   En anders:
   Klik met je rechtermuisknop op het bureaublad en klik vervolgens op “Catalyst Control Center“. Als het AMD Catalyst Control Center geopend is, dan ga je naar “Switchable Graphics“. Hier kan per programma ingesteld worden welke videokaart (Hoge Prestaties/High Performance voor de Radeon videokaart, Energiebesparend/Power Saving voor de onboard videokaart) er gebruikt moet worden. Zoek in deze lijst De Sims 4 en selecteer vervolgens de optie “Hoge Prestaties” (High Performance). Als het goed is zal de laptop de volgende keer dat je het spel opstart de Radeon videokaart gebruiken voor De Sims 4.
   Hier een voorbeeld: http://farm8.staticflickr.com/7054/8689119151_4af4a1da1f_b.jpg

   Hoop dat het lukt!

 24. Rudy ik heb op internet gekeken en heel veel mensen kunnen niet Catalyst Control Center vinden in windows 10 een persoon had de volgende oplossing maar zelf snap ik dat niet misschien zou je het kunnen uitleggen ?

  I have CCC for Win 10. I had to get it for my third monitor to work. 15.7.1 win10 64bit right click desktop>display settings>scroll down to advanced display settings>scroll down to display adapter properties>last tab will be CCC, click that. Once installed, be sure to check for updates as well.

  1. Best vreemd dat je het niet gevonden kunt krijgen, want dan zou ikbijna nog denken dat het helemaal niet eens geïnstalleerd staat. In principe is het eigenlijk gewoon vrij letterlijk vertalen hoe het er al staat. Ik heb niet het idee dat het echt veel duidelijk uitgelegd ga krijgen als daar al staat. Probeer anders wat videos op YouTube te volgen. Deze (vanaf 3:16) bijvoorbeeld. Wanneer je met je rechtermuisknop op het bureaublad klikt, moet er namelijk wel ergens een optie zijn voor je beeldscherm of videokaart en afhankelijk van welke videokaart je hebt, open je zo Catalyst Control Center (tot de 6000m reeks) of Crimson (vanaf de 7000m reeks) en kun je instellen welke videokaart je wil gebruiken onder tab ‘Energie’ zoals Jordi hierboven net ook uit heeft gelegd en je anders ook wel in de video van net kunt zien.

   Mocht dit niet lukken, probeer dan eerst echt eens de 32-bits versie (in de rode quote hierboven staat precies hoe je dat kunt doen) en maak daarna even een printscreen van wat je precies ziet als je met je rechtermuisknop op het Bureaublad ziet. Dan weet ik of het programma überhaupt wel geïnstalleerd is want anders krijgen we dit nooit opgelost. 😛

 25. Ik heb met mijn rechtermuisknop op het bureaublad gedrukt en ik zag alleen maar de basisdingen.. is er geen programma die CCC automatisch opent want ik kan CCC nergens vinden

  1. En werkt de 32-bit versie dan wel? Daarvoor heb je CCC enzo niet eens nodig, maar het helpt gewoon om te kijken of het probleem ligt bij het feit dat je laptop niet standaard de goede videokaart pakt bij de 64-bit versie van Sims 4. (Ik weet namelijk bijna zeker dat het probleem daar ligt.) De 32-bit versie is gewoon precies dezelfde versie als wat je voor de update hebt gebruikt, dus zal als het goed is ook nog altijd de juiste videokaart worden gepakt en dan ga je als het goed is dus ook merkbaar verschil zien.

   Weet je verder ook helemaal zeker dat je tijdens de installatie van je videokaartdrivers het vinkje bij Catalyst Control Center installeren en Crimson software installeren (of alles wat daarop lijkt) aan hebt laten staan? Start de driversupdate zo doende anders even opnieuw om het zeker te weten.

 26. Hoe upload ik printscreen ? dan kan ik laten zien wat er gebeurt. Maar Rudy ik denk zelf niet dat het hieraan ligt want er staat wel aan het begin van het spel videokaart niet herkend en de gameplay en waar je je huishouden maakt doet schokkerig maar als ik hem opstart en huishouden aandruk is hij nog gewoon vloeiend.

  1. Dat kun je zonder account bijvoorbeeld op een site als Imgur doen. Na het uploaden kun je gewoon de link in een reactie plaatsen want dan kan ik de screen zelf wel al gewoon openen. Meestal zie je die na het uploaden ergens rechts in een lijstje met allerlei links waarvan je dan de eerste of tweede (link óf direct link) moet hebben, anders moet je even zoeken.

   Creëer-een-Sim is trouwens (net zoals leef- en bouwmodus overigens) echt wel veel intensiever voor je videokaart dan wanneer je bijvoorbeeld op de kaart of in het menu een huishouden wil selecteren. Dan moet je videokaart namelijk allemaal voorwerpen en kleding enzo als een 3-dimensionaal object renderen, terwijl het menu gewoon simpel 2-dimensionaal is. Dit bevestigt daarmee zelfs juist m’n vermoeden dat de verkeerde videokaart wordt gebruikt. 🙂

 27. Hey rudy,
  Ik was gewoon een tijdje met de sims gestopt dus daarom reageerde ik niet meer..

  Maar gisteren heb ik de sims 3 geïnstalleerd en die gaf het zelfde signaal videokaart niet herkend spel automatisch op hogere instellingen gezet.

  Eerst deed de sims het wel gewoon en nu niet meer het ligt niet aan Windows 10 want mijn vriendin heeft die ook

  Weet jij misschien de oplossing ? 😉

  1. Ik gok dat het dan inderdaad dezelfde oorzaak heeft als bij De Sims 4. (Hoewel Sims 3 moderne videokaarten wel vaker niet worden herkend, dus die melding zegt nog niks.) Aangezien we uit de vorige discussie niet veel wijzer zijn geworden, begin ik maar even helemaal opnieuw met alle stappen. Ik ga er dus vanuit dat je een laptop hebt met een AMD en een Intel videokaart (dat was bij Sims 4 zo in ieder geval). In principe kun je het dan waarschijnlijk oplossen door met Crimson de juiste videokaart in te stellen op de volgende manier: https://www.youtube.com/watch?v=Sufj0cYdp64

   Mocht dit programma weer niet te vinden zijn, probeer dan ook even op je pc te zoeken of je iets van AMD, ATI, Crimsom of Catalyst Control Center (CCC) kunt vinden. Zo niet, volg dan deze tutorial om de AMD drivers volledig van je systeem te verwijderen: http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/GPU57RemoveOldGraphicsDrivers.aspx (Maak wel eerst een systeembackup! http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows-10/create-a-system-restore-point)

   En installeer dan de nieuwe drivers en volg de tutorial opnieuw: http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows+10+-+64

   Probeer het dan opnieuw. Hopelijk werktt. 🙂

 28. Hallo Rudy ik heb op de SIMS 4 geen galerie en dat vind ik heel erg vervelend aub reageer hier op of iemand anders die mij kan helpen

  1. Gezien de 2005 in je naam verwacht ik dat je nog een kinderaccount met ouderlijk toezicht op Origin hebt, toch? Daardoor is het namelijk mogelijk dat de toegang tot allerlei online dingen is ontzegt en je dus ook niet bij de Galerie kunt. Ik weet niet zeker hoe het precies werkt, maar voor zover ik weet moet je in de Benelux minimaal 18 jaar zijn om je account te ‘upgraden‘ naar een volwassen account (als je op dit moment een account met ouderlijk toezicht hebt tenminste) wat – volgens mij – dan weer nodig is om bij de Galerie te kunnen. Het kan aan de andere kant ook weer zijn dat je ouders in hebben moeten stellen wat je wel en niet mag, maar nogmaals weet ik niet zeker hoe het hele kinder-account gebeuren werkt. Hierdoor valt er eigenlijk ook niet heel veel aan te doen denk ik.

 29. Als het goed is kun je naar (Origin) bellen om met toestemming van de ouders een normaal account te krijgen. Dit heb ik namelijk ook een hele tijd terug gehad.

 30. Hey Rudy, mijn drivers er opnieuw opzetten werkte eerst maar nu sinds 2 dagen geleden doet hij opeens weer schokkerig toen heb ik weer mijn drivers er opnieuw opgezet en hij werkte weer maar nu doet hij weer schokkerig hoe kan dit?

  1. Da’s best knap. Gebeurt het ook in andere spellen en in een schone save zonder downloads en mods enzo? Als het de ene dag namelijk wel werkt en de andere dag juist niet meer, dan zou ik bijna nog denken dat je een virus hebt ofzo. Kan volgens mij moeilijk iets anders zijn want harewarematig kun je op deze manier geen probleem hebben. Eerlijk gezegd zou ik het anders ook niet weten…

 31. Bij de sims 4 is het voor het eerst gebeurt heb er bij mijn andere spellen niet naar gekeken, een schone save kan ik eventueel wel proberen. Maar een virus lijkt me niet want ik heb mcafee op mijn laptop en heb ook nog niet echt ergens last van gehad

 32. Hallo, ik heb de sims 4 al een tijdje, maar als ik een zwembad plaats is het water heel lichtblauw. Als je naar sims filmpjes kijkt op bijvoorbeeld YouTube, dan is het water helder en wat donkerder. Ook de spiegels in mijn sims spiegelen niet. En je kunt ook niet door de ramen kijken. Als ik bijvoorbeeld naar Newcrest ga, dan worden er ook geen verschillende delen van die wereld aangegeven. Hoe kan je dit oplosen?

  1. Aangezien je spiegels ook niet spiegelen, zou ik zeggen dat het ligt aan de grafische optie ‘Weerspiegelingen’. Als het goed is, staat dat bij jouw namelijk uit, maar moet je het minimaal op laag zetten.

 33. hey, ik heb een probleem met mijn galerij, ik krijg hem maar niet. (orgin staad online en ik heb een 16+ account.) bij de sims intellingen heb ik het knopje ”online gaan” niet en ik heb geen idee wat ik moet doen!!

  xx nien

  1. Wat voor foutmelding krijg je dan precies als je naar de Galerie wilt gaan? Als je offline zou zijn, zou er in ieder geval een melding moeten staan met iets in de richting van “je bent nu offline. Ga online om toegang te krijgen tot de Galerie”.

   1. ik heb precies hetzelfde als Nienke. Als ik naar de galerie toe ga dan geeft het geen foutmelding maar ik zie alleen maar creaties die ik of de sims 4 zelf heeft gemaakt.

    1. Weet je zeker dat je spel wel online is en weet je zeker dat je niet een kinderaccount op Origin hebt? Het lijkt me eerlijk gezegd dat laatste, zo niet dan durf ik het eerlijk gezegd ook niet te zeggen

  1. Probeer eens de map De Sims 4 in Documenten\Electronic Arts te hernoemen naar iets anders en het dan te testen. Als dat niet werkt, repareer dan De Sims 4 in Origin.

   Als ook dat niet werkt, update de drivers van je videokaart dan eens.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *