De Sims: SIFF – The Sims International Film Festival

We zijn vereerd dat we vandaag Minraed van The Sims International Film Festival vandaag als onze blogger mogen verwelkomen. We zouden een hele lange introductie kunnen geven, maar we laten het liever aan Minraed zelf over om ons de wondere wereld van Machinima te laten zien.

siff

 

Machinima is, mocht je dat nog niet weten, het maken van films of video’s met behulp van beelden uit een game. Het aantal machinimamakers binnen De Sims Community mag dan wel relatief klein zijn vergeleken met bijvoorbeeld het aantal bouwers, maar het is een steeds groter wordende groep met bijzonder veel talent. De Sims is een natuurlijk hulpmiddel voor het maken van machinima, met de nadruk op realisme dat op talloze manieren gemanipuleerd kan worden om zo een bijna eindeloze verscheidenheid aan genres te verbeelden.

SIFF of De Sims International Film Festival, is in het leven geroepen om dit talent en dit geweldige middel uit onze Sims-games in de schijnwerpers te zetten. Het eerste SIFF werd in het eerste jaar binnen het tijdperk van De Sims 3 georganiseerd en onlangs werd het 10e seizoen in de herfst van 2014 gevierd. Dit festival wordt tweemaal per jaar gehouden. Ieder jaar gaan er in maart en september films in première. Dat betekent dat ons lenteseizoen bijna van start gaat.

Onze filosofie behelst steun, inspiratie en leervaardigheid. Machinima worden niet gefilterd op een bepaald vaardigheidsniveau, want we accepteren machinimamakers van ALLE verschillende niveaus. Er is een algemene categorie en er is een categorie voor de zogenaamde ‘Masters of Machinima’, zodat nieuwkomers niet bang hoeven te zijn dat ze overschaduwd worden door deze zeer ervaren filmmakers. Het SIFF is niet zo zeer een wedstrijd die gewonnen moet worden; het is eerder een podium voor talent en creativiteit. We weten allemaal dat Simmers enorm creatief zijn en we willen juist dat aspect koesteren, omdat het belangrijker is dan het winnen zelf. Maar we hebben wel nog steeds een stemronde, waarin kijkers in een aantal verschillende categorieën hun favoriet kunnen kiezen. Verder zijn er prijzen voor speciale verdiensten en erkenning, waar door de organisatoren en gastjuryleden voor gestemd wordt. Om die reden is er nog wel altijd iets om naartoe te werken.

SIFF is open voor alle Sims-machinimamakers, wat betekent dat De Sims 2, De Sims 3 en vanaf dit seizoen ook De Sims 4 voorbij komen. We staan te popelen om de eerste machinima van De Sims 4 in ons 10e seizoensspecial te kunnen vertonen. Dit is het seizoen waarin we verwachten om dankzij De Sims 4 een enorme golf nieuwe machinimastijlen voorbij te zien komen.

We nodigen makers van muziekclips, korte en lange films, series, MEP’s (projecten van meerdere makers) en reclamespotjes of openbare kennisgevingen uit. Het is ons doel om het talent van Sims-machinimamakers over de hele wereld in de schijnwerpers te zetten, zodat je er altijd zeker van kan zijn dat er ieder seizoen verschillende stijlen en genres voorbij komen. Hoe meer inzendingen we binnenkrijgen, des te meer publiek we trekken. En een groter publiek betekent dat het werk van de machinimamakers meer bekeken wordt.

Als het jou leuk lijkt om deel te nemen aan SIFF, dan willen we je uitnodigen om een kijkje te nemen op onze website. Kijk wat er via het SIFF-gedeelte op de menubalk allemaal te vinden is. Hier kun je ons regelement en SIFF-materiaal van voorgaande versies bekijken, zodat je een beetje een idee krijgt van waar we zoal mee bezig zijn geweest. Ieder seizoen wordt afgetrapt met een posterwedstrijd, die meestal ongeveer 2 maanden voordat de films in première gaan gehouden wordt. Houd je ogen dus open voor de wedstrijden in juli voor het herfstseizoen in september en in januari voor het lenteseizoen in maart. Het basisprincipe van SIFF is dat jouw machinima nieuw moet zijn en nog niet voor de premièredatum vertoond mag zijn. We gebruiken de promotieperiode om door middel van filmposters, trailers en de SIFF Buzz tabloid alvast in de stemming te komen.

Volg ons via Twitter, Tumblr, YouTube en Facebook, zodat je de aankondigen die je op het komende seizoen voorbereiden niet hoeft te missen.

Bij Simatography streven we ernaar om op te treden als mentoren, leraren en enthousiaste fans, dus als je nu een kijkje op onze website neemt, zul je allerlei tips en hulpmiddelen vinden waarmee je zelf aan de slag kunt gaan met het maken van geweldige machinima. We hopen je een keer voorbij te zien komen en als je al actief bent als machinimamaker, dan hopen we dat je deel uit wilt maken van een van de toekomstige seizoen van SIFF.

We willen Minraed van harte bedanken voor alle informatie over The Sims International Film Festival. Volgende week zal een gastblogger meer vertellen over filmmakerstechnieken voor De Sims.

Door: Minraed op TheSims.com

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *