34 reacties

 1. die keuken met de brand is super mooi! en grappig dat die sim de sims 1 speelt op de pc xD ik krijg zo veel zin in de sims 4!!!

  1. Het grootste deel van die lijst klopt eigenlijk niet echt. Er zijn zeker wel enkele dingen die serieus missen zoals CASt of zwembaden, maar het probleem zit hem in het feit dat een te groot deel van de items zijn dingen die of in een uitbreiding of patch kwamen, of gewoon overbodig zijn in het nieuwe systeem van Sims 4. Auto’s, fietsen en garagedeuren of rabbitholes zijn zo bijvoorbeeld ook totaal overbodig in Sims 4 door het nieuwe buurtsysteem en dat kun je dus ook moeilijk gaan bestempelen met ‘dit mist er’. 😉

   1. In een buurt passen toch prima auto’s en fietsen? In Sims 2 zaten die ook en daar reikte de wereld nota bene niet verder dan 1 kavel.

    En dat geldt al helemaal voor rabbitholes! Ik vind het erg jammer dat die er niet meer in zitten. Het maakt alles in het spel veel abstracter (je sim verdwijnt gewoon zodra hij ergens anders heen gaat). Bovendien vond ik de rabbithole-gebouwen vaak heel mooi, omdat ze niet gebonden waren aan beperkingen van de bouwmodus.

    1. Dit is wel degelijk wat er mist. De auteur heeft bij sommige dingen in de lijst ook aangegeven wat er nooit in zal komen. Sommige dingen komen dan met een patch, maar wat heeft het dan voor nut om al die dingen er nu uit te laten? Daarbij, al die dingen die erbij komen, – nieuwe emoties, loopjes, manieren om gezichten te kleien – gaan niet op tegen alles wat mist. Je kunt niet eens je eigen buurt aanpassen!

    2. Ik vind het CAS-systeem anders een enorme vooruitgang. Ik vind persoonlijk die loopjes een gruwel, maar massa’s mensen zijn er blij mee. Ik vind het vreselijk jammer dat er geen CASt in dit spel zit (en nooit zal komen) maar heel veel anderen zal dat worst zijn. Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat er geen zwembaden en peuters zullen komen en misschien komen die dan wel in een uitbreiding met opties die veel verder gaan dan nu. Want als ik eerlijk ben vind ik het zwembad maar saai: je sim kan zwemmen (schoolslag), spetteren en een wedstrijdje adem inhouden doen, dat is het. Een uitbreiding met zwembaden met heel veel leuke interacties (wedstrijdzwemmen, verschillende slagen aanleren etc) zou dan mijn voorkeur hebben.

     Je kunt je eigen buurt toch wel aanpassen? Je kunt andere huizen neerzetten en je kunt je wereld nu vullen met allemaal eigen sims (wat in Sims 3 voor problemen zorgde). Bovendien kun je nu spelen op de Sims 3 manier (iedereen veroudert) én op de Sims 2 manier (veroudering instelbaar per huishouden). Dat vind ik een vooruitgang.

    3. Het heeft inderdaad veel met mening te maken. Toch zou ik wel eens willen weten… Waarom zou ik de Sims 4 kopen? Geef me één groot iets dat is verbeterd t.o.v. de Sims 3. En dan bedoel ik niet de schijfruimte of dergelijke, maar iets als CAS, etc. Ik kan namelijk niks verzinnen.

    4. dat kun je eigenlijk pas zeggen wanneer hij uit is en je hem hebt gespeeld, als de sims 4 goed lekker soepel loopt is dat al een hele grote voorkeur, want zeg nou zelf.. een stotterde en plots afsluitende sims 3 is dat nou echt wat je wilt?

    5. Dat is waar, maar toch. Wat ik er tot nu toe vanaf weet – en dat is vrij veel – is eigenlijk allemaal negatief. Zelfs het ‘gezichten kleien’ vond ik verschrikkelijk in de demo, net als de graphics. Daarbij had mijn computer geen problemen met de vorige spellen. En al had die dat wel, dan zette ik de graphics gewoon wat omlaag of verwijderde ik wat uitbreidingen. Ik zet liever de graphics omlaag dan moeten kijken naar graphics uit het jaar 0 die je niet kunt verbeteren.

    6. Nou.. Dat is mosschien wel waar maar de textures in de sims 4 zijn wel verbeterd hoor

    7. hou gewoon op met zagen! Oké, ik vind de sims4 ook niet supermooi…ik ga ook veel dingen missen. maar ik loop hier niet de hele tijd te zagen! Je hoeft de sims4 toch niet verplicht te kopen? hou gewoon op want je bereikt er NIKS mee!

    8. @Luftersel
     Ik heb eerlijk gezegd ook geen idee wat de verbeteringen zijn. Ik vind alleen de bewegingen van de sims verbeterd en hun gezichten hebben meer karakter. Dat laatste wordt alleen totaal teniet gedaan door dat jammerlijke cartoonistische stijltje dat hen constant een misplaatst guitige blik geeft. En hun wenkbrauwen lijken ieder excuus aan te grijpen om naar boven te schieten. Ik vind het kleien wel een vooruitgang omdat je aan het hele gezicht tegelijk kunt werken, in plaats van per onderdeeltje.

     Maar ik ben met Knoetiee eens dat je het pas echt kunt beoordelen als je het spel gespeeld hebt. Dat is de enige reden dat ik gepre-ordered heb, ik ben nieuwsgierig. Is het niks, dan blijft het bij het basisspel. Bij Sims 1 ben ik ook nooit verder dan het basisspel gekomen.

     @Gitte
     Dit is een forum, dus volgens mij dé plek om je mening over dit spel te geven. Als iedereen alleen maar zou jubelen zou de aardigheid er snel af zijn volgens mij, mensen mogen toch ook kritisch zijn?

 2. Bedankt voor die lijst! Ik was al zwaar aan het twijfelen om het te gaan kopen, maar nu doe ik het zeker weten niet. Ik zit met name niet te wachten op de laadschermen. Daarnaast mis ik de terreintools, auto’s, huisdieren, seizoenen… en ga zo nog maar even door. Ik blijf lekker Sims 3-en, voorlopig.

  1. die huisdieren en seizoenen komen echt nog wel hoor, als je alleen sims 3 basis hebt, heb je ook geen huisdieren en seizoenen..

   1. Terug naar de basis is wat mij betreft nu een grote stap terug. Het missen van het kleurenpalet, auto’s, max in hoogte op 3 verdiepingen, kleuters en het terugkomen van de laadschermen gaan wat mij betreft nog verder terug dan de basis.

    1. tja, maar ik denk wel dat de sims 4 op iedere computer wel soepeler gaat lopen door die laadschermen, en hopelijk minder bugs, en dat maakt mij al tevreden, maar je moet niet alleen naar de negatieve dingen kijken, je krijgt emoties,ronde hekken,aanpasbare hoogte van muren, 2 buurten in 1 basis pakket en nog meer. 😉

    2. Ook daar heeft Knoetiee gelijk in. Er komen ook dingen die in de vorige simsversies niet waren en nu wel.

    3. Ik heb begrepen dat een open wereld net zo soepel kan lopen als een gesloten wereld (of buurten). Dat dat niet de reden is dat Sims 3 bij veel mensen lagt (op mijn computer loopt het spel soepel trouwens, terwijl de demo van Sims 4 telkens na 3 minuten boetseren crasht; hoop dat dat aan de demo ligt en niet aan het spel zelf, dat wordt nog spannend…).

     Emoties zijn niet nieuw in Sims, ronde hekken vind ik persoonlijk best geinig maar volstrekt niet essentieel. Ik heb best een paar frustraties op het gebied van bouwen in 3, maar het gebrek aan ronde hekken was daar niet een van. En kwam Sims 3 niet ook meteen met twee werelden (ik ben pas in december 2009 ingestapt dus weet niet of Riverview er meteen was).

     Voor mij is de grootste pre van Sims 4 tot dusver de soepele manier waarop de sims bewegen. Maar daar staat heel veel tegenover dat me minder aantrekt.

    4. De emoties zijn wel nieuw, het is veel meer uitgewerkt.. in de sims 3 heb je gemoedstanden het dat is wel iets anders..

    5. De emoties spelen een dominantere rol – eerlijk gezegd hou ik mijn hart vast, ik hoop niet dat werkelijk alles rond emoties komt te draaien tot ze je strot uitkomen 😉 – maar vanaf dag 1 hebben sims emoties getoond. Ik kijk vaak niet eens naar die gemoedstoestanden. Als sims blij zijn lachen ze, als ze boos zijn kijken ze boos en stampen op de grond, als ze verdrietig zijn huilen ze en als ze verliefd zijn draaien ze met hun kont.

 3. Precies, we zijn terug bij de basis. En ik vind het prima dat er geen rabitholes zijn eerlijk gezegd. En die nieuwe CAS is oom ideaal dat je de sims echt tot detail kan aanpassen. En inderdaad zoals knoetiee zegt, die seizoenen en huisdieren waren er in de Sims 3 eerst ook heel lang niet.

 4. Dat is precies mijn punt: de basis is verslechterd.

  Je kunt zeggen wat je wilt, maar in plaats van een cupcake machine, ronde hekjes en 7 verschillende soorten loopjes, had ik toch liever zwembaden, terreinverf en een wieg voor baby’s. Wat heb ik nou toch weer aan een cupcake machine? Met zulke dingen snap ik wel dat alle essentiële dingen zijn geschrapt.

  1. Dat is een kwestie van keuzes natuurlijk. Anderen zullen terreinverf en zwembaden minder belangrijk vinden dan loopjes, ik vind dat geen basisdingen eigenlijk. Er zullen altijd beslissingen in zo’n spel worden genomen die je persoonlijk minder aanspreken, maar zolang daar vernieuwende dingen voor terugkomen kan ik het begrijpen. Zo waren de rabbitholes en in auto’s teleporteren een direct gevolg van de open wereld. Geef mij dan maar die open wereld. Maar als het gesloten buurtensysteem – wat ik op zich jammer vind – noodzakelijk was om sims soepeler te laten bewegen en meer sims op een kavel mogelijk te maken, dan begrijp ik die keuze wel.

    1. ik nog niet ga hem kopen, op een zaterdag van mijn verjaardagsgeld, ben eigenlijk 3 september jarig. ik vier het 30 augustus (want dan heb ik geld om hem te kopen (feest is ’s avnds)).

 5. Ik zeg nog nee, maar ik wil het aan de ander kant wel heel graag als echte sim-fan 😛 waarschijnlijk zal ik beide spellen uiteindelijk gaan spelen, maar ik wacht denk ik eerst even af hoe het spel er “echt” uit gaat zien. Ik had in het begin ook geen goed gevoel over de Sims 3, grafisch leek dat ook niet zo mooi, maar dat bleek een vergissing :). Ik moet even kijken of ik het kan betalen…om zoveel geld uit te geven aan een game, terwijl ik voor 60 euro ook mijn tank vol kan gooien of boodschappen kan halen 😉 even een sims4-spaarplan inlasten, want er komen vast snel uitbreidingen hehe

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *