De Sims Legacy Challenge – De Sims 4

Misschien heb je al eerder gehoord van de Legacy Challenge, een set zelf opgelegde regels en doelen waarmee je uitgedaagd wordt om De Sims op een nieuwe manier te spelen. Je begint de game met een alleenstaande jongvolwassen Sim, koopt een enorme, lege kavel voor hem of haar en geef het meeste van je startkapitaal direct uit. Deze Sim begint zo goed als blut, dakloos, zonder baan of familie aan een nieuw leven. Kijk of je met deze “voorouder” een familie kunt stichten die wel 10 generaties meegaat.

De Legacy Challenge bestaat al sinds De Sims 2. Er waren drie elementen die mij inspireerden om de Legacy Challenge te creëren. Van alle kant-en-klare families uit het basisspel van De Sims 2, speelde ik het liefste met het gezin dat vaak over het hoofd werd gezien: de familie Blut. Wendy Blut staat er aan het begin helemaal alleen voor als alleenstaande moeder met twee kinderen en ze is ook nog eens zwanger! Wendy heeft al snel drie kinderen, maar ze heeft heel weinig geld en een moeilijke tienerzoon. Dit was een extreem moeilijk startpunt vergeleken bij de andere families, maar voor mij was dat nou juist erg interessant en het gaf me altijd extra veel voldoening. Door met de familie Blut te spelen, realiseerde ik me dat het veel interessanter is om met een arm gezin te spelen dat geen cent te makken heeft.

Toen ik met de Legacy Challenge begon, speelde ik in mijn eentje. Ik had geen officiële regels maar tijdens het spelen kwam ik voor allerlei kleine uitdagingen te staan, die het interessant maakten. Ik kreeg een inval om alle regels op te schrijven en publiceerde ze via de fora van De Sims 2. Ik had GEEN IDEE dat dit tot zo’n populair fenomeen uit zou groeien.

Sims 4 blog

De Legacy Challenge maakt De Sims net een tikkeltje moeilijker, omdat je jezelf in tegenstelling tot de meeste andere spelers lange tijd slechts tot één gezin beperkt. Door op deze manier te spelen, zul je zien dat je emotioneel betrokken raakt bij niet één individuele Sim, maar bij de hele familie als geheel. Voor de verhalenvertellers onder ons is de Legacy Challenge een ideale mix van herkenbaarheid en nieuwe elementen. Sims komen en gaan, maar het huis blijft bestaan, breidt zich langzaam uit en creëert zijn eigen verhaal.

Spelers die spelen om te winnen, kunnen hun lol op met deze uitdaging. Er zijn allerlei doelen en mijlpalen te bereiken, die zich niet beperken tot de uitdagingen binnen de game. Er zijn 10 categorieën waarin punten te behalen zijn. Deze categorieën hangen samen met de 10 doelen. Iedere categorie bevat verschillende unieke uitdagingen die jouw Simvaardigheden behoorlijk op de proef stellen. Zo moet je bijvoorbeeld allerlei doelen binnen de familie volbrengen, of iedere manier van sterven op je kavel voorbij zien komen.

Er zijn een aantal regels en richtlijnen die je dient te volgen. De stichter van de Legacy Challenge is de enige Sim waar jij volledige controle over hebt. Sims die zich bij het gezin voegen, moeten willekeurig gegenereerde stadsbewoners zijn, of kinderen die binnen het gezin geboren of geadopteerd zijn. Wanneer kinderen geboren of geadopteerd worden binnen het gezin, moeten hun eigenschappen en doelen willekeurig gegenereerd worden. Je kunt de eigen willekeurige eigenschappengenerator gebruiken van de Legacy Challenge.

Zoals je kunt zien via de willekeurige eigenschappengenerator die hierboven gelinkt is, zijn ouders van invloed op de karaktereigenschappen die een kind kan krijgen. De formule is vrij complex; het resultaat kan een soort miniversie van moeder en vader zijn, of je kunt een kind krijgen dat totaal niet op de ouders lijkt, of een soort mengeling is van beide karakters. Je weet nooit wat je te wachten staat en dat is nou juist zo leuk aan deze uitdaging.

Bij De Sims 4 horen een aantal nieuwe regels met betrekking tot de Legacy Challenge, de zogenaamde Succession Laws. Hiermee kun je instellen welk kind de erfgenaam voor de volgende generatie wordt, zodra de stichter overleden is. Mijn eigen Legacy-familie is bijvoorbeeld matriarchaal, strikt traditioneel en exemplarisch (gestoord). Dat betekent dat ik een systeem heb opgezet waarbij vrouwelijke erfgenamen meer recht op de erfenis hebben dan mannen, alleen natuurlijk geboren kinderen erfgenaam kunnen zijn en het kind dat gezegend is met de karaktereigenschap ‘Gestoord’ de erfgenaam zal worden. Zoals iedere individuele Sim drie karaktereigenschappen heeft die de persoonlijkheid vormen, zo zijn de drie aspecten van de erfenisregels een manier om de ‘persoonlijkheid’ van jouw familie als geheel te bepalen.

Sims 4 blog

Binnen de Legacy Challenge zijn er ook een aantal beperkingen. Zo mogen er bijvoorbeeld geen cheats voor geld gebruikt worden. Ook is het verboden om talloze stadsbewoners in te laten trekken om geld binnen te harken. Zo zijn er nog enkele elementen uitgesloten binnen deze game die deze uitdaging te gemakkelijk zouden maken. Spelers die het gewend zijn om cheats te gebruiken, kunnen deze uitdaging aangaan om te zien of ze deze gewoonte kunnen doorbreken.

De Sims 4 is bijzonder geschikt voor de nieuwste versie van de Legacy Challenge. De nieuwe, geweldige werking van de gameplay leent zich goed voor de uitdaging. Er zijn zelfs al spelers met hun eigen uitdagingen en families aan de slag gegaan.

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *