Sims Nieuws

Je kunt gewoon niet zonder!

Geplaatst onder De Sims

Community blog: Leuke weetjes voor fans: vier de vijftiende verjaardag van De Sims

SimGuru Coop heeft op TheSims.com een artikel online gezet over de 15 jarige verjaardag van De Sims die eraan komt deze maand!

Deze maand vieren de Sims hun 15-jarig bestaan. Dat zijn 15 jaren vol Plumbobs, O jaa! en alles wat met de Sims te maken heeft. Als jij @TheSims op Twitter volgt, of fan bent van De Sims-pagina op Facebook, dan heb je vast al allerlei leuke weetjes en interessante verhalen over de geschiedenis van deze gamereeks voorbij zien komen. Weet je wat het eerste voorwerp was dat voor De Sims werd gemaakt? Een toilet. Simdollars? In het Engels heten Simdollars Simoleons, wat afgeleid is van een verbastering voor de bijnaam van de Britse sixpense uit de 18e eeuw: simons.

Maar wij zijn niet de enigen die terugblikken op de games. De Sims Community heeft ook hard nagedacht over de favoriete weetjes over de gamereeks! We kijken uit naar jouw favoriete weetjes in de reacties hieronder. Hier zijn er alvast een paar om op gang te komen.

AstroX1424 herinnert zich de goede oude tijd van De Sims nog, toen je zwanger kon raken van een flinke smakkerd. Leuk weetje: in De Sims 1 kon je een baby krijgen door iemand te zoenen.

Terrylin herinnert berenblij te zijn geweest met De Sims. Leuk weetje: in De Sims 1 was er een echte beer die eten uit je picknickmand kwam stelen, of door het afval heen ging graaien.

Blijkbaar bestond de Plumbob (het diamantje boven het hoofd van je Sims) al voordat De Sims bestond, aldus Scobre (of eigenlijk Wikipedia): Leuk weetje: definitie van de Plumbob (oftewel letterlijk vertaald het schietlood): “Een schietlood of paslood is een gereedschap om te controleren of een vlak of lijn verticaal staat, dan wel om te zien of een punt zich loodrecht onder of boven een ander punt bevindt.” Het is als het ware het verticale equivalent van een waterpas.

icmnfrsh herinnert zich een broodje aap-verhaal dat waar bleek te zijn. Leuk weetje/grappige verrassing: Nessie het monster van Loch Ness verscheen in De Sims soms zomaar in het meer dat je in het buurtscherm kon zien. Er was ook een cheat waarmee je haar tevoorschijn kon laten komen.

Laat je fantasie de vrije loop, want de weetjes hoeven niet alleen maar over de game zelf te gaan. Sommige weetjes die we voorbij hebben zien komen, waren persoonlijker dan andere. Zo zei junceda bijvoorbeeld: Mijn kinderen hebben mij vijftien jaar geleden kennis laten maken met De Sims en nu maak ik hun kinderen blij met De Sims (2/3/4). Ze vinden het heerlijk om samen met hun oma met de “kleine mensjes” te spelen!

Heb jij zelf nog een leuk weetje over De Sims? Als je het hier plaatst, kunnen we er allemaal van meegenieten!

EA

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt ook inloggen om een reactie te plaatsen.

Je kunt de volgende HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>