Sims Nieuws

Je kunt gewoon niet zonder!

Geplaatst onder De Sims 4

Community blog: Zo maak je een prachtige badkamer in De Sims 4

Vergeet de handdoeken niet!

Als je de galerie al eens hebt geopend heb je waarschijnlijk de mooiste creaties gezien, van absurde villa’s tot verbluffende woonhuizen. En wij krijgen vaak dezelfde vraag voorgeschoteld: hoe doen ze dat toch?! Daarom zijn we met Bouwtips begonnen om leden van de community de kans te geven jou te laten zien hoe ze die geweldige dingen uit de galerie kunnen nabouwen.

Vandaag willen we beginnen met een van de belangrijkste kamers van een huis: de badkamer! We hebben de populaire maakster Zita1966 uitgenodigd voor een aantal tips voor het maken van een prachtige badkamer in De Sims 4. Hieronder staat alles wat je moet weten!

Bedankt voor de uitnodiging, ik ben echt vereerd. Hoewel ik mezelf beschouw als een veelzijdige bouwer, bouw ik mijn badkamers graag op een toegankelijke en speelbare manier. Daarnaast moeten ze er ook realistisch uitzien, net zoals je in een echt huis zou verwachten.

Ik heb bovenstaande badkamer met deze vijf eenvoudige stappen gemaakt:

Stap een: begin met een kleine ruimte.

Badkamers hoeven niet groot te zijn. Sterker nog, hoe kleiner je ze maakt, hoe realistischer ze eruit zien. Hoewel een ruimte van 6×3 misschien een beetje klein lijkt voor een functionele badkamer, ziet hij er waarschijnlijk net zo echt uit als je eigen badkamer!

Badkamer_2

Stap twee: maak gebruik van afgrenzingen en halve muren.

Nadat je de vorm zelf hebt gebouwd, verdeel je hem onder in verschillende secties. Je hebt een plek van 3×1 voor het toilet nodig en een van 2×1 voor de douche. 2×2 is ook groot genoeg voor een badkuip. Teken ze in en zorg dat je voldoende ruimte tussen het sanitair overlaat. In deze illustratie heb ik ook een plek van 2×2 gemaakt voor planten als decoratie. Gebruik hier de kleinste halve muur voor. Ik heb het rooster hier ingeschakeld zodat je de lay-out/blauwdruk van de kamer kunt zien. Om het rooster weer te verwijderen druk je op G van je toetsenbord.

Badkamer_3

Stap drie: verf de kamer en kies een vloer.

Dat lijkt misschien vroeg, maar als je dit doet voordat je voorwerpen her en der neerzet, kun je de stijl een beetje bepalen. De muren en vloer brengen alles samen en je kunt een kleurenschema voor de badkamer bedenken. In dit voorbeeld hebben we geweldige verf uit het nieuwe De Sims 4 Wellnessdag Game Pack gebruikt, maar je kunt alles gebruiken wat je kiest of wat beschikbaar is. Er zijn een aantal geweldig opties, zelfs in opties van de basisgame.

Badkamer_4

Stap vier: kies en plaats het sanitair.

Toiletten, douches, badkuipen, wastafels – al dit soort voorwerpen moeten worden geplaatst op de daarvoor bestemde plekken. Ik vind het leuker om keukenkastjes in mijn badkamers te gebruiken door er wastafels op te zetten. Dit zorgt voor een strakke en stijlvolle look.

Er zijn ook andere coole trucs voor badkamerwastafels zoals het activeren van de cheat om voorwerpen te verplaatsen [bb.moveobjects on] en het schuiven van wastafels tegen de muur door ze op tafels te zetten die je als eerste neerzet. Dit geeft een heel andere uitstraling aan je badkamer. Je kunt elke muurtafel gebruiken die je wilt om het gewenste effect te bereiken. Het probleem is dat de wastafel misschien niet in de game zelf te gebruiken is. Doe dit dus alleen als je niet van plan bent om de wastafel als een functioneel voorwerp te gebruiken.

Badkamer_5

Badkamer_6

Stap vijf: personaliseer je badkamer.

Door spulletjes neer te zetten, te vinden op het tabblad Decoraties, kun je echt je eigen stempel op de badkamer drukken. En door de cheat ‘voorwerpen verplaatsen’ te gebruiken, kun je ook voorwerpen op piepkleine plekken plaatsen waar ze normaal gesproken niet zouden passen.

Een handige tip: gebruik de cheat ‘voorwerpen verplaatsen’ alleen voor decoratieve voorwerpen. Zodra je de cheat op speelbare voorwerpen gebruikt, beïnvloedt dat de gameplay van die ruimte.

Badkamer_7

Badkamer_8

En daar heb je ‘m dan, een speelbare en realistische badkamer! Je vindt deze badkamer samen met al mijn andere creaties in de galerie onder ID: Zita1966. Veel plezier met De Sims!

TheSims

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je kunt ook inloggen om een reactie te plaatsen.

Je kunt de volgende HTML elementen en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>